Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Noblesní restaurace Boulevard neohromila

  8:57aktualizováno  8:57
RECENZE MENU - Mohli (a chtěli) jsme obědvat ve stínu houští. Restaurace Boulevard ve dvoře Městského divadla v Lidické ulici má venkovní stoly šikovně utajené v porostu rozpustilé zeleně. Poprvé na všech volných stolech ležely cedulky "reservé". Podruhé zase dopolední déšť zanechal na deskách stolů mokro.

Restaurace Boulevard | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

A venku v roští prý se obsluhovat nebude. To jsou pochopitelné provozní drobnosti, které by nestály za zmínku. Ostatně, míst uvnitř prostorné restaurace je dost.

Formálně se obsluze v Boulevardu nic vytknout nedá. Jídlo jsme měli na stole za pár minut a účet byl vystaven bez chybičky. Proč se ale obsluhující pánové u všeho tváří jako při plánování vraždy?

Nudné polévky a slepené těstoviny

test menu

MF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.

Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: Boulevard restaurant Lidická 12, 602 00 Brno

www.boulevardrestaurant.cz

Hodnocení: 60 %

Tříchodové polední menu mělo trochu těžkopádný start. Dvě návštěvy v minulém týdnu, a obě polévky byly jen tekutiny k obyčejnému zaplnění žaludku.

Žampionový krém i zeleninová polévka s rozvařenými ovesnými vločkami měly obdobný nezáživný šedobílý základ i nudnou chuť a vůni.

Pondělní marinovaná krkovička s restovanou slaninou - to kuchař zaútočil všemi zbraněmi na žlučníky svých klientů.

Plátek dobrého křehkého vepřového masa se bezvládně utápěl ve vrstvě tuku. Mastnotu pustily pod sebe i orestované kostičky slaniny. Navíc předaly masu štědrou dávku soli navíc.

Tagliatelle s boloňskou omáčkou - menu v restauraci BoulevardZeleninová polévka s ovesnými vločkami - menu v restauraci Boulevard

Čtvrteční tagliatelle s rajčatovou omáčkou reprezentovaly nejzákladnější recepturu, jak těstoviny připravit. Omáčka chutná přesně tak, jak se očekává od rajčatového pyré s mletým masem. Nudle strávily pár minut ve vařící vodě navíc a některé zůstaly k sobě přilepené.

Dezerty v Boulevardu umějí

Čokoládová pěna s chilli - menu v restauraci BoulevardStarty nic moc, ale finiši tleskám. Pochvalná slova patří dezertům.

Jak pondělní křehké a nadýchané minikoblihy, tak i lehká čokoládová pěna s magickým zakončením v podobě štípnutí chilli papričky na jazyku. Byly čerstvé a výtečné.

kuchyně v boulevardu

Boulevard nabízí každý den včetně víkendů tříchodové menu za 95 korun. V ceně je polévka, hlavní jídlo a sladký zákusek. V sobotu a v neděli je ke dvěma menu pro dospělé dětská porce zdarma.

Boulevard není lidová jídelna s hotovkami za pár korun. Jsme sem vábeni na "chutě v hlavní roli" a slibuje se nám "ráj pro duši každého labužníka".

Od obou poledních menu jsem očekávala něco víc. Víc přitažlivých chutí a kulinářských nápadů. Zažila jsem běžný restaurační standard. Nenaštval, ale ani neohromil.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Hvězda hasičských závodů v Los Angeles Petr Moleš. Muž sloužící ve Vyškově se z...
Do Los Angeles jel bez ambicí, vrátil se jako nejlepší hasič světa

Se třemi zlaty a titulem absolutního vítěze soutěže Ultimate Firefighter, tedy jako nejlepší hasič světa, se vrátil Petr Moleš ze Světových policejních a...  celý článek

RegioJet testuje nové vagóny Astra.
Lidé jsou unavení z uzavírek a výmolů na D1. Raději volí cestu vlakem

Počet cestujících vlakem mezi Brnem a Prahou se od roku 2010 téměř ztrojnásobil. Může za to konkurenční boj mezi Českými drahami a RegioJetem, ale hlavně...  celý článek

Zatmění Slunce, jak ho zachytila VUT Brno na Špicberkách.
Čeští vědci čekají na zatmění Slunce kvůli zvědavcům na tajném místě

Na dlouho utajovaném a opuštěném místě v Oregonu v USA, dál od všech ostatních „lovců“. Tak čeká matematik Miloslav Druckmüller z Fakulty strojního inženýrství...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.