Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na jižní Moravě musejí dokyselovat víno. Kvůli letním vedrům je sladší

Po třech letech budou moravští vinaři vína opět přikyselovat. Letošní rok byl extrémně slunečný, a i když vinobraní začalo dřív, u řady odrůd se sklízejí hrozny s vysokou cukernatostí. Kvůli ní ale hlavně bílé hrozny ztrácení přirozený obsah kyselin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L12u53k93a35s 47V51o69l96f 4739642258935

Chudáci Španělé , Italové, Portugalci a další jižní země kde je slunce xkrát tolik a pořád se jim daří dělat dobré víno za rozumější peníze.... Mám několik oblíbených vinařů z moravy a ještě jsem je neslyšel naříkat na počasí. Prostě hodně svítilo tak bude ten "rýňák" sladší. Hotovo vyřešeno... Pokud tomu člověk rozumí a ví co dělá tak se za to postaví a nebude skuhrat. Poslední dobou mám pocit,že když se někomu nedaří podnikat tak zavolá do novin aby se vědělo jak to má těžké....

0/0
30.9.2015 23:30

P94a66v37e34l 44O56d77r49a84z88i20l 6854559807100

Kdybyste věděl, jaké tam mají dotace...

0/0
1.10.2015 14:09

E78d62u68a14r89d 56B47l71a15z83e32k 1133520115905

A nezobecňujet hloupě! ;-€ Když už, tak nikoliv moravští vinaři..., ale jen někteří!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinař z Moravy (nejsem moravskej..., jsem z! Moravy!, bulváre;-O)

0/0
29.9.2015 8:47

E33d76u73a24r75d 66B75l71a66z29e49k 1363780235425

Kecáte!;-€ Nemusejí :-P

0/0
29.9.2015 8:36

P17ř78e66m50y89s44l 15Č60e35r46n57í94k 9317504229538

Když prší doslazují, když svítí ten zmetek z pekla tak kyselinu na něj;-D a flaška tak za 200kč...to si radši dám pivo ;-D ne fakt mám víno rád, třeba k rybě...ale tohle se mi vůbec nelíbí...nemám chuť platit za věci s dochucovadly, mám svoje vlastní. Jednou je kyselé a jednou sladké ;-D no bóže, počasí asi chtělo ;-D

+3/0
28.9.2015 7:36

K34a47r93e64l 43H22y40n14e42k 9130897126845

Nechcete nápoje s dochucovadly? Tak to vynechejte raději pivo ;) Jak myslíte, že se prodlouží trvanlivost piva bez pasterizace, jak se dosáhne bohaté pěny atd... ? :-P

0/0
28.9.2015 14:49

E50d29u68a58r72d 75B52l46a12z20e55k 1283260485775

;-D ... žijte dál v bludu :-P

+1/0
29.9.2015 8:37

N28i71k53o31l54a75j 24M87a84l57í97k 5934483610171

Toš a já mám radši vína polosladké, popř. polosuché. A tak když bych se chtěl radovat, že si dám nějaké dobré sladší víno z Moravy (místo obvyklých suchých, které zde jsou v největší míře produkovány), tak ne, ono se z něj za každou cenu musí udělat zase suché ;-D

+1/0
27.9.2015 22:27

J86o54l12a75n83a 26T87a45k58á73č68o16v32á 9369476450279

Plus by omylem, chtěla jsem komentovat. Přikyselením se víno suchým nestane, nemusíte se bát.=p

+1/0
28.9.2015 19:09

E72d62u85a70r58d 68B57l18a35z40e83k 1103730805145

Raduj se, neb dokyselovat jednak nemusí a jednak to dělají je někteří!!!!!!!!!!!!!!!! vinaři a né obecně všecí, jak hloupě nbeustále zobecňují media... i tento bulvár ;-€ co tím zobecňování akorát zbytečně vyvolávaj paniku ;-O

 Možná to i vědí (že píší zobecněním hovadiny) a je to jen marketing, neb tato uměle vyvolaná "senzace", záměrně, nebo jen z neprofesionality;-O..., zvyšuje sledovanost a té je většina novinářů dnes poplatná;-€, bohužel :-( a nikoliv objektivní pravdě :-( ...

0/0
29.9.2015 8:46

P84a93v33e11l 25O49d63r60a39z35i94l 6564849687910

Přidáním kyseliny se cukru nezbaví, takže buď bude víno lihovaté, prokvašené, nebo bude lehké a sladké, že?

0/0
30.9.2015 12:09

V61l46a21d80a 31M84u74s45i37l 9840546668583

Je to tak o vině z dfaleka a od lesa.Do kyselovat se   nejspis   bude jak kde a jak co...Zeleny  veltlkin ma   kyseliny  dost/ jazykem/..

0/0
27.9.2015 18:27

J84a14n44a 83N91o64v31á37k13o45v30á 7767180129558

evidentně proběhl dlouhý košt burčáku, což? ;-D Jen aby bylo ten Veltlínek ještě z čeho dělat....;-)

0/0
30.9.2015 0:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.