Diskuze

Bez chemie a elektřiny. Vinaři z Břeclavska vyrábějí přírodní vína

Pracují ručně. Někteří dokonce bez elektřiny, ve vinohradu se ohánějí motykou a bobule hroznů šlapou bosí. A všemu vévodí příroda. Říkají si autentisté. Nejde o žádnou sektu, ale vinaře, kteří vyrábějí víno bez jakékoliv chemie. Na vinohradu i ve sklepě. Odborníci vidí slabinu v dosud nevalné chuti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bez chemie...

... s minimem oxidu siřičitého

;-)

0 0
možnosti

Správný marketing - ušetří na chemii a energiích, čímž maximalizují zisk a navíc si z toho udělají reklamu.

0 0
možnosti

Velké PR kampaně se bohužel téměř výhradně orientují na konvenční vinaře. Mimochodem tyto kampaně jsou z velké části placeny z daní - viz činnost Vinařského fondu. Je dobře, že si novináři občas všimnou i někoho jiného než toho, kdo si u nich objednává reklamu.

0 0
možnosti

V20l71a80d64a 75M64u44s71i94l

5. 12. 2014 13:34

Existuje   slogan: Znojemské víno, víno českých králů. Navíc  prof  Šamánek prokázal, že  znojemská  vína  ovlivbnují  množstvím  resveratrolu ttak příznivě  cholesterol jako vína  francouzská. Jev slyne   francouzský paradoxX

0 2
možnosti

V35l34a65d23a 77M50u66s93i88l

5. 12. 2014 13:33

Šlaoání  vína   nohama není  nějaká  zvláštní  proroita. Ve  filmu  Prety  Wo,man  herečka  v  titulní roli tuto činnost  pozoruje a tak se směje, že zřejmě až   ucvrkuje.

    Co když si některá  vinařka ucvrkne do toho vína ??

0 2
možnosti

V43l21a36d14a 23M54u26s32i96l

5. 12. 2014 13:32

My na  znojemsku také pracujeme  motykou.Ovšem na rozdíl od Břeclavě  to  nuikdo  neglorifikuje

1 1
možnosti

Tak to jste toho moc z článku nepochopil. Není to primárně o maximalizaci ruční práce, ale zejména o minimu chemie a úctě k tomu víno, kdy jej necháte rozvinout se z přírodního potenciálu.

0 0
možnosti