Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brzy tady budou hmyzí řeznictví, myslí si brněnský kuchař Václavík

Představa hmyzu na talíři v mnohých vyvolává znechucení a odpor. Přijde ale doba, kdy se z něj budou dělat hamburgery nebo energetické tyčinky pro sportovce. Je o tom přesvědčený kuchař Milan Václavík, který v brněnské arabsko-indické restauraci Klub cestovatelů už několik let pořádá zážitkové večery s ochutnávkami červů, cvrčků nebo švábů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š48t41ě69p39á27n 25V91a68n80ě73k 3893219117567

Tady je zase odborníků. ;-D Doporučuji vyzkoušet. Je to opravdu velmi dobré. Takoví mouční červi, jsou v podstatě jak chipsy. R^:-P

0/0
29.10.2015 7:55

P86e49t77r 27V91o30p37i39č25k41a 5612307407246

ja asi už nadosmrti zůstanu normální žrout prasátek, krav, kuřat a ryb. Nepotřebuju k tomu navštěvovat jatka, raději koupim maso od regionálního řezníka a věřím tomu, že o zabijačku bude u nás vždycky větší zájem než o hmyzí hody.

+1/0
29.10.2015 7:34
Foto

M70a28r34t71i33n 40L31ö39w 8494725477912

Mozna prijde doba kdy hmyzi burger bude stat tretinu toho co hovezi a chutnat stejne dobre... pak se uvidi

0/0
29.10.2015 11:15

J12o73s20e46f 48L54a15n29z 8885331454448

Ten pán má dost- kde takové individua berete. Když je někdo excentrik, ať si klidně dá cvrčky , když má chuť , může si na chleba namazat i vlastní "tento" a myslet si že má nutelu...ale nechápu proč nám normálním tyhle úlety vůbec předhazujete. Bůček , uzený , ovar , prdlačka , jaternice ,prejtík.....že nenapíšete něco pozitivního o tomhle?

+5/−1
28.10.2015 18:50
Foto

M82a52r40t17i26n 98L21ö91w 8534675387592

Vy by jste cetl clanek o tom ze nekde v hospode vari ovar a je dobry? Me treba hmyz zajima a rad ho ochutnam.

0/0
29.10.2015 11:14
Foto

K44a49t48k62a 64B84o75b66k80o52v74á 8326201369181

Táto, jestli mi ho strčíš do huby, už ti nikdy nedám pusu!!! ;-D;-D Hele já bych se tomu nebránila :-) Jednou třeba přijde doba, kdy budeme rádi, že budeme moci sníst aspoň toho cvrčka ;-)

0/−1
28.10.2015 18:49

P25a85t57r70i39k 20S17v71o22b47o76d70a 3219231136515

to spíš vše v halal kvalitě....

+2/0
28.10.2015 18:20

M62i20r54e61k 71G87a33j75e24r 5111346189740

"To je dost, že deš, táto. Chrousti už budou pomalu studený."

+3/0
28.10.2015 17:54

M36i54r59e55k 68G11a84j80e55r 5901816729380

Už to budou 3 roky, co nám Vladimír Jiránek navždy odešel :-( 

A nelze mu upřít zásluhu o ekologii - nevlastnil auto ani řidičák.

0/0
28.10.2015 18:13

M35a59r23t31i64n 21N29e80r85m97u44t 9217167908769

Ale Hop Trop je tu pořád

https://youtu.be/Z210pE5pWSs

0/0
28.10.2015 19:39

L82i44d84k60a 61Z13e21l61i94n24k30o40v39á 2231370603414

Panebože, to je blbec. Už vidím, jak v české kotlině baštíme hmyz...Bože, do koho jsi to duši vložil...

+2/−2
28.10.2015 17:48

O39l16d75r14i93c37h 13V89y95s67k45o76c76i20l 9835492323776

pani Zelinkova, mluvite jako by ste mela k veceri hrsticku molů...

0/−1
28.10.2015 18:01

A44u38g85u57s18t 93F29o98r93m14á79n88e73k 6205939490826

Češi to asi jíst nebudou, ale islámští přivandrovalci si to dají místo vepřového bůčku.

+1/−1
28.10.2015 18:42

R13o10s80t24i98s17l83a51v 29S70i39k27s79t90a 7542803158

V kuchyni se nám trochu přemnožili moli, v mouce máme jejich červy, prodám - zn. levně! Při rychlé domluvě přidám zdarma pár pavouků, ryběnek a pozapomenutých komárů. Nabídněte - nejvyšší nabídce! ...

... tak jako beze mně. Jdu si dát jabko a hlívový gulášek.

0/0
28.10.2015 17:44

J42a40n41a 45Š12i95m24o30n27o18v49á 2226631449951

Strava pro chudé: polévka z chroustích křídel, posypaná praženými asijskými sluníčky sedmitečnými, hlavní chod psí chlupy zapečené v kaštanových listech, příloha slanou vodou spařené listy pampelišek, dezert karamelizovaní cvrčci. Brouchuťku ;-D

+1/0
28.10.2015 17:38
Foto

R61i21c75h65a80r58d 72P97o68l77á26š49e48k 9934613730479

Taky jsem ochutnal cvrčky a larvy potemníka. Kupodivu ač ten cvrček vypadal hůř (ty nožičky a tykadla), tak byl lepší než ty larvy, kdy mě přišlo jako bych měl v puse slupky od popcornu. 

Pokud by mi někdo zavázal oči a dal mi to sníst, tak ani nevím co jím. Je to čistě o psychice, přeci jen ten pohled na ten hmyz nějak ke konzumaci neláká.

+4/−1
28.10.2015 17:35

P53e71t23r 78S29k65o93k60a67n 3590636218321

Nic proti gustu,ale já si na tenhle zážitek rád nechám zajít chuť ...;-D

+1/0
28.10.2015 17:16

J40i52ř15í 58M67a16c91e85k 3135875914911

Ochutnal jsem to u stánku na jednom festivalu, protože rád ochutnávám a objevuji cokoliv, co jsem ještě nejedl. Nebylo to špatné. Jenže pár malinkých kousíčků na tácku stálo přes stovku. Abych se tím k obědu zasytil, musel bych dát pár tisíc. V této cenové relaci nehrozí, že by z toho byla někdy alternativa k normálnímu masu (které tam u ostatních stánků bylo podstatně levnější).

0/0
28.10.2015 15:41

M47a82r37t58i69n 58V13á39v30r56a 2690833379

Reálně je cena hmyzu naprosto mizivá. Myslím, že mnohem víc, než obchůdky, potřebujeme chovatele "na maso". Jak se to začne dělat ve velkém, cena musí spadnout.

A pak si radši koupím nějaké červíky, než rozblemcané kuře z Polska.

0/−2
28.10.2015 16:19

A11u56g63u43s49t 15F67o49r10m71á33n63e44k 6155689810986

Navštivte nějaké rómské gheto (je jich prý u nás přes 600) a máte výběr hmyzu všech druhů.

+1/0
28.10.2015 18:45

M69a43r64e18k 69V62o64k39á21l 1896794835309

Kde ty experty pořád berete ?? ;-D  Včera jedno sluníčko přesvědčené o zbytečnosti vlastního automobilu, dneska červořezník ... zajímavé ...

+10/0
28.10.2015 14:51

M82a88r71t18i61n 47N52o84v41á64k 6383567419241

to, že se vám příčí "někoho přefiknout na potemnělé ulici" (omlouvám se za takto hrubý příměr hned na začátku) - neznamená, že spousta žen či mužů po tom touží! Zkrátka je toho jeho pohled, zkušenost.. má v daném oboru (gastronomiii) bez URAZKY VASI UROVNE.. daleko větší zkušenosti a také velmi dobře a pravdivě popsal, jak se ke konzumaci té havěti staví jeho hosté i on sám.. taky si nedokáži představit jíst nějaký hmyz! ale pokaždé to někdo křičí, že tisk je nevyvážený a jen upřednostuje jednu stranu (názor).. a tady naopak sám "kuchař" uvádí ze své vlastní stránky a pocitů pro i PROTI! takže se hodte do klidu a zkuste to vydýchat.. nikdo vás nenutí brouky žrát.. RvRv

0/−1
29.10.2015 1:27

I54v58a98n 24M47a30r59e93k 6144538262

Jak pro koho p.Václavík 8-oRv

0/0
28.10.2015 14:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.