Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V medláneckém bufetu se nevaří do zásoby, ale čerstvě

  8:40aktualizováno  8:40
RECENZE MENU - Otevřeli na konci léta v zastrčeném koutě vedle lékařské ordinace. Zvolili si lokalitu mimo střed Brna a zaměřili se na tradiční jídla řecké kuchyně. A do nevelkého medláneckého bistra Mr. Gyros už se sjíždějí stálí hosté. U sporáku stojí Řek, jeho energická paní přijímá a vyřizuje objednávky.

Mr. Gyros na Hudcově ulici v Brně | foto: Radek Miča, MAFRA

Upejpavce u jídla netrpí. Chlapi vedle u stolu plivali pecky z oliv a poslušně likvidovali obrovskou porci salátu a já jsem pokaždé vyfasovala zabalenou dobrotu navíc.

Zvenku se Mr. Gyros skromně tváří jako běžný bufet. Uvnitř jsou pouhé tři stoly s kapacitou pro osm lidí. Kromě opékaného gyrosu je v nabídce polévka, dvě nebo tři hlavní jídla a z plechu se nabírají velmi sladké řecké dezerty. Nevaří se do zásoby ani do mrazáku, ale čerstvě.

Pochoutky v Mr. Gyros v BrněPřátelská, srdečná a upovídaná obsluha je první dobrý důvod, proč se do Medlánek vracet. Ten druhý je chuť a kvalita jídla. Chtěla jsem menší porci zeleniny, vyhověli. Rajčata v říjnu jsou bledá vždy a suché oregano se špatně kouše, ale vonělo tak intenzivně, že mi to suché "bejlí" ani nevadilo.

Neměla jsem chuť na gyros, v kuchyni tedy zapekli ve vrstvě voňavého oleje řádný kus čerstvé fety. Řecké pastisio, zapečené těstoviny s masem a bešamelem, mi chtěli přihřívat a paní vrchní se pořád ujišťovala, jestli nám něco nechybí.
Pochoutky v Mr. Gyros v Brně

Při placení nalákala na nasolené ančovičky a přidala do pytlíku porci hutného ořechového kataifi z vlasových nudlí.

Prostředí spíš plní účel, než by lichotilo oku, a hranolky se nepochopitelně přihřívají. Ale s plnou pusou se ty drobné nedotaženosti u pana Gyrose krásně rozplývají.

test menu

MF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Recenzentka navštívila podnik nejméně dvakrát.

Dnes: Mr. Gyros
Hudcova 74a, Brno-Medlánky, www.mrgyros.cz

Hodnocení: 90 %

Vybíráme z jídelního lístku:
Musaka - 120 Kč
Baklawa - 35 Kč
Tzatziki - 40 Kč





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Handicapovaný slovenský student František Milan vyrazí díky stipendiu od...
U úřadů narazil. K cestě do Číny pomohla nemocnému studentovi univerzita

Získal možnost vyjet na prestižní pobyt do Číny. Na vysněnou cestu se však handicapovaný Slovák František Milan málem nevydal, protože mu slovenské úřady...  celý článek

Speciální laboratoře splňuijí nejpřísnější požadavky na čistotu. Vědci v nich...
Z Brna do vesmíru. Kosmická agentura pomůže s rozvojem supertechnologií

Vesmírní vědci se začnou angažovat také v Brně. V rozvoji nových technologií pomůžou firmám v kraji. Ty se už teď můžou pochlubit zajímavými objevy – třeba...  celý článek

Z kořisti houpačka. Takhle se baví lev Lolek
VIDEO: Z kořisti houpačka. Brněnský král zvířat se sápe po potravě

Zdá se, že lev Lolek, který do brněnské zoo dorazil teprve před měsícem, je pěkně umanutý. Ukazují to videozáběry, kde se pokouší „ulovit si“ svou porci masa....  celý článek

Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran
Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran

Člověk, který vybočuje nejen svým osobitým stylem, ale také svými kritickými názory.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.