Diskuse k článku

Na jižní Moravě musejí dokyselovat víno. Kvůli letním vedrům je sladší

Po třech letech budou moravští vinaři vína opět přikyselovat. Letošní rok byl extrémně slunečný, a i když vinobraní začalo dřív, u řady odrůd se sklízejí hrozny s vysokou cukernatostí. Kvůli ní ale hlavně bílé hrozny ztrácení přirozený obsah kyselin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L48u56k70a80s 14V86o21l24f 4829362948855

Chudáci Španělé , Italové, Portugalci a další jižní země kde je slunce xkrát tolik a pořád se jim daří dělat dobré víno za rozumější peníze.... Mám několik oblíbených vinařů z moravy a ještě jsem je neslyšel naříkat na počasí. Prostě hodně svítilo tak bude ten "rýňák" sladší. Hotovo vyřešeno... Pokud tomu člověk rozumí a ví co dělá tak se za to postaví a nebude skuhrat. Poslední dobou mám pocit,že když se někomu nedaří podnikat tak zavolá do novin aby se vědělo jak to má těžké....

0/0
30.9.2015 23:30

P76a80v51e19l 23O41d59r72a57z60i65l 6164379967330

Kdybyste věděl, jaké tam mají dotace...

0/0
1.10.2015 14:09

E70d76u49a93r24d 97B20l15a32z24e64k 1743510115455

A nezobecňujet hloupě! ;-€ Když už, tak nikoliv moravští vinaři..., ale jen někteří!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinař z Moravy (nejsem moravskej..., jsem z! Moravy!, bulváre;-O)

0/0
29.9.2015 8:47

E97d59u29a37r97d 33B32l95a43z76e21k 1773770895155

Kecáte!;-€ Nemusejí :-P

0/0
29.9.2015 8:36

P82ř15e41m25y22s65l 67Č25e85r91n78í70k 9457854989758

Když prší doslazují, když svítí ten zmetek z pekla tak kyselinu na něj;-D a flaška tak za 200kč...to si radši dám pivo ;-D ne fakt mám víno rád, třeba k rybě...ale tohle se mi vůbec nelíbí...nemám chuť platit za věci s dochucovadly, mám svoje vlastní. Jednou je kyselé a jednou sladké ;-D no bóže, počasí asi chtělo ;-D

+3/0
28.9.2015 7:36

K83a30r55e24l 66H55y17n68e35k 9470547536595

Nechcete nápoje s dochucovadly? Tak to vynechejte raději pivo ;) Jak myslíte, že se prodlouží trvanlivost piva bez pasterizace, jak se dosáhne bohaté pěny atd... ? :-P

0/0
28.9.2015 14:49

E47d85u42a37r42d 18B80l69a19z85e33k 1413910145505

;-D ... žijte dál v bludu :-P

+1/0
29.9.2015 8:37

N15i53k61o60l56a76j 44M92a57l44í90k 5254583340551

Toš a já mám radši vína polosladké, popř. polosuché. A tak když bych se chtěl radovat, že si dám nějaké dobré sladší víno z Moravy (místo obvyklých suchých, které zde jsou v největší míře produkovány), tak ne, ono se z něj za každou cenu musí udělat zase suché ;-D

+1/0
27.9.2015 22:27

J86o28l22a71n35a 53T91a37k18á53č89o94v23á 9209686900359

Plus by omylem, chtěla jsem komentovat. Přikyselením se víno suchým nestane, nemusíte se bát.=p

+1/0
28.9.2015 19:09

E62d13u27a29r92d 91B91l13a69z50e49k 1793960275655

Raduj se, neb dokyselovat jednak nemusí a jednak to dělají je někteří!!!!!!!!!!!!!!!! vinaři a né obecně všecí, jak hloupě nbeustále zobecňují media... i tento bulvár ;-€ co tím zobecňování akorát zbytečně vyvolávaj paniku ;-O

 Možná to i vědí (že píší zobecněním hovadiny) a je to jen marketing, neb tato uměle vyvolaná "senzace", záměrně, nebo jen z neprofesionality;-O..., zvyšuje sledovanost a té je většina novinářů dnes poplatná;-€, bohužel :-( a nikoliv objektivní pravdě :-( ...

0/0
29.9.2015 8:46

P20a84v39e45l 23O78d41r24a61z60i33l 6514129867490

Přidáním kyseliny se cukru nezbaví, takže buď bude víno lihovaté, prokvašené, nebo bude lehké a sladké, že?

0/0
30.9.2015 12:09

V78l46a74d98a 89M95u30s37i66l 9350296788323

Je to tak o vině z dfaleka a od lesa.Do kyselovat se   nejspis   bude jak kde a jak co...Zeleny  veltlkin ma   kyseliny  dost/ jazykem/..

0/0
27.9.2015 18:27

J83a51n87a 38N55o71v38á12k35o38v54á 7217820709138

evidentně proběhl dlouhý košt burčáku, což? ;-D Jen aby bylo ten Veltlínek ještě z čeho dělat....;-)

0/0
30.9.2015 0:30



Najdete na iDNES.cz