Diskuse k článku

Před pár lety byly výjimkou. Dnes lokální potraviny zažívají v Brně boom

S univerzálními polotovary už restauratéři v Brně příliš neobstojí. Lidé dbají stále víc na původ potravin a chtějí žít zdravěji. Sami si domů nakupují maso, mléčné výrobky i zeleninu od lokálních farmářů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

E37l56i82š27k11a 46K83u90č70e40r55o88v65á 7249572813663

lokální farmář. dříve místní sedlák (po únoru 48 též místní kulak).

0/0
16.6.2015 14:57

M96i39c31h93a88l 77H86o49r16k24ý 9795545654689

Farma,statek,grunt ?;-D

0/0
4.6.2015 14:04

R90o15m65a41n 40N73o66v55a52k 6929701392246

Uz bylo na case, aby ty hnusy v supermarketech, ktery za den zplesnivi, prestali lidi kupovat

+4/0
4.6.2015 4:13

M15i49l40a55n 80K53e14s94l 2596686423208

Nedávno jsem četl článek od nějakého odborníka,že právě biovýpěstky jsou náchylné na všelijaké plesniviny více než ty nebio, protože nejsou proti plísním ošetřena.Prý přijde na stejno co kupujeme.Výhodou farmářských výpěstků je čerstvost a zralost. Horší je to s cenou.Neni možné zaručit,že farmář nakupuje na poli.

+1/0
4.6.2015 8:04

P85a66v38e35l 11O11d25r36a73z19i91l 6504359337710

Když výpěstky, tak svoje, to je zábava, i když je cena spíš vyšší. Letošní sezonu je problém česnek, některý je shnilý už na krámě.

0/0
4.6.2015 9:05

E75l51i94š17k56a 34K10u73č49e98r83o25v34á 7439132313713

tak to pozor - místní produkty podléhají skáze mnohem rychleji. vidím to třeba na broskvích z naší zahrady. když je nezpracuju do tří dnů, můžu se s nimi rozloučit.

0/0
16.6.2015 14:58



Najdete na iDNES.cz