Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ze společné zabijačky si vinaři z Hustopečí odnesou každý čtyři tlačenky

Již po sedmé se hustopečtí vinaři sešli k tradiční zabijačce. Do díla se místní kamarádi z viniční trasy Turhandle pustili v sobotu už v sedm hodin ráno. Z více než 250 kilového prasete nepřišel vniveč ani kousek. Nechybělo víno z místních vinařství, na zahřátí se ovšem podávalo i něco tvrdšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V19l36a78d83i46m78í14r 91Č30í91ž54e89k 4558237836846

Toto je nejlepší zpráva na iDnes za posledního 1/2 roku.

0/0
29.12.2013 7:34

T48o11m48á81š 94Š19a52p41o21v93a48l15o24v 2444134519561

Hustopeče jsou skvělá vinařská obec, když jsem v ČR, tak jsem tam aspoň 1x měsíčně. Vinařská trasa Na Turhandlích má hodně krásných sklípků, spoustu sympatických vinařů a stejně tak výborného vína. R^

0/0
29.12.2013 6:27
Foto

P19a59v13e39l 89Č71e64r30n44í22k 1708515170850

Já myslel, že zabijačky nám Brusel zakázal. Jednu dobu se o tom hodně mluvilo, akorát si nepamatuju, jestli to bylo kvůli hygieně nebo kvůli týrání zvířat.

+2/−1
28.12.2013 23:49

K61a47r77e46l 26Z55a39c68e66k 7931669891967

8-o

0/0
29.12.2013 0:03
Foto

P72a88v57e27l 50Č96e79r95n19í53k 1948755450280

tak kvůli hygieně: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/160889-konec-tradicnich-zabijacek-za-verejne-hody-pokuta-300-tisic/

0/−1
29.12.2013 0:17

K46a81r47e11l 34Z35a42c11e37k 7761279571227

Klasickou zabijačku nikdo nezakázal. Když z toho chcete udělat veřejnou událost, tak potom snad...:-/

0/0
29.12.2013 4:18
Foto

P87a51v64e45l 49Č91e98r74n72í27k 1718735700210

Popis zabijačky zde a popis zákazu na dobovém článku české televize sedí. Soukromá zcela evidentně není, když si to maso a uzenářské výrobky budou odnášet všichni možní vinaři.... Já si to nevymyslel, prostě jen čtu co vidím a podobné nesmysly si pamatuju.

Osobně jsem rád za to že takové věci můžou pokračovat ale překvapilo mě to.

Nebo mám snad váš příspěvek chápat tak, že k žádnému zákazu nedošlo a to co je v článku ČT není pravda? Rád se poučím jak to skutečně je.

0/0
29.12.2013 10:21

Z75d17e51n11ě10k 96S18e56d31l64á69č40e56k 4952443227397

Drahý kolego, bohužel si plete dojmy s pojmy, velice špatně jste si přebral veřejnou zabijačku a neveřejnou jako byla zabijačka na Turhandlích, bohužel Vaše reakce jsou špatné!!!!

+1/0
29.12.2013 14:09

V68á37c19l37a40v 73S14k12ř76e70č55e29k 5194730408224

Dnes sem byl taky na zabijačce. Dobré, věru dobré. R^:-P

0/0
28.12.2013 21:47

S59t34a58n35i76s29l49a64v 65H85o94r14á91č95e63k 5621428575444

Závidím..

+1/0
28.12.2013 21:11

V63l42a79s12t13i49m34i39l 51P87e47v56n34ý 6568803325465

Závidět můžete tak maximálně hostům. Jinak je to pěkně blbá práce.

+1/0
28.12.2013 22:12

P44e19t29r71a 52M51i45c68h21a16l22o17v22á 9705741207

Blbá ani ne, těžká rozhodně. Pamatuji porážku 2pašíků 190 a 215, pěkně na šrotu, bramboru a mléce živená. Vstalo se ráno před pátou, do půl osmé vše okolo muselo být připravené. Okolo osmé přijel řezník a začalo se, na poledne bylo lehké jídlo, kdy většina jedla a dělala, no a s tetou jsme uklízely věci ještě okolo půlnoci. Strejka ještě s kamarádem hlídali celou noc udírnu a druhý den byl čerstvý chleba s vyuzeným špekem. Hm mno to "bejvávaly časy".  :)

+4/0
28.12.2013 23:16

M96a42r57t30i19n 11S46v77o60b27o19d61a 4488333688584

Vy ste udili špek ještě ten den,co jste zabíjeli? Podle mne to máte pomotané. špek se nakládá na uzení na 1-5 týdnů,pak se teprve udí. Chtěl bych vidět uzený špek,co se udil den po zabíjačce...;-D

+1/0
29.12.2013 1:45

M54a27r33t38i71n 20P90o44s42p90í42š21i31l 8385261716467

Opravdu raději jen vidět. A řezník na osmou? Řezníka jsem vždy vozil tak kolem půl šesté a kolem osmé, deváté byl ovar.

0/0
29.12.2013 7:52

S37t24a32n11i37s18l97a40v 68H54o43r89á96č44e52k 5571678895884

však jde o to se sejít a pokecat-dobrá tradice, zažil jsem kdysi, i dva pašíky naráz..no makačka to ale je..

0/0
29.12.2013 16:55

K42a13r98e16l 97Z24a39c75e88k 7251489431547

Prostě normální zabíjačka...:-/

+4/0
28.12.2013 20:27

P71a33v33e10l 66S31ý46k29o91r68a 7267752117461

dnes je to již asi vzácnost, maso bez vody a sanytru, emulgátorů...

+1/0
28.12.2013 21:45

P97e48t84r 53A40g49u83l68á46r 4307268180714

Není. Ale je potřeba kupovat v místním provozu a ne plastové balíky v regálu.

0/0
28.12.2013 23:23

O60l28d81ř90i34c98h 71H65o72r44á84k 2364309691955

Ále prdlačky švagrová, vzácnost to je. Je to domácí, vidíte ten proces, každý míchá a koření jinak, koštujete, popíjíte, atmosféra .... ;-)

Kdo to dělá na prodej, tak už si nechá míchat kořenící směsi aby udržel chuť, dělá to každý den a není v tom ta atmosféra. Takové "domácí" věci dělá třeba i Globus, tam jim vozí půlky prasat, droby a míchají a dělají si také vše sami na jednotlivých obchodech / provozech (vím to, dělal jsem tam).

0/0
28.12.2013 23:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.