Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V Rubínu domácí kuchyně není jen frází

  11:00aktualizováno  11:00
RECENZE MENU - Pozvánka na domácí kuchyni v restauraci bývá většinou prázdné klišé. Ale v restauraci Rubín nelžou. Vyplatí se nenechat se odradit chuchvalcem kouře, který trefí do nosu hned u vchodu. Lze před ním utéct do skleněné budky, která odděluje nekuřáky od zbytku restaurace. Stojí to za to.

Restaurace Rubín. | foto: Radek Miča, MAFRA

Jídelní lístek není nabubřelý seznam cizokrajných pokrmů, nabízí osvědčená jídla. Ale kuchař se snaží vařit ze sezonních ingrediencí a na talíř servíruje poctivé a neošizené jídlo za přijatelnou cenu.

Spálená zelenina je zbytečná

I když se najdou i úlety. Škoda že jsem nepřišla minulou středu. Chtěla bych totiž na vlastní oči vidět kung pao s rýží a porcí smažených hranolků.

Test menu

MF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci v Brně, ve které vaří polední menu.

Recenzentka navštívila podnik dvakrát.

Dnes: Restaurace Rubín Makovského nám. 1 616 00 Brno-Žabovřesky

Hodnocení: 80 %

Z páteční nabídky jsem zvolila kuřecí steak s restovanou zeleninou a horký, voňavý masový vývar za 89 korun. Po dobré polévce servírka přinesla krásně šťavnatý a výtečně okořeněný kus masa. K suššímu steaku zelenina sedí, ale nesmí být spálená.

Kolečka mrkve spíš někdo urestoval k smrti a seškvařené černé kousky dobrému masu spíš uškodily. Kdyby byly na plotně o pár minut méně, byly by perfektní. Plátek oschlé okurky, která zastřešuje kopeček zelí, to se dá jen ignorovat.

Restaurace Rubín - kuřecí steak se zeleninou.

Navíc když už je na talíři teplá zelenina, proč plýtvat krouhaným zelím i okurkou? Zbytečné.

V Rubínu umí skvělou zvěřinu

Zeleninové škvarky jsem kuchaři odpustila hned druhý den. To jsem do Rubínu přišla na zvěřinové hody. Česká kuchyně a podzimní chladná sezona snad nemají lepší kombinaci než hustou smetanu, poctivé knedlíky s kostičkami housky a marinovanou zvěřinu - zahřívá, nasytí a potěší.

Restaurace Rubín - dančí nudličky s perníkovou omáčkou.

Ideální čas přestat smažit pangasia z mrazáku a naložit kančí kýty do nálevu. V Rubínu to vědí a dělají moc dobře. Jelení kýta na smetaně byla dokonalá.

Rozpadající se vlákna tmavého masa se výborně snoubila s pasírovanou zeleninou, provoněnou divokým kořením. To bylo jídlo v kategorii nedělních rodinných obědů. Čerstvé, neoschlé, kypré houskové knedlíky obklopovala hladká, smetanová omáčka se lžící smetany.

Restaurace Rubín - jitrnicový prejt se zelím a bramborem.

Prostředí odradí, ale jídlo za to stojí

Moc by mě zajímalo, kdo v kuchyni v Rubínu stojí, ostatně pochvalu jsme tím směrem poslali hned po jídle. Až jsem litovala, že prostory restaurace jsou téměř prázdné.

Napoprvé mě prostředí také spíš odradilo. Restaurace působí jako výčep, kde se v kuchyni obalují jen sýry. A škoda že dobrý dojem z jídla kazí trochu nevšímavá a netrpělivá obsluha.



Témata: Recenze kaváren


Hlavní zprávy

Další z rubriky

Městská policie Praha (ilustrační foto)
Strážnice řešila přestupek a skončila v nemocnici, řidič do ní najel autem

Městskou policistku z Brna museli ve středu dopoledne odvést záchranáři do nemocnice. Když řešila přestupek, řidič do ní najel autem. Žena skončila v nemocnici...  celý článek

Bývalý brněnský radní za ANO Tomáš Kratochvíl stanul před soudem kvůli...
Zastupitel Brna Kratochvíl dostal podmínku za podvody, hrozilo mu až 8 let

Zastupitel Brna Tomáš Kratochvíl (zvolen za ANO) dostal u Městského soudu v Brně podmínku za krácení daně u své nábytkářské firmy Toka. Obžaloba politika...  celý článek

Muž zapálil na kole sedlo. Kamarádi nevěřili, že může hořet
VIDEO: Šedesátník zapálil sedlo cizího kola, vsadil se s kamarády

Neobvyklé oznámení dostali v úterý v noci brněnští strážníci. Zavolal jim pracovník úklidové služby, že na hlavním nádraží hoří jízdní kolo. Ukázalo se, že ho...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.