Polední meníčko za to krátké postávání stálo. Denní nabídka v plastovém stojánku je sice s drobnými překlepy, ale čte se jako barvitý román.
test menuMF DNES hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Dnes: restaurace Thalie, Hodnocení: 80 % Restaurace vaří dvě polední menu za cenu 65 Kč nebo 70 Kč. |
Obalit a osmažit dvě různá masa a ještě je posázet vyloupanou slunečnicí byl neotřelý nápad, který běžnému "šniclu" přidal o jednu netradiční chuť i křupnutí navíc.
Obsluha při placení účet nedonesla a museli jsme o něj požádat. Je to však po čertech rychlá skupina číšníků a servírek, kteří běhají rozsáhlým sklepním prostorem a hbitě odbavují čekající masy strávníků. Jedna mladá slečna dokonce tak spěšně, že hlavní jídlo servírovala na náš stůl už při kouřící krémové polévce.
Ale zkušený kolega ji včas a s chápavým úsměvem zarazil a odexpedoval k vedlejšímu stolu. Mimochodem, stejný muž nosí keramické misky plné polévky po šesti nad sebou. Fronty jeho svaly na rukou zřejmě dobře vycvičily.
Podruhé jsem pod obrazem múzy jedla skvěle upečenou kuřecí roládu, nacpanou listovým špenátem a doplněnou opečenými bramborami. Dobře upravené maso i znamenitě ochucená náplň! Jen obě polévky - hrášková i hrstková - se mi zdály až moc zahuštěné.
Sklepní prostor je rozsáhlý a rozdělený na menší uzavíratelné salonky. Tady to musí jásavým hromadným večírkům a firemním veselicím slušet. V nejvzdálenějším kumbálu jsou tak těžké mohutné dřevěné židle, že jsme s kolegyní pěknou dobu s dřevěným monstrem zápolily, než jsme se ke stolu vůbec byly schopny zasunout.
V Thalii je pod vedením svižné obsluhy možné bleskurychle poobědvat. Kulinářské polední nabídce šéfují různé úpravy masa a na zeleninu se trochu zapomnělo. Ale jídla jsou pestrá a střídají se tradiční i neotřelé kombinace. A za sedmdesát korun? Nedivím se a s chutí vystojím frontu pod schody znovu. Už kvůli výtečné kuřecí roládě.