Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Šéfkuchař Pohlreich v Brně. Snaží se vylepšit restauraci v centru města

  18:14aktualizováno  18:14
Pokud si Brňané ve středu odskočili na oběd do restaurace U Vlka, mohli v ní vidět pobíhajícího Zdeňka Pohlreicha. Kuchař v podniku na Cejlu natáčel další díl Ano, šéfe!, který bude televize Prima vysílat na podzim.

Zdeněk Pohlreich se snaží vylepšit restauraci U Vlka v Brně. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Pohlreich se s pořadem na Moravu vrátil už poněkolikáté. Nejdivočejší byl však díl, který se natáčel v restauraci Bohéma. „Jak se říká dneska módně, ten díl byl legendární,“ směje se (více jsme o tom psali zde).

Fotogalerie

V úterý podrobil Pohlreich restauraci U Vlka zátěžové zkoušce. Zapojila se do ní i výtvarnice Kateřina Šedá, která rok mapuje oblast takzvaného brněnského Bronxu. „Napadlo mě, že by zátěžový test mohl být složený z místních obyvatel i živnostníků. Oslovila jsem proto majitele podniků. Takže konkurence se potkala na jednom místě, a Zdeněk Pohlreich jim poradil, jak podniky vylepšit,“ popisuje Kateřina Šedá, která konkurenční restaurace posadila vždy k jednomu stolu, aby se začali bavit.

Režisér pořadu popsal zátěžový test spíše jako sousedskou akci. „Důležité podle mě je, že se u stolu sešli romští obyvatelé s ostatními. A fungovalo to, povídali si, díky tomu padly všechny předsudky,“ říká režisér pořadu Filip Remunda.

Natáčení je tak trochu masáž, říká majitel restaurace

Posádce kuchyně U Vlka se Pohlreich snažil poradit, jak vařit lépe. „U Vlka není restaurace v tom pravém slova smyslu, funguje spíš jako jídelna, což je v této lokalitě asi žádaný prvek. Protože se tu klasické restaurace s večerním provozem nenachází. Myslím, že se dá bojovat jedině, pokud bude jídlo kvalitnější, a lidi, kterým zrovna nevyhovuje tradiční jídelna, si půjdou sednout právě sem,‘ popisuje Pohlreich.

Do pořadu se restaurace přihlásila, protože potřebovala trochu pomoct, návštěvnost podle majitele nebyla úplně uspokojující. „Do soutěže jsme se přihlásili protože, kdo jiný by nám měl poradit lépe než Zdeněk Pohlreich. Natáčení je tak trochu masáž, ale bereme to tak, že to má být hlavně zábava pro lidi,“ usmívá se majitel restaurace Vladimír Volf.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Policejní kontrola s měřením alkoholu v krvi. (ilustrační foto)
Popíjející řidič se nechal svézt opilým kamarádem, problému se nevyhnul

Sednout za volant pod vlivem alkoholu se zřejmě nechtělo muži z Hodonínska, a tak kývl na nabídku odvozu vlastním vozem od kamaráda, který s ním popíjel....  celý článek

(Ilustrační snímek)
Barmanka přišla o mobil, zloděj ale v podniku vytratil občanku

Na svou nepozornost doplatil v uplynulých dnech zloděj, který chtěl servírce v břeclavském baru ukrást mobilní telefon. Při krádeži mu vypadla občanka, podle...  celý článek

Organicky pěstovaná zelenina dostává nálepku bio, protože se pěstuje bez použití umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů
Ekofarmáři budou ve své akademii učit, jak pěstovat jídlo bez chemie

Ekologické zemědělství je forma hospodaření, jejímž smyslem je produkce zdravých a kvalitních potravin, a to bez poškozování půdy například chemikáliemi. Právě...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.