Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na Městečku ochutnáte poctivou kuchyni

  11:16aktualizováno  11:16
Vydat se po cyklostezce kolem brněnské přehrady znamená shlédnout hrad Veveří a dorazit na náměstí do nedaleké Veverské Bítýšky. Ať už pěšky nebo na kole, zářivě zelenou budovu restaurace Na Městečku nemůžete minout. Už jen proto, že tam k posezení v létě láká velká zahrádka a také proto, že tam dobře vaří.

Restaurace Na Městečku ve Veverské Bítýšce | foto: Věra StrnadováMF DNES

Restaurace Na Městečku úplně jasný styl nemá. V zadní části se podává především české menu s italskými prvky, přední část je určena pivnici a pizzerii. Jídelní lístek je pro obě části totožný a najdete v něm mimo pizzy velkou nabídku jídel z masa, ryby, steaky i italské těstoviny.

Recenze restaurací

Dnes: restaurace a pizzerie Na Městečku, Veverská Bítýška 71
www.namestecku.cz

Hodnocení: 80%

Restaurace je rozdělena na část s českou kuchyní a pizzerii.

Prostředí restaurace působí stísněně, ale jídla jsou zde poctivá.

Z jídelního lístku:
Domácí klobása s hořčicí a křenem, 45 Kč
Pstruh plněný špenátem, sýrem, pečený na grilu s olivovým olejem, 140 Kč
Kachní prsíčka pečená na medových švestkách s portským vínem 175 Kč
Tiramisu 55 Kč

Trojí rozdělení budovy činí prostory roztříštěné, stísněné a neupravené. První pocit ze zařízení budete mít nejistý, ale přestat si všímat pavučin v oknech a vměstnat se k dřevěným stolkům stojí za to. Čeká vás totiž příjemný chuťový zážitek.

Personál je vstřícný, ale pro odpověď na značku džusů a kávy si i milá slečna musela zajít. Co schází na proškolení dohání obsluha obratností a kuchař dovedností.

My si vybrali posezení v pizzerii a obsadili stolek hned vedle místa s pecí a pultem na přípravu, kde pizzu před hosty přímo chystají.

Vývar jako od maminky, pizza správně tenká

Na úvod oběda jsme zvolili kuřecí vývar s játrovým knedlíčkem a nudlemi za 30 korun. Čekala nás porce poctivého vývaru s vlasovými nudlemi a skutečně lahodným, domácím játrovým knedlíčkem.

Nemohla jsem se ubránit vzpomínce na maminčinu polévku. Vývar byl tak akorát slaný a jako oběd pro malé dítě posloužil dokonale.

Restaurace Na Městečku ve Veverské BítýšceRestaurace Na Městečku ve Veverské Bítýšce

Na děti v menu pamatují, ale bohužel už jen smaženým řízkem, sýrem a špagetami. Vzhledem k omezenému prostoru restaurace je však více než žádoucí si jídlo vychutnat bez dětí. Navíc do pizzerie proudí kouř chodbou z vedlejší pivnice. V restaurační části se však nekouří.

Nedát si pizzu v pizzerii je jako neobjednat si pivo v pivnici. My ochutnali klasickou Margheritu za 100 korun a variantu Prosciuotto crudo za 135 korun. Decentně česnekem ovoněné těsto bylo v pořádku a ocenili jsme i skutečnou mozzarellu.

Výměna čerstvé bazalky za sušenou nám však radost neudělala a neprošla by ani u královny Margherity Savojské. Za uvedenou cenu a na konci zimy je však zdejší Margherita podařená.

Restaurace Na Městečku ve Veverské Bítýšce

Velmi povedená byla i moje pizza s parmskou šunkou a parmezánem. Pizzu tu podávají na velkém dřevěném otočném talíři a jestli ji po polévce zvládnete sníst celou, pak se zřejmě
ochudíte o skvostně sladký konec oběda. A to by byla škoda.

Dezertů vévodí tiramisu a palačinky

Z moučníků mě lákalo tiramisu, ale čerstvé nebylo zrovna k mání. Možnost předvést se dostaly palačinky s ricottou, medem, mandlemi a šlehačkou za 55 korun.

Jejich potenciál se kuchaři povedlo zúročit bezezbytku. Domácí těsto chuťově ladilo s jemnou náplní z ricotty a mandlové lupínky s medem tvořily se základem dokonalou kombinaci.

Restaurace Na Městečku ve Veverské Bítýšce

Dojem kazila jen instantní čokoládová poleva a šlehačka ze spreje, co hned po "nástřiku" na talíři vyšuměla. Než jsme ji stihli vyfotit, zůstala po ní jen loužička bílé tekutiny. Škoda. Palačinky i přesto stojí
za hřích. Stejně jako ostatní jídla ze zdejšího menu.

Autoři:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Z kořisti houpačka. Takhle se baví lev Lolek
VIDEO: Z kořisti houpačka. Brněnský král zvířat se sápe po potravě

Zdá se, že lev Lolek, který do brněnské zoo dorazil teprve před měsícem, je pěkně umanutý. Ukazují to videozáběry, kde se pokouší „ulovit si“ svou porci masa....  celý článek

Ilustrační snímek
Nevidomý muž zakopl na ulici, při vstávání mu z ramena zmizela ledvinka

Obětí zloděje se zřejmě stal nevidomý muž, který zakopl před barem v Hodoníně. Dočkal se sice pomoci, ale zároveň přišel o ledvinku s telefonem a osobními...  celý článek

Speciální laboratoře splňuijí nejpřísnější požadavky na čistotu. Vědci v nich...
Z Brna do vesmíru. Kosmická agentura pomůže s rozvojem supertechnologií

Vesmírní vědci se začnou angažovat také v Brně. V rozvoji nových technologií pomůžou firmám v kraji. Ty se už teď můžou pochlubit zajímavými objevy – třeba...  celý článek

Jobs Contact
Vedoucí pro logistické plánování výroby (50.000 - 70.000 Kč)

Jobs Contact
Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Středočeský kraj
nabízený plat: 50 000 - 70 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.