Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ze společné zabijačky si vinaři z Hustopečí odnesou každý čtyři tlačenky

Již po sedmé se hustopečtí vinaři sešli k tradiční zabijačce. Do díla se místní kamarádi z viniční trasy Turhandle pustili v sobotu už v sedm hodin ráno. Z více než 250 kilového prasete nepřišel vniveč ani kousek. Nechybělo víno z místních vinařství, na zahřátí se ovšem podávalo i něco tvrdšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V80l60a23d19i17m61í34r 57Č88í49ž62e86k 4228777866126

Toto je nejlepší zpráva na iDnes za posledního 1/2 roku.

0/0
29.12.2013 7:34

T46o92m76á30š 55Š16a42p86o78v98a17l48o48v 2314544499451

Hustopeče jsou skvělá vinařská obec, když jsem v ČR, tak jsem tam aspoň 1x měsíčně. Vinařská trasa Na Turhandlích má hodně krásných sklípků, spoustu sympatických vinařů a stejně tak výborného vína. R^

0/0
29.12.2013 6:27
Foto

P65a54v29e69l 94Č49e41r10n15í26k 1128775490590

Já myslel, že zabijačky nám Brusel zakázal. Jednu dobu se o tom hodně mluvilo, akorát si nepamatuju, jestli to bylo kvůli hygieně nebo kvůli týrání zvířat.

+2/−1
28.12.2013 23:49

K34a36r26e43l 50Z42a27c39e74k 7271369391177

8-o

0/0
29.12.2013 0:03
Foto

P67a94v23e50l 55Č32e66r42n50í53k 1458295490880

tak kvůli hygieně: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/160889-konec-tradicnich-zabijacek-za-verejne-hody-pokuta-300-tisic/

0/−1
29.12.2013 0:17

K40a19r39e49l 81Z22a32c87e14k 7171289351797

Klasickou zabijačku nikdo nezakázal. Když z toho chcete udělat veřejnou událost, tak potom snad...:-/

0/0
29.12.2013 4:18
Foto

P12a43v65e41l 86Č24e95r58n16í64k 1978135110680

Popis zabijačky zde a popis zákazu na dobovém článku české televize sedí. Soukromá zcela evidentně není, když si to maso a uzenářské výrobky budou odnášet všichni možní vinaři.... Já si to nevymyslel, prostě jen čtu co vidím a podobné nesmysly si pamatuju.

Osobně jsem rád za to že takové věci můžou pokračovat ale překvapilo mě to.

Nebo mám snad váš příspěvek chápat tak, že k žádnému zákazu nedošlo a to co je v článku ČT není pravda? Rád se poučím jak to skutečně je.

0/0
29.12.2013 10:21

Z82d91e95n95ě96k 89S85e86d26l10á67č71e73k 4842793907157

Drahý kolego, bohužel si plete dojmy s pojmy, velice špatně jste si přebral veřejnou zabijačku a neveřejnou jako byla zabijačka na Turhandlích, bohužel Vaše reakce jsou špatné!!!!

+1/0
29.12.2013 14:09

V32á30c52l64a97v 84S22k58ř15e52č40e33k 5544400468804

Dnes sem byl taky na zabijačce. Dobré, věru dobré. R^:-P

0/0
28.12.2013 21:47

S17t20a31n45i92s24l27a65v 73H25o50r21á77č25e58k 5751828585144

Závidím..

+1/0
28.12.2013 21:11

V83l17a82s47t91i46m55i62l 70P68e30v90n30ý 6458833825935

Závidět můžete tak maximálně hostům. Jinak je to pěkně blbá práce.

+1/0
28.12.2013 22:12

P11e83t58r49a 80M28i48c43h64a41l61o18v95á 9635631317

Blbá ani ne, těžká rozhodně. Pamatuji porážku 2pašíků 190 a 215, pěkně na šrotu, bramboru a mléce živená. Vstalo se ráno před pátou, do půl osmé vše okolo muselo být připravené. Okolo osmé přijel řezník a začalo se, na poledne bylo lehké jídlo, kdy většina jedla a dělala, no a s tetou jsme uklízely věci ještě okolo půlnoci. Strejka ještě s kamarádem hlídali celou noc udírnu a druhý den byl čerstvý chleba s vyuzeným špekem. Hm mno to "bejvávaly časy".  :)

+4/0
28.12.2013 23:16

M47a64r86t33i72n 38S98v47o60b55o95d52a 4338293748934

Vy ste udili špek ještě ten den,co jste zabíjeli? Podle mne to máte pomotané. špek se nakládá na uzení na 1-5 týdnů,pak se teprve udí. Chtěl bych vidět uzený špek,co se udil den po zabíjačce...;-D

+1/0
29.12.2013 1:45

M41a63r74t97i98n 63P12o87s44p14í37š14i93l 8545741156667

Opravdu raději jen vidět. A řezník na osmou? Řezníka jsem vždy vozil tak kolem půl šesté a kolem osmé, deváté byl ovar.

0/0
29.12.2013 7:52

S68t81a79n96i58s31l71a84v 21H87o34r32á94č19e44k 5651678755414

však jde o to se sejít a pokecat-dobrá tradice, zažil jsem kdysi, i dva pašíky naráz..no makačka to ale je..

0/0
29.12.2013 16:55

K87a64r32e83l 61Z97a88c67e11k 7931539161807

Prostě normální zabíjačka...:-/

+4/0
28.12.2013 20:27

P89a84v64e46l 94S95ý81k41o13r22a 7867742767651

dnes je to již asi vzácnost, maso bez vody a sanytru, emulgátorů...

+1/0
28.12.2013 21:45

P48e93t91r 48A36g77u42l27á12r 4457978280974

Není. Ale je potřeba kupovat v místním provozu a ne plastové balíky v regálu.

0/0
28.12.2013 23:23

O69l63d70ř90i67c81h 53H41o20r53á97k 2704709921105

Ále prdlačky švagrová, vzácnost to je. Je to domácí, vidíte ten proces, každý míchá a koření jinak, koštujete, popíjíte, atmosféra .... ;-)

Kdo to dělá na prodej, tak už si nechá míchat kořenící směsi aby udržel chuť, dělá to každý den a není v tom ta atmosféra. Takové "domácí" věci dělá třeba i Globus, tam jim vozí půlky prasat, droby a míchají a dělají si také vše sami na jednotlivých obchodech / provozech (vím to, dělal jsem tam).

0/0
28.12.2013 23:30







Najdete na iDNES.cz