Restaurace Eldorádo.

Restaurace Eldorádo. | foto: Julie Kalodová, MF DNES

Maso v Eldorádu kuchař umí. Dojem ale kazí nedokonalosti

  • 6
Žhnoucím srdcem výletní restaurace Eldorádo je především úžasný venkovní gril. A také kuchaři, kteří krkovici v ohni rozhodně nesuší. Kouzlo podniku ale kazí nedotaženosti.

V myslivnách by měly klokotat kančí guláše a v pivnicích ležet buřty v láku. Když jdu z divadla na podpatcích, ocením delikátní sushi nebo jemné carpaccio. Zato když se vracím promrzlá z výletu, chci grog, horký vývar a kus dobrého masa.

A nemělo by moc vadit, že mám na botách vrstvy bahna. Svého zákazníka odhadnout – to ve výletní restauraci Eldorádo v líšeňském Mariánském údolí prostě umí.

Gril je skvělý, toaleta na dvorku už méně

Vykašlali se na těstoviny a saláty. Dobře vědí, že sem chodí hladoví

recenze restaurace

Eldorádo
Mariánské údolí 1a,

Brno-Líšeň

www.eldorado-brno.cz
Otevřeno: od pondělí do pátku od 11 do 23 hodin, o víkendu od 10 do 23 hodin.

Hodnocení: 60%

cyklisté či výletníci. V letním horku i v zimě s bruslemi přes rameno nejlépe ocení maso připravené na grilu.

Eldorádo, to je hlavně místo pro rodinnou kratochvíli. Děti mohou i v zimě postávat u výběhu se zvířaty a vy mezitím mastnými prsty obíráte porci horkých žeber. Skvělé a dotažené pojetí.

Jak jinak, maso na grilu jsme přišli ochutnat i my. Přivítala nás fajn obsluha a vlídné teplo z rozpáleného krbu. O něco méně přívětivé je, že na toaletu se musí přes dvůr a v krbu se kromě voňavých polen průběžně likvidují i zmuchlané papíry z odpadkového koše a páchnoucí obsah popelníků. Fuj, to přece slušní trampové nedělají.

V Eldorádu maso umí připravit

Kdyby ale někdo chtěl najít deset podniků, které umí grilovat, Eldorádo by dostalo jedničku dvakrát podtrženou. Maso se totiž snadno vysuší, spálí nebo jinak znehodnotí. Nechali jsme si doporučit místní specialitu – krkovičku na grilu za 147 korun.

Restaurace Eldorado.

Už jen její příprava byla úžasný zážitek, který doporučuji ke shlédnutí. Musíte si ale sednout směrem ke dvorku a dívat se z okna. Sympatická kuchařka si oblékla bundu, venku rozhrnula uhlíky a dvě krkovice obracela v žáru.

Bylo to romantické a na talíři výborné. Maso prostoupila vůně ohně a dřeva, krkovice zůstala šťavnatá a měkká. Byl to nejlepší grilovaný kus, jaký jsem kdy jedla. Škoda že dva kousky na talíři zakryla vrstva nasekaného pórku. Také nakrouhané zelí, které upustilo pod maso loužičku, bylo zbytečné, stejně jako mdlý kus bleďounkého rajčete.

Klobása a polévka se kuchaři nepovedly

Zážitek z opékání na ohni nás tak nadchl, že jsme si objednali ještě klobásu na grilu za 71 korun. Byla drahá, vysušená a divadlo kolem roštu už se nekonalo. Škoda.

Restaurace Eldorado - polévka s opečeným chlebem.Restaurace Eldorado - polévka s opečeným chlebem.

Česneková polévka za 29 korun byla plná kousků chleba, který byl osmažen zřejmě na žluklém oleji, což delikátní chuť česneku úplně převálcovalo.

Eldorádo je zábavné, umí i nakrmit. Jen by nemělo zapomínat, že i v těch zablácených botách by měl zůstat kousek noblesy.

Čtěte v sobotu v MF DNES: Aktuální díl seriálu Recenze restaurací čtěte v sobotních přílohách Brno a Jižní Morava.

.