Diskuze

Vinařství už prodávají první burčák. Inspekce chystá kontroly

Na jižní Moravě už lze koupit první letošní burčák. Vinaři ho vyrábějí z hroznů rané odrůdy Irsai Oliver. V některých vinotékách a stáncích podél jihomoravských silnic je však k dostání i takzvaný částečně zkvašený hroznový mošt, který je vyrobený z hroznů ze zahraničí. Inspekce se už na kontroly burčáku připravuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úžasné. Jediný rozdíl mezi burčákem a částečně zkvašeným moštem je 20 km původu hroznů. Ale byrokracie musí být.

2 0
možnosti

T78o92m73a76s 20C82e86n50e15k

21. 8. 2014 16:26

Není nad odborný laický názor.

0 0
možnosti

Mam dotaz, jak analyza zjisti puvod hroznu?? Co je na nasich hroznech tak specialni? Dekuji za vysvetleni.

0 0
možnosti

L33u85k20a52s 44N93e96m35e40c

21. 8. 2014 17:00

Na toto tema si muzete precist rozsahla pojednani ... to se neda popsat v diskuzi zde. Metoda se vyuziva tusim spektometrie, a dle obsahu jednotlivych prvku se porovnanim urci puvod. Na nasich hroznech je specialniho presne to, ze jsou z naseho uzemi - a dle nasi legislativy se napoj ze skvaseneho vinneho mostu muze nazyvat BURCAK jenom pokud se jedna o hrozny puvodem z CR.

0 0
možnosti