Restaurace U kulisáka Václava na třídě Kapitána Jaroše v Brně | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Maso U kulisáka se ztratilo v třaslavé omáčce

  • 1
RECENZE MENU - Než jsem se seznamem poledních meníček prokousala, trvalo to. Cena jídla bez nápoje, s pitím, VIP menu a k tomu ještě čtyři druhy jídel s polévkou. Každý den se U kulisáka Václava v Brně vaří knedlíky, rýže, těstoviny nebo brambory. Plus lehčí pokrmy bez masa - žemlovky a omelety.

Polední nabídka restaurace na třídě Kapitána Jaroše je pestrá, ale poněkud nepřehledná. Obsluhující dámy v černém rozdávají úsměvy do plného lokálu. Obědvat do podniku chodí davy lidí. A obsluha se ani na okamžik nezastaví.

test menu

MF DNES hodnotí každý týden restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.
Recenzentka restauraci vždy navštíví nejméně dvakrát.

Dnes: U Kulisáka Václava třída Kapitána Jaroše 5, Brno, 602 00

Hodnocení: 50%

Přesto si servírky našly chvíli na pár slov u každého stolu. To potěší, přestože jsem na objednávku i odnesení talířů čekala déle.

V restauraci se v poledne nekouří a ceny nápojů jsou lidové. Kofola stojí 18 korun a velké Starobrno o pětikorunu víc.

Začněme od nejlepšího k nejhoršímu aneb od dobrého masa k příšerné rýži.

Chtěla jsem vyzkoušet, jak si kuchař poradí s přípravou hovězího masa. Objednala jsem si ho tedy s houbami a dušenou rýží.

Hovězí plátky se při zakrojení příborového nože krásně rozpadaly, jenže lákavě měkká textura masa se ztratila v podivně třaslavé a nepřirozeně husté omáčce.

Menu v restauraci U kulisáka Václava na třídě Kapitána Jaroše v Brně

Ani žampiony v gumové kondici nechutnaly dobře. Nejhorší byla uvařená rýže. Možná mi do talíře vyškrábali zbytky z hrnce nebo se pokazil vařič. Rýže zároveň suplovala původně nabízené játrové knedlíčky v polévce.

Měla jsem si vybrat řízek s bramborovým salátem nebo miniřízečky z VIP menu: dáma u vedlejšího stolu poslala kuchaři za česnekové řízky pochvalu.