Jiří Richter divákům v pavilonu P na brněnské Salimě předvedl, jak udělat dokonalou irskou kávu

Jiří Richter divákům v pavilonu P na brněnské Salimě předvedl, jak udělat dokonalou irskou kávu | foto: Radek Miča, MAFRA

Titul mistra republiky začali bojem o dokonalý šálek kávy

  • 0
Perfektní espreso, mléko jemně našlehané a cukr jím jen pozvolna propadává dovnitř. Jak má vypadat správně připravené cappuccino, vědí všichni baristé. Ale jen ten nejlepší z nich získá na brněnském výstavišti titul mistra republiky v přípravě kávy.

Třetí ročník soutěže se letos koná na brněnském potravinářském a gastronomickém veletrhu Salima.

Už včera ji zahájili přeborník v kreslení na cappuccino Zdeněk Smrčka.

Zdeněk Smrčka a jeho kresba na cappuccino

Český reprezentant Jiří Richter zase divákům v pavilonu P předvedl, jak udělat dokonalou irskou kávu.

Dnes všechny zůčastněné čeká rozjezd "ostré" soutěže, jejíž finále je naplánováno na pátek.


Témata: Cukr, Salima, Veletrh