Panelákové sídliště a jeho betonové středisko určitě restauraci esteticky nepřidá. KiKi Restaurant s tímto handicapem bojuje dřevěnou zahrádkou, kde může být v létě příjemné posezení.
Interiér už tak lákavý není. Tvoří jej přežitý rustikální styl a dřevěné přístřešky, které prostor zbytečně člení a zmenšují. Hlavním nedostatkem je, že podniku chybí nekuřácký prostor. To vytváří dojem, že jsme se ocitli v lepší pivnici, kde o nekuřáky či rodiče s dětmi nikdo nestojí.
Sympatie nevzbudil ani jídelní lístek. Natržená nebo zcela chybějící úvodní stránka už dlouho a marně volá po výměně. Když jsme se zeptali na vinný lístek, vysvětlili nám, že zrovna není. A protože se nabídka mění, ani obsluha nemá přehled, z čeho lze vybírat.
Vyřešili jsme to třetinkou neperlivé vody za 25 korun a číšník slíbil, že se podívá, které víno by mohl nabídnout k hlavnímu chodu.
Na úvod jsme zvolili rajčatovou polévku a tatarák z lososa (55 a 139 korun), ke kterému obsluha doporučila rozpečenou bylinkovou bagetu.
Po neopatrném přenášení z kuchyně nevypadala polévka zrovna nejlépe a rozpačitý údiv vyvolalo i nahrazení bazalky kudrnkou. Konzistence byla sympaticky hustá, horší už to bylo s chutí, která nekompromisně připomínala průmyslovou rajčatovou omáčku na těstoviny.
Tatarák z čerstvého norského lososa byl propadák, stejně jako nedopečená a olejem nasáklá bylinková bagetka za dalších 30 korun. Ani náhodou nešlo o čerstvou rybu a jídelní lístek se ani slůvkem nezmiňoval o majonéze, která asi měla zamaskovat rozmražené maso.
Při odnášení téměř netknuté porce číšníka ani nenapadlo zeptat se, zda jsme byli spokojeni. Z nabídky jsme zvolili poloviční porce dvou klasických italských pokrmů a jídlo, kterým by se kuchař mohl trochu předvést. Objednali jsme si i sklenku rozlévaného vína za 38 korun. Ani na přímý dotaz jsme se nedozvěděli nic jiného než název odrůdy a číšník víno přinesl ve zcela nevhodných skleničkách.
První italskou klasikou byly pikantní špagety aglio olio e peperoncino, vylepšené italskou pancettou. Musím uznat, že špagety byly nejlepším jídlem našeho testování. Potěšily správně uvařené těstoviny a říz feferonky.
K naprosté spokojenosti chybělo už jen posypat petrželkou a vyhodit zbytečnou oblohu. Těstoviny za 115 korun byly jediným jídlem, které bych si v KiKi Restaurantu objednal znovu.
S risottem nadšení opět opadlo. Hlavně kvůli obsluze. Místo houbového jsme dostali risotto s mořskými plody (cena stejná - 125 korun). Technicky povedené jídlo bylo bohužel bez chuti i vůně a kuchař si opět neodpustil oblohu. Původní houbová varianta by asi měla lepší chuť i aroma.
Závěrečný pokrm měl lákavý popis Dukátky z vepřové panenky v parmské šunce s citronovým pepřem a sušenými rajčaty, i přívětivou cenu 169 korun. Za dalších 45 korun jsme si k masu doobjednali grilovanou zeleninu.
Pochválit lze propečenost masa. Ale špatné bylo servírování na talíři pro pizzu, místo citronového pepře kuchař zvolil odporné grilovací koření a další univerzální směsí dochutil přílohu.
Z pěti jídel jsme si skutečně pochutnali pouze na jednom. K tomu je potřeba přidat časté chyby obsluhy, mizernou nabídku vína a protekci kuřáků.
Jestliže KiKi Restaurant nabízí zážitkovou kuchyni, pak souhlasím, ale musím dodat, že jde o zážitky spíše z opačné strany spektra.
Recenze restauracíMF DNES hodnotí každé pondělí jednu z jihomoravských restaurací. Dnes: KiKi Restaurant Hodnocení: 40 % Restaurace vaří převážně italskou kuchyni. Jídlo si vyberte co nejjednodušší a na víno raději zapomeňte. Komu vadí cigaretový kouř, má smůlu. Jak chutnalo vám?
|