Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Boom Svatomartinského vína pomalu končí, část vinařů značku odmítá

Letos jsou podle odhadu vinařů připraveny dva miliony lahví se známkou Svatomartinské víno. Někteří výrobci však známku nechtějí. Buď si víno šetří na zbytek roku, nebo ho lehce prodají i bez značky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V29i25k29t98o17r 18Z88á51b68r70a66n51s22k61ý 3220338484563

Nevím, z čeho autor článku usuzuje, že končí. Odporuje si v článku informací, že vinaři připravili 2 mil. lahví, což je v podstatě loňské množství.

Samozřejmě, že se vždy najdou odpůrci jakékoliv certifikace, ale obvykle jsou to ti, kteří neobstojí při zkouškách kvality nebo nevýznamní vinaři, popř. ignoranti, kteří svoje malé množství prodají známým.

Tuto značku je dle mého dobré podporovat, je udělována za kvalitu (a poplatek, ale to se nedá nic dělat) a ne všichni přátelé vína skutečnou kvalitu sami poznají. A u značkového vína mají jistotu.

+1/0
4.11.2013 15:37

O88l78g51a 55P25o68l92á18č81k24o90v80á 4864173124138

Moderní je to pár posledních let, udělal se z toho byznys. Přitom už několik století se na Martinské hody peče martinská husa a vinař k ní nabídne mladé víno. Všechno je potřeba zpeněžit.:-/

Osobně nevyhledávám, mám ráda plná vyzrálá vína. A Svatomartinské se pak dá ve vinotéce v únoru koupit za 50 Kč láhev.

+2/−1
4.11.2013 10:44

P73e95t69r 39V75o90s12t55r95ý 3568800963856

Svatomartinské za 50 by v únoru koupil jedině blb. Já se naopak těším. Každý rok se dají mezi Svatomartinským najít špičková svěží vína. Je to prostě takové zpestření a navíc si člověk může udělat dílčí obrázek o tom, jaký bude stávající ročník.

+1/0
4.11.2013 12:28

V93i96k65t92o50r 13Z47á36b72r98a59n15s97k36ý 3730608874823

Svatomartinské (a ostatní mladá vína) má význam konzumovat max. do konce roku. A to jen v případě, kdy je koupeno přímo od vinaře a následně správně uloženo (teplota atd.).

Drtivá většina vinoték skladuje víno nevhodně: ve stojaté poloze, za vysokých teplot a na světle. To víno znehodnocuje a nezabrání tomu ani umělé špunty, které se používají. Zejména mladé víno pak mění skladováním kvalitu, tedy vážená paní, v únoru rozhodně nebrat.

0/0
4.11.2013 15:43

O58l49g19a 86P26o62l19á79č96k75o95v59á 4674873954328

Ani by mě to nenapadlo, právě proto, že co mi nechutná v listopadu, nebude mi v únoru chutnat tuplem Za pade si to koupí týpci, kterým je jedno, z čeho se ož...opijí.;-D

+1/0
5.11.2013 15:05







Najdete na iDNES.cz