Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Ryba U Štiky nebyla čerstvá. Zato steak byl prvotřídní

  14:30aktualizováno  14:30
Do brněnského podniku U Štiky se brzy vrátíme. Dostali jsme skvělý steak, dobře se o nás starali a natočili nám i dobré pivo. Škoda, že křenovou omáčku nám snědli polední hosté.

Brněnská restaurace U Štiky. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Kdo by nechtěl mít takovou hospůdku za rohem, byl by zřejmě blázen. Levnou restauraci pro nenáročné jedlíky, když se zrovna nechce vařit a nemáte náladu cestovat příliš daleko.

Pokud máte rádi budějovický Budvar, U Štiky v brněnských Černých Polích si pochutnáte. Za své peníze zřejmě dostanete na talíři to, co očekáváte, a ještě k tomu pěknou porci.

Křenovou omáčku jsme nestihli

Restaurace U Štiky je především přátelská. Vnitřek je hezky zrekonstruovaný, interiér hraje barvami a intimní osvětlení působí

recenze restaurace

Restaurace U Štiky

www.restauraceustiky.cz

Mathonova 25 Brno, Černá Pole

Česnečka s chlebem a sýrem 30 Kč

Pstruh na másle a bílém víně 79 Kč

Steak z pravé svíčkové 219 Kč

Příjemná restaurace s milou i rychlou obsluhou. Na omáčku přijďte v poledne a z lístku se opravdu vyplatí dát si steak.

Restaurace: 70 %

příjemně. V nekuřácké části je bar, za nímž stojí usměvavá dvojice, která o svou pěkně naleštěnou pípu pečuje stejně dobře jako o své hosty.

Číšníci byli pozorní, k našemu stolu chodili často, prázdné nádobí hned uklízeli a nezapomněli nám ani popřát dobrou chuť. A na konci se nebáli zeptat, jak nám chutnalo. Nad jídelním lístkem už se moc rozplývat nedá. Všechna jídla jsou na objednávku.

Klasická česká jídla, třeba obyčejný knedlík s uzeným a křenovou omáčkou, na který jsme k pivu měli chuť, vaří pouze v poledne. Taková škoda! Minutková jídla jsou většinou smažená a v zásadě se opakují stále stejné variace.

Oželeli bychom dlouhý seznam, v jídelním lístku by mohlo zůstat jen pár perel. Co by ale rozhodně neměli vyškrtnout, jsou steaky.

Česneková polévka pro upíry

Dali jsme si česnekovou polévku, rybu a flák hovězího s bramborami. Česneková polévka se sýrem a opečeným chlebem je pro pořádné chlapy a lovce upírů. Měla skutečně grády a na rozdíl od všech těch nepovedených bramboraček, za které ji jinde vydávají, byla opravdu česneková.

Nad výběrem ryby jsme váhali, ale v restauraci s takovým názvem jsme nemohli odolat. Bohužel. Fotky úspěšných rybářů, které visely na zdech, působily ve srovnání s naším talířem dost škodolibě. Pstruh na másle a bílém víně za 79 korun by býval dobrý, kdyby byl čerstvý.

Připravili talíř na kostičky

Ryba, kterou jsme dostali, byla dobře připravená a ani nebyla vysušená, jen chuť masa, které se drolilo, jasně odhalila, že pstruh si naposledy zaplaval před dost dlouhou dobou. Nebyl totiž z lednice, ale z mrazáku.

Vedle ryby bychom také lépe ocenili třeba bramborovou přílohu, namísto zeleninové exhibice, která zabrala větší část talíře.

Co nás na druhou stranu potěšilo, byl volný talíř na kostičky a správný příbor. Jak na ryby, tak ke steaku. Kuchař ale není žádný šumař. Už z prvního sousta dvousetgramového steaku ze svíčkové bylo patrné, že máme dobrý důvod se sem vracet.

Steak byl bez chyb

Maso bylo excelentní. Obsluha se sice na stupeň propečení nezeptala, v lístku je ovšem psáno, že pakliže si zákazník nepřeje jinak, připravují steaky na medium, a přesně tak upravené maso jsme dostali.

Maso bylo nahoře dobře zatažené a uvnitř zůstalo krásně růžové. Tak si steak udrží šťavnatost a výběrem kvalitního masa a správné přípravy je zase dáno, že je měkké a velmi dobře se kouše.

Byla to lahoda. Šťouchané brambory s cibulkou byly chutné, ale dost mastné, takže jich ke steaku stačilo docela málo.

Škoda, že ryby nebyly čerstvé

U Štiky je fajn a určitě se vyplatí sem zajít. Škoda že se vegetariánům nabízí jen smažený sýr. K dokonalosti by stačil úklid v jídelním lístku a vyhazov pro kečupové špagety.

A ryby by v podniku, který si říká U Štiky, měly být čerstvé.

Zatím můžeme doporučit steaky a podniku v hodnocení připsat nadprůměrných sedmdesát procent.

Čtěte v sobotní MF DNES: Aktuální díl seriálu Recenze restaurací čtěte v sobotních přílohách Brno a Jižní Morava.

.
Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Začala rozsáhlá modernizace pasáže Jalta v Brně. Při stavebním průzkumu odkryla...
Jalta bude v novém. Začaly opravy, stavbaři asi narazili na místnost StB

Do Jalty se začínají stěhovat dělníci. Po roce příprav majitel zahajuje opravy, pasáž má být hotová v příštím roce. Při stavebním průzkumu odkryla budova...  celý článek

Vranovská přehrada.
Kempy hlásí plno, turisté spí mezi auty. Rezervovat stany předem nejde

Je nám líto, musíte jinam. S takovou odjíždějí někteří turisté z kempů u Vranovské přehrady, které už několikrát vyhlásily stopku, protože mají přeplněno....  celý článek

Zatmění Slunce, jak ho zachytila VUT Brno na Špicberkách.
Čeští vědci čekají na zatmění Slunce kvůli zvědavcům na tajném místě

Na dlouho utajovaném a opuštěném místě v Oregonu v USA, dál od všech ostatních „lovců“. Tak čeká matematik Miloslav Druckmüller z Fakulty strojního inženýrství...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.