Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V jídelně Beta dostanete dobré jídlo na plastovém tácu

  11:06aktualizováno  11:06
RECENZE MENU - Plastové tácy, fronta a cizí lidé u stolu, tak vypadá oběd v jídelně Beta na náměstí Svobody. Kuchaři ale umějí dobře připravit maso a obsluha ukazuje, co je to rychlé servírování.

Jídelna Beta | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Přizpůsobit provoz a soustředit pozornost personálu k uvaření a vydání asi dvanácti druhů poledních jídel. To je koncepce, kterou provozovatelé naplňují každý všední den od 9:30 do 15 hodin. Beta není restaurace k dlouhému posezení, ale místo, kde se na objednávku nečeká.

test menu

MF DNES a brno.iDNES.cz hodnotí každý týden jednu restauraci, ve které vaří polední menu. Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: Jídelna Beta
Nám. Svobody 21
602 00 Brno
Hodnocení: 70 %

V nabídce je kromě vepřového a hovězího vždy kuřecí nebo krůtí maso. A ryba. Česká kulinářská klasika, hotovky, guláše, výpečky, doplňuje jídlo pro vegetariány a krmě sladké.

U stolů bez ubrusů obědvají pánové ve vyžehlených košilích i dámy z kanceláří. Míst u stolů není mnoho a někteří lidé řeší jejich nedostatek tím, že si sem chodí pro obědy do vlastních nádob.

Ceny za hlavní jídlo začínají od 59 korun. Přílohy, polévka a salát se ale platí zvlášť. Za pořádnou porci polévky, pstruha s bramborovou kaší a okurkový salát jsem zaplatila 101 korun.

Bramborové pyré bylo trochu vodové a zelí ke knedlíkům příliš zahuštěné. Dobrá kuchyně se ale pozná podle kvality masa.

Jídelna Beta: Krkovice s pepřem a americké brambory

Vepřová krkovice byla křehká a skvěle okořeněná bohatou vrstvou barevného pepře, který dodal specifickou vůni i říznou chuť.

Jalové nebyly ani vepřové výpečky a skvostný byl šťavnatý páteční pstruh.

Jídelna Beta: vepřové výpečky se zelím

S obsluhou se zákazník setká jen při výdeji a placení. Znám člověka, který sem chodí po největším náporu lidí a tvrdí, že dostává větší porce. Jako ve školní jídelně v tom nejlepším slova smyslu - kuchařky našeho dětství také znaly každé dítě a věděly, kdo co má rád.

Prostředí je "jídelnovité", ale meníčková koncepce a kvalita jídla příjemně překvapila.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Hvězda hasičských závodů v Los Angeles Petr Moleš. Muž sloužící ve Vyškově se z...
Do Los Angeles jel bez ambicí, vrátil se jako nejlepší hasič světa

Se třemi zlaty a titulem absolutního vítěze soutěže Ultimate Firefighter, tedy jako nejlepší hasič světa, se vrátil Petr Moleš ze Světových policejních a...  celý článek

Handicapovaný slovenský student František Milan vyrazí díky stipendiu od...
U úřadů narazil. K cestě do Číny pomohla nemocnému studentovi univerzita

Získal možnost vyjet na prestižní pobyt do Číny. Na vysněnou cestu se však handicapovaný Slovák František Milan málem nevydal, protože mu slovenské úřady...  celý článek

Vranovská přehrada.
Kempy hlásí plno, turisté spí mezi auty. Rezervovat stany předem nejde

Je nám líto, musíte jinam. S takovou odjíždějí někteří turisté z kempů u Vranovské přehrady, které už několikrát vyhlásily stopku, protože mají přeplněno....  celý článek

Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran
Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran

Člověk, který vybočuje nejen svým osobitým stylem, ale také svými kritickými názory.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.