- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zvláštní, nesmí se prodávat věci živočišného původu...
Ale vajca sou tam furt, copak ty nejsou živočišného původu ? Mám takovej pocit že by taky měli být v chlaďáku...
od 8 (nektere stanky od 7mi) do 16/17 ... a v sobotu do 12ti, vazne super cas, pres tyden clovek je v praci, a v sobotu rano vstavaji jen starsi lide (mladi (co maji penize), se vraceji s flamu domu)
kdybych nebydlel blizko tak se tam nedostanu a vim ze kolegove by tam taky radi utratili penize, ale proste kdy ... kdyz je tam otevreno jsme v praci....
takze si myslim ze pro zacatek by stacilo upravit oteviraci dobu napr
7-19(?) v pracovni dny a sobota cela a nedele dopoledne? co jsem se
ptal trhovcu tak ze by meli radi dele otevrino, ale ze to neni dovolene
...
Nevím, proč by měli farmáři chodit a hlásit, že chtějí prodávat to a to. Stačí si vzpomenout na vánoční trh na Zelňáku o vánocích na stánky, kde nakupovalo nejvíc lidí - neustále vzpomínáme na stánek s uzeninami vpravo dole, bohužel jsme si nezaznamenali, kdo tam prodával. Nebo stačí vyjet pouhých cca 120 km na jih od Brna, do Vídně a podívat se na jejich trhy v okrajových částech. Hned mají radní námět na to, co dát do vyhlášky o prodeji. Není nutno čekat, až se farmář přijde složitě ptát, jestli mu milostivě povolí jeho vlastní prodej.
Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem jezdívala do Vídně k příbuzným a hrozně ráda jsem chodila na nejbližší místní trh. To i náš Zelný trh je proti tomu o ničem.
Samozřejmě je nutno také zainvestovat do rozvodů elektřiny, vody...
A co pečivo? Já bych si moc ráda koupila poctivej kváskovej chleba nebo jiný pečivo. Kdyby tam někdo takhle prodával, lidi by mu utrhali ruce. Navíc na pečivo člověk vodu ani elektřinu nepotřebuje.
> Navíc na pečivo člověk vodu ani elektřinu nepotřebuje.
A ruce si bude prodávající chodit pravidelně mít do Parnasu?? Nebo ty doma omýváš rozlíky??
Zkusim jenom takovy jiny nahled na vec. Proc musi byt dorzovany tak PRISNE hygienicke zasady? Drive to nebyvalo a obyvatelstvo nam nevymiralo po tisicich .... ja myslim, ze z drtive casti na tom ma podil to, ze dnesni nahrazky potravin (chapejte 99% zbozi v supermarketech) by se mimo chladaky okamzite zkazily a chemikalie v nich obsazene se promenily na jedy .... jenomze produkty, o ktere by se melo jednat a predpokladam, ze by o ne mohl byt zajem jsou ze sve podstaty mnohem odolnejsi a tolika pece pri uchovavani jako zbozi ze supermarketu nepotrebuji. Ale opakuju, je to jenom muj nahled.