Diskuze

Je lepší korek, či šroub? Vinaři spolu s univerzitou rozjedou výzkum

Stále častěji používají jihomoravští vinaři na lahvích šroubovací uzávěry. Chybí však průzkum, který by ukázal, jaký vliv na víno mají. Vinařství Volařík se do něj pustilo ve spolupráci s Mendelovou univerzitou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Pokud víno není uzavřeno kvalitním neumělým korkem, pak ho ani nekupuji. Není náhodné, že nejkvalitnější vína v premium řadě se stále uzavírají poctivým korkem, takže je celkem jasné, že si moc dobře všichni uvědomují, že šroub nebo umělý korek není to pravé ořechové. A to nejen kvůli rituálu, o kterém je v článku zmiňováno. Snižování nákladů je už trapné, místo toho požadujme férové mzdy  i férové ceny výrobků. Zlevňovat tímto populistickým způsobem je trapné a jak říkám za sebe, to si raději koupím jinou láhev, která ctí tradice a kvalitu.

1 3
možnosti
Foto

nejkvalitnější vína v premium řadě se uzavírají poctivým korkem proto, že:

A) nemusí se hledět na cenu

B) u premiové řady zákazníci očekávají tradici

2 0
možnosti
ES

Ja mam rad ten pocit ked otvaram víno s vývrtkou.

6 0
možnosti
JV