Diskuze

V restauraci Pod Radničním kolem se zastavila historie

Je jen málo gastro provozů v Brně, kde je tak materializovaná historie jako v restauraci a vinárně Pod Radničním kolem. Tady hluboko pod zemí se zastavil čas. Možná i gastronomicky. Staví totiž na moravské kuchyni v poněkud nemoderním balení. Ale jedlíkům je tady přáno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

Fanys75

21. 4. 2011 11:31
Recenze?

Vážená redakce, opravdu nechápu, jaký přínos mají recenze restaurací tohoto autora? Co si mám z této recenze odnést, kromě toho, že se pan autor od minula naučil dva nové gastronomické výrazy: "vychucený" a "lůžko"? Kde je hodnocení použitých surovin, způsobu přípravy, rychlosti a profesionality personálu... atd.? To by ovšem chtělo mít o jídle a hlavně jeho přípravě nějaké znalosti! Nebo tyto články mají sloužit pro pobavení? Nebo máme autora obdivovat, kolik knižních a cizích výrazů zná? Opravdu už se nemůžu dočkat, co nás ještě čeká...Mimochodem, když už, tak "polívka je grunt" !

0 0
možnosti
V

VildaB

21. 4. 2011 6:40
Konec

No tak to teda nevím kdo tuto reportáž psal. S manželkou jsme sem kdysi chodili rádi. Ale pak se nám několikrát po sobě stalo, že jídlo bylo otřesný, museli jsme ho vracet. Číšníci se všem omlouvali, že tam je nový kuchař, který místo vaření kouří trávu. To teda nechápu jak někdo může někoho takového zaměstnat nebo o tom jen uvažovat. jídlo tomu odpovídalo. Z číšnice taky táhl alkohol. Takže jsme tam byli naposledy.

0 0
možnosti
T

taknevim

20. 4. 2011 12:44
Servírování

Ten předkrm na čínském porcelánu je skutečně "bomba" Rv. (U kola to znám).

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

20. 4. 2011 12:40
To už je tak dávno

Ke Kolu jsme chodili už před třiceti lety - na skvělé jitrničky, prejt, jelítka a - živou cimbálku.  Vzadu u sudů postával pan Růžička a po place kmital pán s podobou a hlasem, jaké měl J. Cash. Ach - kdeže loňské sněhy jsou .... totiž kdeže jsou ty nesčetné ochtlíky!

0 0
možnosti
AK

wrah

20. 4. 2011 12:17
Ceny?

Vývar za 40? Guláš za 300? Kolik proboha chtějí za ten slibovaný steak? 500 kč? A co ta tradiční jídla? Minutkový guláš je tradiční česká nebo moravská kuchyně? Ale děkuji za tip, kam určitě ani omylem nejít. Oproti tomu pamatuji velmi slušnou a ne předraženou kuchyň v restauraci pod špilasem, která je logicky umístěná přímo u výstupu na špilberk. Tam zajděte a ověřte, jestli to stále platí.

0 0
možnosti
VS

čombák

20. 4. 2011 12:47
Re: Ceny?

tak, pokud je to "pravý" svratecký guláš, tak je z hovězí svíčkové ... pak ta cena už tak děsivá není ;-)

0 0
možnosti
MP

zly.previt

20. 4. 2011 11:45
mne by

zase zajímalo, jako je vlastně ten vývar, když je "vychucený". To jako zbavený vší chuti nebo jak to autor myslel?

0 0
možnosti
JN

Der Graf

20. 4. 2011 11:39
valér

Člověče něšťastná a nevzdělaná, nepoužívejte slova, kterým nerozumíte! Dnes opravdu může novináře dělat každý...

0 0
možnosti