Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Restaurace Černý medvěd neexperimentuje, nabízí tradici

  11:35aktualizováno  11:35
RECENZE MENU - Kdo preferuje v poledne na talíři obyčejná a poctivá jídla převážně české kuchyně, může směle zavítat k Černému medvědovi u kostela svatého Jakuba v Brně. Moderní gastronomické trendy zde v nabídce poledních menu nenajdete. Vaří zde dobře známé pokrmy. Roštěná s rýží, kuře na smetaně nebo pstruh na roštu.

Restaurace Černý medvěd v Brně | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Cenové rozpětí je uzpůsobeno rozdílně naditým peněženkám. Za čočku s vejcem a polévku nebo sladké plněné palačinky se platí přívětivých 69 korun.

test menu

MF DNES hodnotí každé pondělí polední menu jedné restaurace, kterou recenzentka navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: Restaurant Černý medvěd, Jakubské náměstí 1, Brno

Hodnocení: 70 %

Cena specialit týdne, různě upravených mas, třeba hovězí roštěnky nebo medailonků z vepřové panenky, je však vyšší. Až 129 korun.

Objednávky a talíře sem i tam ale "frčí" rychle. Obsluhující dámy jsou pozorné a hbité, denní nabídku čtyř jídel dobře znají.

Na otázku, zda je lepší smažený řízek, nebo paprika s knedlíkem, volí odpověď podle svých chuťových preferencí. Je vidět, že se hraje poctivě.

Polední menu v restauraci Černý medvěd - plněný řízek s bramborovou kaší

A nenutí hotovky, které je potřeba z kuchyně rychle prodat.

Zvláštní pochvalu si zasluhují polévky. Šedozelené tekutiny neurčitého původu bývají právem kritizovanou částí obědových menu. Zde má ale čočková polévka podobu plné misky dobře uvařené luštěniny bez spousty zahušťovadel.

Polední menu v restauraci Černý medvěd - uzená polévkaUzená, osolená akorát, zase ve vývaru skrývá spoustu krupek a nakrájeného masa.

Vyzkoušeli jsme výtečnou rozpadající se hovězí roštěnku, průměrného pidipstruha z roštu i olomoucký řízek s bramborovou kaší a okurkou. Dozlatova osmažený trojobal skrýval plátek masa, který sice trochu houževnatě odolával náporu nože, byl však osmažen čerstvě a pikantní náplň se při rozkrojení jen rozpouštěla.

Polední menu v restauraci Černý medvěd - plněná paprika s rajskou omáčkou

V klasickém jídelním lístku by se dalo mnoho "bifťourů, gáblíků, smažených koz a chálek" seškrtat na polovinu. Polední menu je ale stabilně kvalitní. Poctivé kulinářské výkony bez "šulení" a experimentů dělají z restaurace Černý medvěd dobrou meníčkárnu.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Hvězda hasičských závodů v Los Angeles Petr Moleš. Muž sloužící ve Vyškově se z...
Do Los Angeles jel bez ambicí, vrátil se jako nejlepší hasič světa

Se třemi zlaty a titulem absolutního vítěze soutěže Ultimate Firefighter, tedy jako nejlepší hasič světa, se vrátil Petr Moleš ze Světových policejních a...  celý článek

Vranovská přehrada.
Kempy hlásí plno, turisté spí mezi auty. Rezervovat stany předem nejde

Je nám líto, musíte jinam. S takovou odjíždějí někteří turisté z kempů u Vranovské přehrady, které už několikrát vyhlásily stopku, protože mají přeplněno....  celý článek

Střet osobního auta a vlaku na Znojemsku má tragické následky. Na místě zemřeli...
Dva dospělí zemřeli po střetu auta s vlakem, dívka bojuje o život

Tragická nehoda zastavila odpoledne provoz na trati v obci Olbramkostel na Znojemsku. Dva dospělí pasažéři z osobního auta, které vjelo před vlak, zemřeli na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.