Interiér vyhlášené brněnské rybí restaurace Koishi.

Interiér vyhlášené brněnské rybí restaurace Koishi. | foto: Koishi

Labužníci jásají, majitel Koishi plánuje kombinaci pekárny s vinným barem

  • 0
Restaurace Koishi se už nejen v Brně od doby svého vzniku stala pojmem. Je vyhlášená nejlepším rybím podnikem ve městě a v roce 2013 získala ocenění za nejlepší českou restauraci. V současné době labužníky rozjařuje informace, že její spolumajitel připravuje další podnik.

Spolumajitel Janko Martinkovič, který se také zasadil o otevření franšízové restaurace Lokál u Caipla, míří přímo na Zelný trh do barokního paláce opata Žďárského, který stojí vedle Divadla Husa na provázku.

Nebude to ale ani rybí podnik jako Koishi, ani nic po vzoru Lokálu. Martinkovič se vrhá do výstavby kombinovaného provozu pekárny, vinného baru a prodejny v jednom.

„Majitel domu nás oslovil, abychom mu pomohli vymyslet něco, co by se tam dalo zřídit a co v centru chybí. Chceme pomoci to místo oživit,“ přiblížil Martinkovič.

Přesné představy ještě úplně nemá, hlavní myšlenka je ale jasná. Měla by tam být pekárna, ve které si chce jako v dalších svých podnicích zakládat hlavně na kvalitě.

„Bude to domácí pečivo z domácího kvásku. Jsem přesvědčený, že už nazrála doba, kdy lidé vyhledávají kvalitu a tuto nabídku ocení,“ řekl Martinkovič a neopomněl dodat, že chce mít nejlepší pekárnu v Brně.

Od ostatních prodejen pečiva se však míní lišit. Kromě toho, že si vybere zákazník domácí chleba, jaký chce, uvidí přímo jeho přípravu a výrobu.

„Člověk tam bude stát ve dvorním traktu a kolem sebe uvidí jednotlivé provozy, které budou otevřené nebo prosklené,“ sdělil.

V suterénu se chystá koktejlový bar

Kromě pekárny a prodejny tam plánuje ještě další tři provozy. Jedním z nich má být vinný bar s velmi reprezentativní nabídkou moravských vín. Chce tak svými gastro provozy mířit nejen na Brňany, ale také na turisty, kteří budou chtít víno z moravských vinic ochutnat.

U dalších dvou provozů se ještě zcela nerozhodl. Jeden z nich by chtěl jako výrobnu sladkostí a poslední pátý by mělo být bistro, kde právě využije vyrobené domácí pečivo k přípravě sendvičů.

Palác na Zelném trhu by mohl přitáhnout ještě víc lidí - v suterénu, tedy pod gastroprovozem Janka Martinkoviče, rozjede bar úspěšná dvojice Jan Vlachynský a Andrej Vališ. Tedy majitelé veleúspěšných a taktéž oceňovaných podniků Bar, který neexistuje a Super Panda Circus.

Zatím je to čerstvá věc, a tak konkrétní řešení ani název ještě nemají. „Měl by to být největší prostor, který budeme mít. Plánujeme, že by to byla kombinace koktejlového baru a restaurace,“ popsal Vlachynský.

Jak gastroprovoz, tak nový koktejlový bar je teprve v přípravách, otvírat by se měly v první polovině roku 2018. Pro majitele barů to bude jejich čtvrté místo, protože už za pár týdnů otevírají svůj třetí podnik - Čtyři pokoje ve Vlachově ulici.