V myslivnách by měly klokotat kančí guláše a v pivnicích ležet buřty v láku. Když jdu z divadla na podpatcích, ocením delikátní sushi nebo jemné carpaccio. Zato když se vracím promrzlá z výletu, chci grog, horký vývar a kus dobrého masa.
A nemělo by moc vadit, že mám na botách vrstvy bahna. Svého zákazníka odhadnout – to ve výletní restauraci Eldorádo v líšeňském Mariánském údolí prostě umí.
Gril je skvělý, toaleta na dvorku už méně
Vykašlali se na těstoviny a saláty. Dobře vědí, že sem chodí hladoví
recenze restauraceEldorádo Brno-Líšeň www.eldorado-brno.cz Hodnocení: 60% |
Eldorádo, to je hlavně místo pro rodinnou kratochvíli. Děti mohou i v zimě postávat u výběhu se zvířaty a vy mezitím mastnými prsty obíráte porci horkých žeber. Skvělé a dotažené pojetí.
Jak jinak, maso na grilu jsme přišli ochutnat i my. Přivítala nás fajn obsluha a vlídné teplo z rozpáleného krbu. O něco méně přívětivé je, že na toaletu se musí přes dvůr a v krbu se kromě voňavých polen průběžně likvidují i zmuchlané papíry z odpadkového koše a páchnoucí obsah popelníků. Fuj, to přece slušní trampové nedělají.
V Eldorádu maso umí připravit
Kdyby ale někdo chtěl najít deset podniků, které umí grilovat, Eldorádo by dostalo jedničku dvakrát podtrženou. Maso se totiž snadno vysuší, spálí nebo jinak znehodnotí. Nechali jsme si doporučit místní specialitu – krkovičku na grilu za 147 korun.
Už jen její příprava byla úžasný zážitek, který doporučuji ke shlédnutí. Musíte si ale sednout směrem ke dvorku a dívat se z okna. Sympatická kuchařka si oblékla bundu, venku rozhrnula uhlíky a dvě krkovice obracela v žáru.
Bylo to romantické a na talíři výborné. Maso prostoupila vůně ohně a dřeva, krkovice zůstala šťavnatá a měkká. Byl to nejlepší grilovaný kus, jaký jsem kdy jedla. Škoda že dva kousky na talíři zakryla vrstva nasekaného pórku. Také nakrouhané zelí, které upustilo pod maso loužičku, bylo zbytečné, stejně jako mdlý kus bleďounkého rajčete.
Klobása a polévka se kuchaři nepovedly
Zážitek z opékání na ohni nás tak nadchl, že jsme si objednali ještě klobásu na grilu za 71 korun. Byla drahá, vysušená a divadlo kolem roštu už se nekonalo. Škoda.
Česneková polévka za 29 korun byla plná kousků chleba, který byl osmažen zřejmě na žluklém oleji, což delikátní chuť česneku úplně převálcovalo.
Eldorádo je zábavné, umí i nakrmit. Jen by nemělo zapomínat, že i v těch zablácených botách by měl zůstat kousek noblesy.
Čtěte v sobotu v MF DNES: Aktuální díl seriálu Recenze restaurací čtěte v sobotních přílohách Brno a Jižní Morava.