náhledy
Očištěné a vykrvené prase se zavěsí a odřeže se hlava.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Očištěná prasečí hlava se dá vařit.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Maso se vaří se zeleninou na polévku, pak se pomele do jitrnic a pokrájí do tlačenky.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Hustopečtí vinaři se sešli k tradiční zabijačce už po sedmé. Letos mělo prase přes 250 kilo.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Při letošní zabijačce vinaři zatopili pod čtyřmi kotli.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
vařená játra
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Kůže nakrájené na kousky se vyškvaří na sádlo. Pevné kousky se pomelou do jitrnic.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Vinaři v Hustopečích při zabijačce ochutnávají nejen víno ...
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Povařené vnitřnosti a maso se dává do polévky a tlačenky.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
... ale i něco tvrdšího.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Vařené maso se přidává do jitrnic nebo do tlačenky.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Vařené maso se přidává do jitrnic nebo do tlačenky.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Hustopečtí vinaři radí nechat čerstvé maso před uskladněním na zimu alespoň tři dny vyvěsit.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA