Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Restaurace a kavárny

Nejzajímavější gastronomické zážitky z jižní Moravy, recenze kaváren a restaurací i jejich poledních menu

Ve vegetariánském Kupé zachutná i masožravcům, nejlepší mají dezerty

1.6.2011  11:32
Ve vegetariánské restauraci Kupé, která začala nedávno fungovat v ulici Veveří v Brně, nedostanete šílené "vegekreace" jako řepa v trojobalu. Veškerá nabídka vychází z tradičních receptů...  celý článek

Guláš vaří U Lojzičky po svém a placky jsou tuhé. I tak však uchvátí

25.5.2011  11:15
Na nabídku pivních speciálů, sladký cimes nebo šoulet láká nevšední Osvěžovna U Lojzičky. Oblíbená je u cyklistů nebo bruslařů, kterým stačí ujet z Brna jen pár kilometrů směrem do Lomnice u...  celý článek

Restaurace Leporelo si musí najít návštěvníky i chutě. Má na obojí

18.5.2011  11:10
Návštěva brněnského Domu umění už není pouze pro milovníky uměleckých děl. Rekonstruovaná výstavní síň vyrukovala s konceptem Leporelo+. Modernímu umění sekunduje kavárna, design shop a...  celý článek

Tradice se v Brně u Stopků potkala s moderním gastro stylem

11.5.2011  11:00
Jen málo hospod v Brně má tak dlouhou tradici. Na hlavním korzu v České ulici tepe staronová Stopkova plzeňská pivnice. Pivo se zde točilo už od druhé poloviny 19. století. Je dobře, že se z...  celý článek

V zastrčeném Pegasu mají pivo orosené a pečená žebra šťavnatá

27.4.2011  11:21
Brněnská pivnice Pegas Jiráskova je perfektní místo pro partu přátel, kteří umí ocenit dobré pivo a klasickou českou kuchyni. Příznivce diet tu ale nepotěší. Posezení v poctivé pivnici u...  celý článek

V restauraci Pod Radničním kolem se zastavila historie

20.4.2011  11:10
Je jen málo gastro provozů v Brně, kde je tak materializovaná historie jako v restauraci a vinárně Pod Radničním kolem. Tady hluboko pod zemí se zastavil čas. Možná i gastronomicky. Staví totiž...  celý článek

Kavárna Marilyn v Krpoli: Šmrnc starých bouráků i babiččin koláč

13.4.2011  11:05
Seriál MF DNES se vrací do kaváren. Tentokrát jsme si objednali kávu v královopolské kavárně Marilyn. A v čem je jiná než ostatní podniky v okolí? Nikde jinde nebudete sedět v bleděmodrém křesle...  celý článek

U Rudyho připomíná boršč zelňačku, nočky se smetanou jsou ale skvělé

6.4.2011  13:30
V krásném domě v boskovické židovské čtvrti se nachází restaurace U Rudyho. Vaří tam obyčejně, prostě, ale domácky a poctivě. Jídlo tam navíc jezdí malým výtahem a servírka je příjemná.  celý článek

Bistro Bok skrývá za exkluzivním obalem jen obyčejnou českou čínu

30.3.2011  11:32
Uprostřed pasáže Vaňkovka funguje Bok pouhého půl roku a už si vybudoval auru exkluzivního bistra. O to větší zklamání přijde, když si musíte před jídlem sami uklidit stůl po jiných nebo když v...  celý článek

Sunset nabízí nádherný výhled na Brno, skvělou obsluhu a dobré jídlo

24.3.2011  18:45
Restaurace Sunset v pasáži IBC změnila image. A příznivci kvalitní gastronomie jásají. Přinesla do Brna příjemné překvapení v podobě dobrého a cenově dostupného jídla, navíc jiskrně dochuceného...  celý článek

Jídlo v curry baru vás sice „rozpálí“, atmosféra orientu mu však chybí

16.3.2011  12:52
Milovníci pálivých orientálních jídel mohou jásat. V centru města právě otevřeli první curry bar v Brně. Zařízení na Lidické 10 rozpálí pusu fest, ale ústa vám možná zůstanou otevřená nejen díky...  celý článek

V Tryzubu vystačí medvědovi tříchodový oběd na půl zimy

9.3.2011  10:36
V Tryzubu oslní hlavně polévka a moučník, hlavní chod si chtít zopakovat nebudete. Ukrajinská restaurace v Brně dopřává svým zákazníkům mnohdy víc, než zvládnou. Objednat si menu o třech chodech...  celý článek

Restaurace Avia leží v přízemí kostela a sází na „šmrnc“ 30. let

2.3.2011  11:02
Brněnská Avia splní očekávání strávníků z jihomoravské metropole, ale i ze zahraničí. Za ušima tady lupalo mým kamarádům z Austrálie, pochvalovali si zde Angličané i vybíraví Francouzi. Nedělám...  celý článek

V Samovaru ochutnáte Rusko ze všech stran

23.2.2011  11:31
Na Kolišti v Brně otevřeli začátkem prosince novou ruskou restauraci s názvem Samovar. Chodí tam dokonce i rodilí Rusové, národní kuchyni tam tedy umí. Zapečené pelmeně i boršč mají perfektní,...  celý článek

Do Reduty jen se solničkou a pepřem. A raději na divadlo než na jídlo

16.2.2011  12:26
Restaurace Reduta na historickém brněnském náměstí Zelný trh láká upraveným zevnějškem i příjemným interiérem. Ovšem ne každá volba z jídelního lístku skončila šťastně. Celkový dojem kazilo...  celý článek

U přehrady mají skvělou rybí polévku i pstruha, pangasius ale zklamal

9.2.2011  11:30
Speciálka s čerstvými rybami, to je Fish restaurant Rybářská bašta u Brněnské přehrady. Zvenčí nezaujme a v zimním období vypadá opuštěně. Uvnitř to ale voní čerstvým jídlem a vládne tam...  celý článek

Pečené koleno, to byl v Dobré škole velký průšvih s podivnou louží křenu

2.2.2011  12:28
V restauraci Dobrá škola ve Vojkovicích u Brna umí hosta zaujmout i zahřát dobrým vývarem a potěšit čistým a upraveným interiérem. Počáteční nadšení ovšem nad pečeným kolenem rychle a zcela...  celý článek

Letem světem arabskou kuchyní. V Nandu's ji mají zvládnutou dobře

26.1.2011  11:30
Arabské speciality jako tabouleh, šiškebab, falafel nebo vinné listy stojí za to ochutnat v Bistru Nandu´s na brněnském Úvoze. Jídlo je sice oproti "hladovým oknům" dražší, je ale dobré a...  celý článek

U Starýho Billa je příjemná obsluha. A tortillu či steak tam umí skvěle

19.1.2011  11:03
S národními kuchyněmi je to v Brně stále bída. V restauraci u Starýho Billa na Kudelově ulici ale mexické speciality umí. Gastronomická vycházka na pomezí Mexika a amerického státu Texas je tam...  celý článek

Restaurace a music club Mju:z není útulný, ale vaří tam výborně

12.1.2011  11:00
Bývalá Muzejka na Moravském náměstí v Brně se po rekonstrukci změnila na Mju:z. A změnila se i úroveň a vyváženost kuchyně. Za velmi slušnou cenu tam člověk může ochutnat výborné hovězí nebo...  celý článek

Bistro Dragon: umouněný podnik, ve kterém umí skvělou polévku

25.12.2010  11:18
Asijské bistro Dragon II je příšerný "pajzl". Mají tu ale skvělou vietnamskou polévku pho. Na brněnském Náměstí svobody stačí projít pasáží domu U Čtyř mamlasů a ve vnitrobloku už vás na okně...  celý článek

Maso v Eldorádu kuchař umí. Dojem ale kazí nedokonalosti

18.12.2010  11:34
Žhnoucím srdcem výletní restaurace Eldorádo je především úžasný venkovní gril. A také kuchaři, kteří krkovici v ohni rozhodně nesuší. Kouzlo podniku ale kazí nedotaženosti.   celý článek

V Althanském paláci potěší steakem a pstruhem. Víno ale dobré nemají

11.12.2010  10:57
Do Znojma se vyplatí zajet nasát historii, ale především ochutnávat víno a velmi dobrou kuchyni. Skvělého pstruha v duchu klasiky nám připravili v Althanském paláci. Je to dobré místo, když...  celý článek

Ryba U Štiky nebyla čerstvá. Zato steak byl prvotřídní

4.12.2010  14:30
Do brněnského podniku U Štiky se brzy vrátíme. Dostali jsme skvělý steak, dobře se o nás starali a natočili nám i dobré pivo. Škoda, že křenovou omáčku nám snědli polední hosté.   celý článek

Bohéma? Noblesa na povrchu, méně jí objevíte v jídle

27.11.2010  11:36
Na gastronomickou mapu Brna se po delší přestávce vrátila Bohéma. Svého času vyhledávaný divadelní restaurant nemusí být jen předoperní zastávkou na sklenku sektu. Dá se zde i jíst. Zážitky ze...  celý článek

Vegetariáni v Avatáru vaří chutné dezerty, zbytek ale kulhá

13.11.2010  9:46
Vaří jídla z lokálních surovin, čaj podávají za korunu a vodu z kohoutku dostanete zdarma. Ani progresivní přístup však někdy nemusí stačit. Ukazuje to případ vegetariánské restaurace Avatár,...  celý článek

Dobrý steak se dá ochutnat i mezi paneláky

6.11.2010  10:42
Uprostřed bohunického sídliště by dobrou restauraci čekal málokdo. V Leguaně ale vaří velmi dobře. Španělskému ptáčku sice k dokonalosti kus chyběl, ale na kuřecím steaku jsme si pochutnali. A...  celý článek

U Bílého beránka vaří jako za první republiky

30.10.2010  16:06
V restauraci U Bílého beránka se zatím trochu zahřívají. Na skvělé dezerty ale můžete vyrazit už teď, a i přes drobné chyby, které snad brzy vypilují, je zde jídlo nadprůměrné.   celý článek

U Tří volů: tam, kde chutná i neosolený candát

18.10.2010  13:12
Gastronomické překvapení můžete najít v býkovické restauraci U Tří volů na Blanensku. V moderním prostředí se dá ochutnat dobrá slovenská vánoční kapustnica i báječně opepřená vepřová panenka....  celý článek

Štěstí chutná po oleji, sójovce a dobrém mase

11.10.2010  11:47
Milá obsluha v brněnské restauraci Chutné štěstí k večeři přinesla báječnou rýži i skvěle upravené kuřecí i hovězí po sečuánsku, ale také nedobré, přemaštěné nudle. Po třech velevydatných...  celý článek

Mazaný anděl nabízí nadprůměrné jídlo, výsledný dojem kazí detaily

4.10.2010  14:04
Zhruba půl roku funguje na Šilingrově náměstí moderní mix pivnice, baru a restaurace Mazaný anděl. Host si tam může zajít jen tak na pivo či koktejl, ale také může v neformálním prostředí...  celý článek

Tulip restaurant je příjemné místo s nedotaženým menu

27.9.2010  15:48
Interiér Tulip restaurantu vyniká oku lahodícími barvami, jídlu ale chybí šmrnc a ztroskotává na detailech. Špagety s tučnou vrstvou smetany, suchý steak a všudypřítomný mletý pepř nezachrání...  celý článek

V restauraci Giardino nabízejí hodně chutí, které se hádají

20.9.2010  16:59
Restaurace Giardino v brněnských Černých polích vyniká pozornou a informovanou obsluhou, líbilo se i posezení na zahrádce. Zklamalo však jídlo. Giardino se sice tváří italsky, ale snaží se spíš...  celý článek

Ani italský kuchař s personálem není v Leonesse zárukou zážitku

13.9.2010  11:24
Označení italská restaurace naplňuje podnik Leonessa poblíž brněnského městského soudu beze zbytku. Kompletně italský a správně energický personál, čistý a elegantně zařízený interiér s velkou...  celý článek

U Čápa už zase točí pivo a k němu mají skvělé uzené

6.9.2010  14:26
Legendární Pivnici U Čápa na brněnském Obilním trhu zrekonstruovali a už pár měsíců funguje v novém. Zašli jsme se proto podívat, jak chutná uzené z jejich vlastní udírny a jak pivnice běží ve...  celý článek

V Balaboostě kuchař maso umí, losos chutná jako obláček na talíři

30.8.2010  14:21
Pro milovníky kvalitní gastronomie je Balaboosta v Modřicích u Brna dobrou volbou. Pochvalu si kuchař zaslouží za výtečného lososa, dobrý steak s dušenou zeleninou i odlehčený boršč. Jen v...  celý článek




Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.