Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V KiKi Restaurantu obstálo pouze jedno jídlo z pěti

  12:07aktualizováno  12:07
RECENZE RESTAURACÍ - Brněnský KiKi Restaurant láká na zážitkovou kuchyni. Podnik stojí v horní půlce kohoutovického kopce, což se dá přičíst k jeho největším kladům. Proč? Z kopce dolů se odcházelo nejlépe.

KiKi Restaurant | foto: Radek Miča, MAFRA

Panelákové sídliště a jeho betonové středisko určitě restauraci esteticky nepřidá. KiKi Restaurant s tímto handicapem bojuje dřevěnou zahrádkou, kde může být v létě příjemné posezení.

Interiér už tak lákavý není. Tvoří jej přežitý rustikální styl a dřevěné přístřešky, které prostor zbytečně člení a zmenšují. Hlavním nedostatkem je, že podniku chybí nekuřácký prostor. To vytváří dojem, že jsme se ocitli v lepší pivnici, kde o nekuřáky či rodiče s dětmi nikdo nestojí.

KiKi Restaurant

Sympatie nevzbudil ani jídelní lístek. Natržená nebo zcela chybějící úvodní stránka už dlouho a marně volá po výměně. Když jsme se zeptali na vinný lístek, vysvětlili nám, že zrovna není. A protože se nabídka mění, ani obsluha nemá přehled, z čeho lze vybírat.

Vyřešili jsme to třetinkou neperlivé vody za 25 korun a číšník slíbil, že se podívá, které víno by mohl nabídnout k hlavnímu chodu.

Na úvod jsme zvolili rajčatovou polévku a tatarák z lososa (55 a 139 korun), ke kterému obsluha doporučila rozpečenou bylinkovou bagetu.

KiKi Restaurant: tatarák z lososaKiKi Restaurant: rajčatová polévka

Po neopatrném přenášení z kuchyně nevypadala polévka zrovna nejlépe a rozpačitý údiv vyvolalo i nahrazení bazalky kudrnkou. Konzistence byla sympaticky hustá, horší už to bylo s chutí, která nekompromisně připomínala průmyslovou rajčatovou omáčku na těstoviny.

Tatarák z čerstvého norského lososa byl propadák, stejně jako nedopečená a olejem nasáklá bylinková bagetka za dalších 30 korun. Ani náhodou nešlo o čerstvou rybu a jídelní lístek se ani slůvkem nezmiňoval o majonéze, která asi měla zamaskovat rozmražené maso.

Při odnášení téměř netknuté porce číšníka ani nenapadlo zeptat se, zda jsme byli spokojeni. Z nabídky jsme zvolili poloviční porce dvou klasických italských pokrmů a jídlo, kterým by se kuchař mohl trochu předvést. Objednali jsme si i sklenku rozlévaného vína za 38 korun. Ani na přímý dotaz jsme se nedozvěděli nic jiného než název odrůdy a číšník víno přinesl ve zcela nevhodných skleničkách.

První italskou klasikou byly pikantní špagety aglio olio e peperoncino, vylepšené italskou pancettou. Musím uznat, že špagety byly nejlepším jídlem našeho testování. Potěšily správně uvařené těstoviny a říz feferonky.

KiKi Restaurant: špagety aglio olio e peperoncino

K naprosté spokojenosti chybělo už jen posypat petrželkou a vyhodit zbytečnou oblohu. Těstoviny za 115 korun byly jediným jídlem, které bych si v KiKi Restaurantu objednal znovu.

S risottem nadšení opět opadlo. Hlavně kvůli obsluze. Místo houbového jsme dostali risotto s mořskými plody (cena stejná - 125 korun). Technicky povedené jídlo bylo bohužel bez chuti i vůně a kuchař si opět neodpustil oblohu. Původní houbová varianta by asi měla lepší chuť i aroma.

KiKi Restaurant: risotto s mořskými plody

Závěrečný pokrm měl lákavý popis Dukátky z vepřové panenky v parmské šunce s citronovým pepřem a sušenými rajčaty, i přívětivou cenu 169 korun. Za dalších 45 korun jsme si k masu doobjednali grilovanou zeleninu.

KiKi Restaurant: dukátky z vepřové panenky v parmské šunce s citronovým pepřem a sušenými rajčaty

Pochválit lze propečenost masa. Ale špatné bylo servírování na talíři pro pizzu, místo citronového pepře kuchař zvolil odporné grilovací koření a další univerzální směsí dochutil přílohu.

Z pěti jídel jsme si skutečně pochutnali pouze na jednom. K tomu je potřeba přidat časté chyby obsluhy, mizernou nabídku vína a protekci kuřáků.

Jestliže KiKi Restaurant nabízí zážitkovou kuchyni, pak souhlasím, ale musím dodat, že jde o zážitky spíše z opačné strany spektra.

Recenze restaurací

MF DNES hodnotí každé pondělí jednu z jihomoravských restaurací.

Dnes: KiKi Restaurant
Libušina třída 2
Brno-Kohoutovice
www.kiki-restaurant.cz

Hodnocení: 40 %

Restaurace vaří převážně italskou kuchyni. Jídlo si vyberte co nejjednodušší a na víno raději zapomeňte. Komu vadí cigaretový kouř, má smůlu.

Jak chutnalo vám?

Jak jste byli spokojeni s kvalitou restaurace vy? Své zážitky a připomínky můžete psát autorovi na adresu recenzerestauraci@mfdnes.cz


Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Vranovská přehrada.
Kempy hlásí plno, turisté spí mezi auty. Rezervovat stany předem nejde

Je nám líto, musíte jinam. S takovou odjíždějí někteří turisté z kempů u Vranovské přehrady, které už několikrát vyhlásily stopku, protože mají přeplněno....  celý článek

Na hlavním silničním tahu u Černé Hory opravují most, silniční doprava je proto...
Experti našli řešení, jak ulevit řidičům u Černé Hory. Most podepřou

Lidem z Černé Hory se alespoň na pár měsíců částečně uleví. Dvoutisícový městys na Blanensku totiž poslední týdny zažívá dopravní nápor. Po úzké ulici zde...  celý článek

Vizualizace lázní, které chtějí Číňané postavit v Pasohlávkách.
Další potíže kolem čínských lázní. O místo zřejmě přijde vlivný politik

Kvůli čínským lázním v Pasohlávkách je pod tlakem vysoký jihomoravský politik – Václav Božek z ČSSD, šéf poradců hejtmana a bývalý náměstek. Hlavu koaličního...  celý článek

Soutěž: Vyhrajte zásobu dobrot pro nejmenší
Soutěž: Vyhrajte zásobu dobrot pro nejmenší

Chcete svému drobečkovi zpestřit jídelníček? Soutěžte o balíček plný dobrot.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.