Diskuze

V Brně našli sarajevské menu z roku 1914, které mohlo změnit svět

Vývar v šálku, vejce v rosolu nebo kuře la Villeroy. Kdyby tyto chody hosté snědli, možná nemusela vypuknout první světová válka. Menu totiž připravili kuchaři pro následnický pár Františka Ferdinanda a Žofii Chotkovou 28. června 1914 v sídle bosenské vlády. Jenže ke stolu už pár neusedl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a10n 96C80h48o26b30o72t

26. 6. 2014 16:50

Co to je sakra za logiku v tom nadpise: Kdyby ho byli snedli, nebyla by valka? Snad ho nesnedli proto, ze je nekdo zastrelil. A ze stejneho duvodu byla valka. Dva jevy jsou zavisle na jednom puvodnim, ale to nezaklada zavislost mezi temito dvema jevy, vy myslitele.

1 1
možnosti
Foto

co to autor článku mele? Takže kdyby Ferdinanda nezastřelili, tak mohl sníst menu a to by změnilo svět? 8-o

2 0
možnosti

J37a67n 95C68h69o45b41o78t

26. 6. 2014 16:52

Přesně tak! Kdyby Anička šla večer na ples, nemusel Franta do lochu. Vedlejší, téměř bezvýznamná, poznámka: Franta Aničku v poledne zapíchl.

2 0
možnosti

Ta dobová ilustrace je skvělá R^

PS: Ten Let ve větru mi evokuje Kostku ve skluzu :-)

2 0
možnosti

"Menu, které mohlo změnit svět..." - takto je to napsáno na stránkách restaurace Forhaus a tak jsem to četl i v informacích o akcích v Brně spojených s výročím atentátu. Kdo to vymyslel je jedno, pitomost to je. Takových přitroublých hezky znějících titulků najdeme spousty. Berme to jako cvičení v kritickém myšlení.

1 0
možnosti

ježiš to je mag....ten titulkář

2 0
možnosti

Podle me PR pro Forhaus, nic jinyho.

6 1
možnosti

J72a86n 62C48h15o96b22o84t

26. 6. 2014 16:52

Ještěže ne Vorhaut.

0 0
možnosti
Foto

Ještě na okraj, vol-au-vent jsou plněné paštičky z listového těsta, co je rýžový kompot netuším, i když se gastronomií zabývám 40 let. Snad je myšlen nákyp s kompotem.

2 0
možnosti

Než jsem dočetl ten váš příspěvek, napadlo mě to také, sladká rýže s jablečným pyré

1 0
možnosti
Foto

Dne 28. června 1914 mělFrantišek Ferdinand d´Este zasednout ke slavnostnímu obědu, který pořádalgenerální guvernér, generál Potiorek, v konaku. Na oběd však již nedošlo, pojedenácté hodině dopoledne byl arcivévoda i s manželkou smrtelně zraněn. Naposledy tedybohatě povečeřel 27. června 1914 před cestou do Sarajeva v hotelu Bosna vmalých lázních Ilidža. Na jídelníčku byla rybí polévka, pstruh v aspiku,kuřecí, jehněčí a hovězí pečeně bohatě obkládaná, chřest, saláty, kompoty, ananasovýkrém a velká hořící zmrzlinová bomba. Na pití vynikající tokajské a francouzskéšampaňské Pommery Greno sec.

3 0
možnosti

J42a31k20u70b 53Z95a92c62h

25. 6. 2014 22:15

lehká večeře

1 0
možnosti

J17a14k24u96b 22Z44a87c73h

25. 6. 2014 21:40

Zastřelil bych raději autora článku než Ferdinanda.

9 1
možnosti

J17i45ř14í 72B17á22r29t45ů

25. 6. 2014 21:06

To je ale blbost,ten titulek.

10 0
možnosti