- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mě vadí, jak se vozí po prodejcích kvůli označení burčák, když to maj z hroznů odněkud z Maďarska. Je to úpa fuk, bo je to prostě pořád ten samej mošt. Záleží na kvalitě toho moštu, to by se mělo kontorolovat. No letos jsem už minul hodně stánků, ale odolal jsem, zajedu si zítra do Zaječí nebo Velkých Pavlovic http://burcak.cz/2012/08/23/velkopavlovicke-vinobrani/ na vinobraní, tam budu mít téměř jistotu, že to bude kvalita
> Záleží na kvalitě toho moštu, to by se mělo kontorolovat
Kvalita se pochopitelně kontroluje taky (jenže to nejde na fleku). A burčák je holt chráněné označení původu suroviny, takje prostě potřeba to respektovat (stejně jako Olomoucké tvarůžky taky nelze vyrábět v Prachaticích, byť by byly stejně kvalitní, jako z Loštic).
Takové "zkoumání podezřelých burčáků", to musí být náročná hokna. To musíš každý podezřelý vzorek ochutnat...
jak si někdo může koupit burčák někde ve stánku. Na burčák se čeká ve sklepě. Měří se teplota a pije se před zlomením. Je to pitelné v řádu hodin. Nechápu jak to někdo může prodávat třeba tři dny. Vlastně chápu. Do zlomeného každé ráno přidá trochu sladké vody a je zase čerstvý burčák.
to co lidé vě městech chtějí je v podstatě sladký mošt který velice pomalu začíná kvasit. To co se pije u vinařů by tu nikdo nepil. takže stačí dovézt mošt, zchladit a je vystaráno (což neznamená že s tím souhlasím nebo že se mi to líbí, nicméně zhruba takto to je)
Před dvěma týdny jsem byl v Pardubicích...tam byl burčák!!!
Nádherně označený hůlkovým písmen "BURČÁK", příjemná hnědá barva, sediment v PET-lahvi cca 3cm.
Na otázku odkud tento mok pochází mi roztomilá prodavačka sdělila: "hele, nevim, asi z Moravy"...
je jedno odkud to je, je to pořád burčák. Spíš by se mělo psát odkud jsou hrozny. To je důležitější.
Ale tím názvem to je dané. Kromě toho má být, pokud je to burčák, uveden výrobce a podoblast nebo obec.
kupuju zasadne francouzskeho cheneta za 2 ojra v DDR nebo pak neco lepsiho francouzskeho. Morava... Morava.... to je nekde na vychode?
jde vidět, že tomu moc nerozumíte. Zrovna J.P Chenet v těch nižších cenových kategoriích nejen že není žádnej zázrak, ale v poměru cena/kvalita je dost předražený. Zbytečně.
Hmmm...zpusobit si prujem muze clovek i prijemnejsimi pozivatinami nez je ta moravska brecka...
Kdybys nebyl hloupej, tak bys věděl, že burčák není výsadou Moravy, bo se dělá i u vás v Čechách, v Rakousku a Německu jakbysmet!
Ty podezrele sragory a jeste ktomu v polyethylenovych nebo PET lahvchi bych si od tech moravskych podvodniku nikdy nekoupil.
jasně .... slopej si to vaše české pivo v PET lahvích
z vinarskeho kraje. A burcak je proste burcak.
To jestli je z madarska nebo odkudkoliv, tak je to porad burcak.
Kdyz chce nekdo pravej moravskej burcak a chce mit jistotu, tak prijede koncem zari na moravu a burcaku jsou tam hektolitry v kazdym sklepe (myslim male vinare). Na pozadani vam urcite rad kazdej proda. Kdyz nekdo nepozna, ze je sizenej a i po ochutnani si ho koupi nekolik litru, tak je to jeho blbost. (muzu vam s klidnym svedomim rict, ze VSECHEN burcak, ktery se prodava ve stancich je nejakym zpusobem sizenej). Je to z toho duvodu, ze to predavaji prekupnici, kteri v zivote nevideli vinohrad a zkousi jak se to da. Proste to nekupujte ve stancich, podel silnic atd.....na poutich taky ne. Kdo burcaku trosku rozumi, tak vi, ze to neni zrovna nejlepsi vec pro venkovni prodej....vetsi teplota podporuje rychlost kvaseni a burcak meni velice rychle chut. (toho vyuzivaji stankari, kteri do toho primichavaji teplou vodu na zredeni a cukr pro dalsi kvaseni).
Přesně tak, ty sra*ky, cos e prodávají na stánkách, josu dobré akorát tak pro Pražáky. My, co temu rozumíme, si pěkně počkáme do září a pak si zajdem do sklepa k nějakému známému vinařovi.