Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Legendární brněnská cukrárna se přestěhovala. Od „mamlasů“ je kus dál

Dům U Čtyř mamlasů je symbolem brněnského náměstí Svobody. Mezi mohutnými sochami, které ho podpírají, sídlí i legendární cukrárna. Brňané do ní chodí už 80 let. Od pondělí si tam ale už zákusek nedají. Majitel Václav Labský svůj podnik přestěhoval do Minoritské ulice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J41a95n72a 38H91a77n29u48š58k66o93v25á 9636975222437

Věneček se plní žloutkovým krémem maslovým (ŽKM) a větrník karamelovou a žloutkovou šlehačkou potažené buď karamelovou nebo čokoládovou polevou :-) .... Jsem ze školy 4 roky a tyto základní věci si pamatuji ;-)

0/0
1.3.2016 14:50

D61a35v29i45d 97B68o85h28á27č25e60k 5581488547300

Když jsem tam byl naposled, tak obsluha a prostředí katastrofa. Prodavačky se tvářily jako kdyby je obtěžovalo, že musí otevírat lednici. Od té doby jsem tam nevlezl. Ale v Brně prý je dobrý Martinák (někde na Veveří) - tam se asi zastavím, až tam budu. :-)

0/0
5.2.2016 0:44

M55a66r74t51a 58D94r95a74s22t47i37c85h52o30v91á 5115501734635

No nevím, nevím, zda je pravdou co pan Labský říka. Faktem je, že cukrárna před přestěhováním valně nepůsobila! Ani výrobky.

Ale držím mu palce, třeba se zlepší vše!:-)

Marta Drasťa

0/0
3.2.2016 16:11

J29o67s72e52f 13S15e75d36l40á33k 3911117313431

Rád bych se s Vámi také podělil o svoje zkušenosti s touhle firmou.

Ač je pan Labský mistrem virální reklamy, tak cukrář a podnikatel moc dobrý není.

Matka mi u něj koupila celý dort k narozeninám. Dort byl evidentně upečen s plesnivých ořechů. Když ho šla reklamovat, tak nejdříve utekl do kuchyně, kde byl asi čtvrt hodiny a pak vyšel ven a tvrdil, že dortu nic není a reklamaci samozřejmě neuznal.

Přinesl jsem vzorek na Potravinářskou komoru ČR a tam mi řekli, že ho vyhodí, protože ho není možné zkoumat. Co kdyby nějaký konkurent chtěl "poctivého podnikatele" diskreditovat?

Později jsem shodou okolností mluvil s paní, co pro něj pracovala. Říkala, že Labský šidí úplně na všem.

Do cukrárny neinvestoval ani korunu, její komunistický zašlý vzhled přetrval až do přestěhování, dorty má předražené a že nedělá "blafy"???? 8-o

Nespolkl bych od něj ani pralinku zadarmo. Je to bezkonkurnčně nejhorší cukrárna v Brně a širokém okolí a že o cukrárnách něco vím, a že ten pán ještě nezkrachoval je možné jen díky prvorepublikové tradici, skulinami v zákoně a skvěle nenápadné virální reklamě (podívejet se, kolikrát psalo iDnes o firmě p.Labského). Dnes se dají prodávat za drahé peníze plesniviny a ještě ho budou někteří lidé, co s ním nemají přímou zkušenost (nic ve zlým), litovat.

Možná, že získal nějaká ocenění, netvrdím, že neumí péct, ale rozhodně to muselo být za něco kvalitativně zcela JINÉHO, než co prodává běžným zákazníkům.

Oželel bych i těch pár stovek, ale když si navíc někoho pozvete na oslavu, tak si díky panu Labskému můžete trhnou ostudu na pěkných pár let.

Pane Labský, běžte už konečně do .........důchodu a ty svoje odpornosti si už strčte do...........lednice!!;-€

+11/−3
3.2.2016 10:15

P15ř44e76m19y77s65l 76H86r82o70m49a12d93a 2724796888381

Tak docela konspirační teorie s tou propagandou od Idnes.

Jinak z vašeho příspěvku to vyznívá, že jste stálý zákazník této cukrárny. To celkem nechápu, že se tak mučíte ?8-o

Samozřejmě, že dobrá cukrárna to asi nebude, když p. Labskému nevydělává, ale váš příspevěk vyzněl tak trochu jako pomluva od ještě horšího konkurenta :-/

+2/−5
3.2.2016 10:26

M18a38g56d52a78l81e13n55a 83S84l51e92z68á46k20o95v62á 3603285694665

No loni jsem tu cukrárnu zkusila a byl to teda zážitek. Nikoli však příjemný. Nepříjemná obsluha, zákusek žádnej zázrak, o prostředí raději ani nemluvit. Když jsem si z nabídky vybrala latté, paní mi oznámila, že ho mají, ale pouze v prášku jako instant. Kamarádka zkusila cappuccino, odpověď stejná. Víckrát už fakt ne.

+10/−1
3.2.2016 10:38

T44o38m85a20s 88N17o75v26o32t15n86y 1381384286305

Souhlasím s Vámi, doby kdy to tam (možná) bylo kvalitní jsou dávno pryč. Ono to není jen o produktech, ale taky o prostředí (to vypadalo fakt nic moc) a přístupu. Podobné je to třeba v Aidě, tamní servírky nebo co to je to je katastrofa. Chcete si vzít zákusky se sebou? Ignorují Vás, mají "hodně" práce. Na zmrzlině tam brigádníci šidí běžně.

+2/0
3.2.2016 15:46

M41i15l96a16n 30V65o98s82t72r40ý 6979846974194

Nic proti pánovi nemám, ale jednak podobných cukráren s tradicí je v Brně víc (napadá mě třeba Zemanova cukrárna či cukrárna Kolbaba) a hlavně když člověk ochutná jak některé zákusky chutnají, když se použije třeba jen opravdová šlehačka (a ne ta umělotina), nebo větrník ne s pudinkem, ale s dvěma druhy šlehačky (karamelová a bílá - a opět skutečná šlehačka). Tak už nechce jiné... ;-)

Naštěstí tohle se ještě pořád učni ve školách učí a díky tomu, že jde o školu tak se zákusky prodávají za cenu surovin a tak i rozdíl v ceně (a ne jen v kvalitě) je někde jinde... ano občas můžou být více nevzhledné (přeci jen je to práce učňů v rámci výuky), ale za tu cenu... ;-)

A opět naštěstí škol, kde se učí cukráři (a nejen cukráři) je v Brně dost (mimo jiné mohu doporučit Charbulku, která má i vlastní prodejnu - přesněji tři prodejny).

0/0
3.2.2016 9:33

P34ř36e69m92y74s56l 20H85r85o43m53a26d45a 2944776748751

jen jestli si nepletete věneček a větrník ?;-)

+1/−1
3.2.2016 9:37

M46i41l33a67n 33V42o96s38t61r47ý 6329656534894

Ne nepletu někteří prodejci u větrníků také dávají pudink... netuším teda jak to je u Mamlasů protože já je kupuji už jen od učňů, ale skutečně ne všichni tam dávají dva druhy šlehačky...

0/0
3.2.2016 10:09

P33ř13e84m33y30s88l 28H13r91o60m48a39d49a 2944436798641

Mno, pak to ale není větrník. Tohle jsou výrobky, které mají jasnou definici v receptuře.

Jinak, kam chodíte raději do Café Cosmopolis, nebo do učňovské cukrárny ?;-)

0/0
3.2.2016 10:11

M39i56l93a13n 16V32o42s87t94r46ý 6349506244224

Nemají stejné produkty takže obojí... ;-) Kromě toho učňovské cukrárny nefungují přes prázdniny a o víkendech... navíc pokud nemáte vyloženě objednáno tak to na co máte chuť nemusí mít (dělají to co se zrovna učí)... takže Cosmopolis je jistota... ;-) A nejen Cosmopolis, v poslední době mi hodně zachutna dort Hotelu International... vždy kupuji v Plzeňce... ;-D Holt jsem zmlsanej... ;-D

+1/0
3.2.2016 10:24

P57ř34e95m30y59s90l 15H54r71o89m23a20d44a 2494306508451

bych chtěl být vašim zubařem ;-)

ale proti učňovským cukrárnám opravdu žádná výhrada, sice to není žádný luxus vzhledově, ale alespoň si lidé udrží podvědomí jak má zákusek vypadat a chutnat, lidé co nakupují v hypermarketech od Smetanové cukráren, už vůbec nevědí jak má co chutnat.

0/0
3.2.2016 10:30

M88i31l96a36n 32V73o34s92t55r89ý 6299236654854

;-D Tak jednak se o zuby starám a hlavně chodím pravidelně 2x ročně na kontrolu, takže se zuby zatím žádné problémy nejsou... ;-)

Tak ony to většinou ani cukrárny nejsou... je to spíše o odnesení a konzumaci doma než na místě... holt když si chce člověk sednout a dát si kafíčko a k tomu zákusek tak je pro mě osobně číslo jedna Cosmopolis a nebo Kolbaba (z normálních cukráren)...

Jinak co se učňů týče tak nejde jen o cukrárny... na Charbulce prodávají i uzeniny atd... třeba párky od učňů jsou také perfektní... ;-) Já mám, ale tu výhodu, že mám učňák cca pět minut pěší chůze od domu...

0/0
3.2.2016 10:34

T95o24m24a88s 34N82o84v55o67t18n96y 1131974616595

Učňovskou prodejnu jsme měli asi dva roky ve vedlejší ulici. Ano, bylo to levné. A to bylo tak všechno. A nevydržela tam.

0/0
3.2.2016 15:52

L51u74b83o11š 83B30ř73e76z67i13n97a 2932363270791

U čtyř? Já viděl jen dva. Bylo to v ano šéfe v dílu "Bohéma" .

0/0
3.2.2016 9:20

P60ř25e98m92y96s77l 62H14r53o31m74a41d72a 2534466278651

Pán je posledním mohykánem. Provozovat něco se ztrátou a sanovat jí prodejem vlastní nemovitosti, to je Srdcař. Jenže z ekonomického hlediska to prostě správné není. Podnikání má vydělávat, jinak je to špatně.

U cukráren je dnes obrovským problémem nelegální konkurence. Pro ekonomickou rentabilitu cukráren byly vždy rozhodující svatby. Těch je v současnosti nejen málo, ale hlavně se o ně v současnosti starají svatební agentky, které je zadávají nelegálním "domácím" výrobnám. Ty samozřejmě mají mnohem menší náklady, nemusejí splňovat přísné hygienické a bezpečnostní předpisy, neplatí daně a pojištění a dokonce i EET na ně bude krátká.

Jenže legální cukrárny bez svateb, velkých oslav a vánočního cukroví prostě přežít nemohou.

+1/−4
3.2.2016 8:40

T83o58m86a31s 60N15o43v49o22t22n39y 1671604166265

Nelegální konkurence? Je snad každého věc, kde si co nechá vyrobit. Nebo snad je někde dané, že jen "cukrárna" musí péct na svatby? Asi těžko. Nebo není cukrárna tak dobrá, ani o ni svatebčané uvažovali. Protože ty skutečně kvalitní s tím problém nemají. Takže jste zcela mimo. Ale hlavně že když někdo vyrábí kvalitu, tak tady melete, že je to drahé a že radši do učňovské prodejny.

0/−2
3.2.2016 15:56

D52a69v24i69d 84V27l11k 6436525818867

Typické Česko kvalitu nikdo nezaplatí.Národ fanatických slevařů.Pánovi držím palce.

+5/−3
3.2.2016 7:02

T33o30m25a30s 54N92o70v35o50t88n98y 1231754666225

Lidé nemají problém za kvalitu zaplatit, když si běžně kupují dezerty v kavárnách za 50 - 70 Kč / kus. Proti tomu zákusky někde za plus mínus 20 Kč / kus jsou ještě levné. Ale dnes koupíte stejné zákusky jako má on ve spoustě dalších provozoven. A pokud jde o tu kvalitu, jestli tím myslí tu hnusnou chemicky obarvenou zmrzlinu, co tam u něj v cukrárně prodávali, tak pak jen doufám, že stejně "kvalitní" nemá i ty zákusky. Jestli nejsou schopni třeba zrovna tu zmrzlinu buď vyrobit sami kvalitně nebo koupit od kvalitního dodavatele (i v ČR už takoví jsou), tak by ji neměli buď nabízet vůbec nebo neříkat že prodávají kvalitu. Říká se tomu pokrytectví.

+1/−3
3.2.2016 7:51

P70ř45e71m29y64s40l 18H44r73o21m47a30d74a 2954696878121

Kdo je v Brně ochoten platit 70 Kč za zákusek ?8-o

+1/−2
3.2.2016 8:33

M14i59l71a90n 67V35o88s18t51r39ý 6609336814444

;-), cca 70 Kč stojí dílek dortu v Cafe Cosmopolis na Zelňáku... a klidně koupím celý dort protože jsou skvělé... ;-)

+2/−2
3.2.2016 9:18

J72i79ř85í 13E35u76l39e20r 5508609116606

Dílek dortu za 70.-? To tam chodí nakupovat Babiš nebo Kellner?

0/0
2.3.2016 13:05

T88o45m57a96s 23N13o68v33o27t15n77y 1191664846105

Jste asi nikdy nebyl v poctivné kavárně s domácí výrobou?

0/0
3.2.2016 15:48

T38o96m15a29s 36N31o81v85o95t92n61y 1951184256105

Jinak pokud nechceš platit v kavárně za dobrý dezert, můžeš si koupit zákusek třeba u Makovce, rozhodně bude kvalitnější a poctivější než u Labského. Cena cca 15 - 25 Kč dle druhu.

0/0
3.2.2016 15:50

O34l93d60ř56i83c37h 17H90o49r24á74k 2834309691205

Vy si nevidíte do pusy nebo nevnímáte realitu. Například v oblasti testů výrobků dávno neplatí, že nejdražší = nejlepší v nějaké drtivé většině.

Prostě restituent či ten kdo to od něj koupil si z nemovitosti udělal zlatý důl, takže neplatíte za kvalitu zákusku, ale doplácíte na drahý nájem.

Za kvalitou si klidně o pár ulic dál zajdu a potěší mne, že z těch peněz dostane více cukrář který pro to dělá více než pronajímatel domu které častokrát nedokopete ani aby se bez dotací o nemovitost starali.

+2/0
3.2.2016 8:50

J61i85n29d97ř30i53c65h 60H72r62a83d26e31c74k41ý 6265729402652

typicky hloupý příspěvek typického čecháčkovského "weltmanna"

0/0
3.2.2016 15:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.