Kvalita jídla si sice stále drží obvyklou laťku, ale někam se rozprchla kdysi graciézní obsluha.
Nejprve jsme dlouho čekali na prostření stolu, avšak marně. Číšníka jsme nakonec museli požádat, aby použité ubrousky hostů před námi odnesl. Pak jsme si objednali jídlo, ale přinesli nám jiné.
test menuKaždý týden MF DNES hodnotí jednu restauraci v Brně, kde se vaří polední menu. Recenzentka podnik navštívila minimálně dvakrát. Dnes: Restaurace Plzeňka Husova 16 Hodnocení: 70 % |
Není třeba mít v rychlém poledním mumraji nažehlený růžový ubrousek ani předkrmové příbory. Stačí běžný standard. A zapnout pořádné odvětrávání. Když si hosté u vedlejšího stolu zapálili cigaretu, dráždivý dým tvořil nepříjemnou kulisu.
Nabídka ctí českou kulinářskou tradici, to tradiční brněnské restauraci sluší. Na "kartě" jsou dvě jídla v ceně sto a více korun. Ostatní známá jídla, jako je guláš, vepřové výpečky nebo španělský ptáček, se dají ochutnat do sto padesáti korun.
My jsme zvolili husarskou vepřovou roládu s cibulovými brambory. Maso bylo měkké a dobře upečené, náplň chuť masa nepřeválcovala, ale naopak podpořila.
Omáčku kuchař ponechal v přirozené a nezahuštěné konzistenci. Cibulové brambory, vlastně dva kopečky husté kaše, byly poctivé a hezky se snoubily s omáčkou.
Dušenému špenátu, který jsme ochutnali druhý den, se nedalo téměř nic vytknout. Snad jen bramborám trochu vodovou texturu a sázenému vejci na povrchu okoralý žloutek. Kuchyně Plzeňky nezklamala, ale zmatky obsluhy ano.
jak vám chutná?Již rok testujeme, jak se vaří v brněnských restauracích. Jak jste spokojeni s kvalitou poledních "meníček" vy? Své zážitky můžete psát redaktorce Julii Kalodové na adresu julie.kalodova@mfdnes.cz |