Zdeněk Pohlreich se snaží vylepšit restauraci U Vlka v Brně.

Zdeněk Pohlreich se snaží vylepšit restauraci U Vlka v Brně. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Šéfkuchař Pohlreich v Brně. Snaží se vylepšit restauraci v centru města

  • 27
Pokud si Brňané ve středu odskočili na oběd do restaurace U Vlka, mohli v ní vidět pobíhajícího Zdeňka Pohlreicha. Kuchař v podniku na Cejlu natáčel další díl Ano, šéfe!, který bude televize Prima vysílat na podzim.

Pohlreich se s pořadem na Moravu vrátil už poněkolikáté. Nejdivočejší byl však díl, který se natáčel v restauraci Bohéma. „Jak se říká dneska módně, ten díl byl legendární,“ směje se (více jsme o tom psali zde).

V úterý podrobil Pohlreich restauraci U Vlka zátěžové zkoušce. Zapojila se do ní i výtvarnice Kateřina Šedá, která rok mapuje oblast takzvaného brněnského Bronxu. „Napadlo mě, že by zátěžový test mohl být složený z místních obyvatel i živnostníků. Oslovila jsem proto majitele podniků. Takže konkurence se potkala na jednom místě, a Zdeněk Pohlreich jim poradil, jak podniky vylepšit,“ popisuje Kateřina Šedá, která konkurenční restaurace posadila vždy k jednomu stolu, aby se začali bavit.

Režisér pořadu popsal zátěžový test spíše jako sousedskou akci. „Důležité podle mě je, že se u stolu sešli romští obyvatelé s ostatními. A fungovalo to, povídali si, díky tomu padly všechny předsudky,“ říká režisér pořadu Filip Remunda.

Natáčení je tak trochu masáž, říká majitel restaurace

Posádce kuchyně U Vlka se Pohlreich snažil poradit, jak vařit lépe. „U Vlka není restaurace v tom pravém slova smyslu, funguje spíš jako jídelna, což je v této lokalitě asi žádaný prvek. Protože se tu klasické restaurace s večerním provozem nenachází. Myslím, že se dá bojovat jedině, pokud bude jídlo kvalitnější, a lidi, kterým zrovna nevyhovuje tradiční jídelna, si půjdou sednout právě sem,‘ popisuje Pohlreich.

Do pořadu se restaurace přihlásila, protože potřebovala trochu pomoct, návštěvnost podle majitele nebyla úplně uspokojující. „Do soutěže jsme se přihlásili protože, kdo jiný by nám měl poradit lépe než Zdeněk Pohlreich. Natáčení je tak trochu masáž, ale bereme to tak, že to má být hlavně zábava pro lidi,“ usmívá se majitel restaurace Vladimír Volf.