Tomáš Mrkos a Ivo Nádeníček vyrábějí v Lipůvce na Blanensku zmrzlinu, na kterou jezdí celá Morava. Ukazují, že to jde i „postaru“. Odpoledne u jejich podniku stojí lidé až pětihodinové fronty. Dopoledne, kdy mají zavřeno a v malé výrobně sladkou delikatesu připravují, se jim zákazníci dobývají do krámku.
Tomáš Mrkos a Ivo Nádeníček stvořili zmrzlinárnu, která je vyhlášená nejen po celé Moravě. Najít kouzlo úspěchu značky Tomivo gelato, odvozené od křestních jmen majitelů, přitom není složité.
„Používáme čerstvé suroviny a vyrábíme přírodní zmrzlinu bez chemie a barviv. Rozhodně ale neříkáme, že děláme nejlepší zmrzlinu, a respektujeme, že má každý jiné chutě,“ oznamuje Nádeníček.
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium