Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bez chemie a elektřiny. Vinaři z Břeclavska vyrábějí přírodní vína

Pracují ručně. Někteří dokonce bez elektřiny, ve vinohradu se ohánějí motykou a bobule hroznů šlapou bosí. A všemu vévodí příroda. Říkají si autentisté. Nejde o žádnou sektu, ale vinaře, kteří vyrábějí víno bez jakékoliv chemie. Na vinohradu i ve sklepě. Odborníci vidí slabinu v dosud nevalné chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P64a20v38e91l 19O48d82r24a69z50i48l 6974189687630

Bez chemie...

... s minimem oxidu siřičitého

;-)

0/0
8.12.2014 18:30

P89a15v41e49l 73J30e20l39í13n69e40k 1780711181800

Správný marketing - ušetří na chemii a energiích, čímž maximalizují zisk a navíc si z toho udělají reklamu.

0/0
6.12.2014 10:54

M66i98l13a96n 32D53a85m68b42o19r67s54k87ý 3463283253359

Velké PR kampaně se bohužel téměř výhradně orientují na konvenční vinaře. Mimochodem tyto kampaně jsou z velké části placeny z daní - viz činnost Vinařského fondu. Je dobře, že si novináři občas všimnou i někoho jiného než toho, kdo si u nich objednává reklamu.

0/0
6.12.2014 11:37

V62l10a31d79a 57M69u61s23i43l 9100976878483

Existuje   slogan: Znojemské víno, víno českých králů. Navíc  prof  Šamánek prokázal, že  znojemská  vína  ovlivbnují  množstvím  resveratrolu ttak příznivě  cholesterol jako vína  francouzská. Jev slyne   francouzský paradoxX

0/−2
5.12.2014 13:34

V17l14a52d61a 69M80u97s14i70l 9400456288723

Šlaoání  vína   nohama není  nějaká  zvláštní  proroita. Ve  filmu  Prety  Wo,man  herečka  v  titulní roli tuto činnost  pozoruje a tak se směje, že zřejmě až   ucvrkuje.

    Co když si některá  vinařka ucvrkne do toho vína ??

0/−2
5.12.2014 13:33

V17l63a62d64a 50M65u51s25i53l 9190176588863

My na  znojemsku také pracujeme  motykou.Ovšem na rozdíl od Břeclavě  to  nuikdo  neglorifikuje

+1/−1
5.12.2014 13:32

M50i43l45a19n 20D85a69m53b69o59r50s44k84ý 3573433363579

Tak to jste toho moc z článku nepochopil. Není to primárně o maximalizaci ruční práce, ale zejména o minimu chemie a úctě k tomu víno, kdy jej necháte rozvinout se z přírodního potenciálu.

0/0
6.12.2014 11:32







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.