Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V Žebětínském dvoře umí péct, kančí jsme ale kuchaři vrátili

  10:30aktualizováno  10:30
RECENZE RESTAURACÍ - S rodinou na domácí štrúdl, s gratulanty na hostinu a s kamarády na pivo. V Žebětínském dvoře žádný problém. Dá se posedět v příjemném prostředí, ale gurmánský zážitek tu hosty nečeká.

Restaurace Žebětínský dvůr. | foto: Věra Strnadová

Zařízení je součástí komplexu zabírajícího téměř třetinu Křivánkova náměstí a s nedávno dokončeným bowlingem a čtyřmi hřišti tvoří dobře sladěný komplex.

Obsluha na jedničku, kuchař horší

Stěžejní Myslivecká restaurace má jednoznačně oddělenou kuřáckou a nekuřáckou část. Obsluha je vstřícná a profesionální. V pravý čas je na správném místě, nesrozumitelné vysvětlí a jídlo přichází na stůl bez dlouhého čekání.

Restaurace Žebětínský dvůr - kančí filátka.Restaurace Žebětínský dvůr - hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi.Restaurace Žebětínský dvůr - smažený kuřecí řízek s vařeným bramborem.

Fungují tu s úsměvem, což přispívá k příjemné domácí atmosféře, kterou stylové zařízení jakoby mimochodem lehce dokresluje. Být ve škole, s chutí personálu udělím jedničku. Jenže do týmu patří i kuchař, a ten by tak jednoznačně neobstál.

Polévka byla dobrá

Výčet nabízených jídel je rozsáhlý. Problém s výběrem nebudete mít u polévek. Ze dvou nabízených mi padla do oka hanácká svatební za 29 korun.

Restaurace Žebětínský dvůr - hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi.

Čirý hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi byl koncentrovaný a chutný. Polévku kromě knedlíčků a zeleniny doplňovaly kousky hovězího masa a navzdory slanosti chutnala i dětem. Dobrá volba na začátek.

Maso suché, omáčka instantní

Hlavní jídla se od sebe kvalitou velmi lišila. Moje kančí filátka na švestkách za 155 korun se šťouchanými bramborami za 35 korun byla suchá a tuhá. V doprovodu nakyslých brambor šťouchaných s přemírou sušené směsi koření a špeku tvořila chuťově nesourodý pár.

Restaurace Žebětínský dvůr - kančí filátka.

Švestkovou instantně zavánějící omáčku zachraňovalo servírování v roztomilém omáčníku. Nepřišli jsme ale kvůli nádobí.

O poznání lépe si vedl smažený kuřecí řízek podávaný s vařeným bramborem. Byl jemný a křupavě dozlatova usmažený. Obě jídla zcela neoriginálně spojovala stejná obloha. I když byla zelenina čerstvá, o tento bonus bych se příště nechala ochudit. Třeba ve prospěch lépe upraveného hlavního chodu.

Restaurace Žebětínský dvůr - smažený kuřecí řízek s vařeným bramborem.

Místo zapečeného chřestu guma

Okamžik chuťového rozčarování zvládl obsluhující číšník s bravurou. S omluvou a stornem objednávky mile překvapil celý náš stůl. Že by tu taková situace nebyla výjimkou? Ono je totiž v menu Žebětínského dvora slabších míst víc.

Zelený chřest s dřevnatými konci gratinovaný sýrem se ve zdejším pojetí topí pod peřinou pružného sýra. Obdobně kuchař nakládá i s brokolicí. Za tuhle příšerně gumovou hmotu žaludek nepoděkuje, o chuťových buňkách nemluvě.

Pro děti je dětský koutek

Odlišnou a výrazně lepší kapitolou jsou moučníky a jídla pro děti. Domácí štrúdl s vanilkovou zmrzlinou za 45 korun byl tak akorát sladký a vynikal jemností. A slušela mu i skutečná, právě vyšlehaná šlehačka.

Těsto sice příliš nelístkovalo, zato náplň byla tak akorát skořicová, takže štrúdl chutnal po decentně nakyslých a přitom sladkých jablkách. Plus pro kuchaře.

Restaurace Žebětínský dvůr - domácí štrůdl s vanilkovou zmrzlinou.

V dětském menu byste smažený sýr hledali marně. Smaží se tu také, ale kuřecí prsa či filé, a dětem můžete objednat i anglickou zeleninu, noky nebo krupičnou kaši. Za to a za prostorný dětský koutek v nekuřácké části si majitelé zaslouží pochvalu.

recenze restaurací

MF DNES hodnotí jihomoravské restaurace. 

Žebětínský dvůr - Křivánkovo náměstí 33a, Brno-Žebětín www.zebetinsky-dvur.cz

Hodnocení: 55 %

Restaurace je zaměřena na českou a mezinárodní kuchyni.

Zasportujete si, nakrmíte sebe i děti, ale gurmánský zážitek nečekejte.

Z jídelního lístku: Hanácká svatební polévka 29 Kč Kančí filátka na švestkách 155 Kč Smažený kuřecí řízek 99 Kč Domácí štrúdl s vanilkovou zmrzlinou 45 Kč

O autorovi: VĚRA STRNADOVÁ, autorka provozuje web blog.veruska.cz

recenzerestauraci@mfdnes.cz

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Someliérka Kateřina Kostrhounová nejen rozumí vínu, ale taky dovede netradičně...
Hosté občas nevěřícně koukají, jak můžu rozumět vínu, líčí someliérka

Umí rozeznat mnoho vín a na soutěžích směle konkuruje mužům. I tím, že klidně usekne hrdlo sektu lahvičkou od parfému. Přesto se someliérka Kateřina...  celý článek

Policisté zasahovali v budově České pošty v ulici Politických vězňů v centru...
Konec front na poště. Brno postaví novou pobočku pro 50 tisíc lidí

Čekání v malé místnosti na poště v Řečkovicích by mělo do tří let skončit. Město chce lidem postavit novou poštu, která bude sloužit pěti městským částem. Úřad...  celý článek

Handicapovaný slovenský student František Milan vyrazí díky stipendiu od...
U úřadů narazil. K cestě do Číny pomohla nemocnému studentovi univerzita

Získal možnost vyjet na prestižní pobyt do Číny. Na vysněnou cestu se však handicapovaný Slovák František Milan málem nevydal, protože mu slovenské úřady...  celý článek

Jsem těhotná a partner mi zahnul. Přesto zůstávám
Jsem těhotná a partner mi zahnul. Přesto zůstávám

Jak se jiné ženy postavily k nevěře a co jim pomohlo.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.