Polední nabídka restaurace na třídě Kapitána Jaroše je pestrá, ale poněkud nepřehledná. Obsluhující dámy v černém rozdávají úsměvy do plného lokálu. Obědvat do podniku chodí davy lidí. A obsluha se ani na okamžik nezastaví.
test menuMF DNES hodnotí každý týden restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Dnes: U Kulisáka Václava třída Kapitána Jaroše 5, Brno, 602 00 Hodnocení: 50% |
Přesto si servírky našly chvíli na pár slov u každého stolu. To potěší, přestože jsem na objednávku i odnesení talířů čekala déle.
V restauraci se v poledne nekouří a ceny nápojů jsou lidové. Kofola stojí 18 korun a velké Starobrno o pětikorunu víc.
Začněme od nejlepšího k nejhoršímu aneb od dobrého masa k příšerné rýži.
Chtěla jsem vyzkoušet, jak si kuchař poradí s přípravou hovězího masa. Objednala jsem si ho tedy s houbami a dušenou rýží.
Hovězí plátky se při zakrojení příborového nože krásně rozpadaly, jenže lákavě měkká textura masa se ztratila v podivně třaslavé a nepřirozeně husté omáčce.
Ani žampiony v gumové kondici nechutnaly dobře. Nejhorší byla uvařená rýže. Možná mi do talíře vyškrábali zbytky z hrnce nebo se pokazil vařič. Rýže zároveň suplovala původně nabízené játrové knedlíčky v polévce.
Měla jsem si vybrat řízek s bramborovým salátem nebo miniřízečky z VIP menu: dáma u vedlejšího stolu poslala kuchaři za česnekové řízky pochvalu.