Diskuze

Legendární brněnská cukrárna se přestěhovala. Od „mamlasů“ je kus dál

Dům U Čtyř mamlasů je symbolem brněnského náměstí Svobody. Mezi mohutnými sochami, které ho podpírají, sídlí i legendární cukrárna. Brňané do ní chodí už 80 let. Od pondělí si tam ale už zákusek nedají. Majitel Václav Labský svůj podnik přestěhoval do Minoritské ulice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Věneček se plní žloutkovým krémem maslovým (ŽKM) a větrník karamelovou a žloutkovou šlehačkou potažené buď karamelovou nebo čokoládovou polevou :-) .... Jsem ze školy 4 roky a tyto základní věci si pamatuji ;-)

0 0
možnosti

Když jsem tam byl naposled, tak obsluha a prostředí katastrofa. Prodavačky se tvářily jako kdyby je obtěžovalo, že musí otevírat lednici. Od té doby jsem tam nevlezl. Ale v Brně prý je dobrý Martinák (někde na Veveří) - tam se asi zastavím, až tam budu. :-)

0 0
možnosti

No nevím, nevím, zda je pravdou co pan Labský říka. Faktem je, že cukrárna před přestěhováním valně nepůsobila! Ani výrobky.

Ale držím mu palce, třeba se zlepší vše!:-)

Marta Drasťa

0 0
možnosti

Rád bych se s Vámi také podělil o svoje zkušenosti s touhle firmou.

Ač je pan Labský mistrem virální reklamy, tak cukrář a podnikatel moc dobrý není.

Matka mi u něj koupila celý dort k narozeninám. Dort byl evidentně upečen s plesnivých ořechů. Když ho šla reklamovat, tak nejdříve utekl do kuchyně, kde byl asi čtvrt hodiny a pak vyšel ven a tvrdil, že dortu nic není a reklamaci samozřejmě neuznal.

Přinesl jsem vzorek na Potravinářskou komoru ČR a tam mi řekli, že ho vyhodí, protože ho není možné zkoumat. Co kdyby nějaký konkurent chtěl "poctivého podnikatele" diskreditovat?

Později jsem shodou okolností mluvil s paní, co pro něj pracovala. Říkala, že Labský šidí úplně na všem.

Do cukrárny neinvestoval ani korunu, její komunistický zašlý vzhled přetrval až do přestěhování, dorty má předražené a že nedělá "blafy"???? 8-o

Nespolkl bych od něj ani pralinku zadarmo. Je to bezkonkurnčně nejhorší cukrárna v Brně a širokém okolí a že o cukrárnách něco vím, a že ten pán ještě nezkrachoval je možné jen díky prvorepublikové tradici, skulinami v zákoně a skvěle nenápadné virální reklamě (podívejet se, kolikrát psalo iDnes o firmě p.Labského). Dnes se dají prodávat za drahé peníze plesniviny a ještě ho budou někteří lidé, co s ním nemají přímou zkušenost (nic ve zlým), litovat.

Možná, že získal nějaká ocenění, netvrdím, že neumí péct, ale rozhodně to muselo být za něco kvalitativně zcela JINÉHO, než co prodává běžným zákazníkům.

Oželel bych i těch pár stovek, ale když si navíc někoho pozvete na oslavu, tak si díky panu Labskému můžete trhnou ostudu na pěkných pár let.

Pane Labský, běžte už konečně do .........důchodu a ty svoje odpornosti si už strčte do...........lednice!!;-€

11 3
možnosti

Tak docela konspirační teorie s tou propagandou od Idnes.

Jinak z vašeho příspěvku to vyznívá, že jste stálý zákazník této cukrárny. To celkem nechápu, že se tak mučíte ?8-o

Samozřejmě, že dobrá cukrárna to asi nebude, když p. Labskému nevydělává, ale váš příspevěk vyzněl tak trochu jako pomluva od ještě horšího konkurenta :-/

2 5
možnosti

Nic proti pánovi nemám, ale jednak podobných cukráren s tradicí je v Brně víc (napadá mě třeba Zemanova cukrárna či cukrárna Kolbaba) a hlavně když člověk ochutná jak některé zákusky chutnají, když se použije třeba jen opravdová šlehačka (a ne ta umělotina), nebo větrník ne s pudinkem, ale s dvěma druhy šlehačky (karamelová a bílá - a opět skutečná šlehačka). Tak už nechce jiné... ;-)

Naštěstí tohle se ještě pořád učni ve školách učí a díky tomu, že jde o školu tak se zákusky prodávají za cenu surovin a tak i rozdíl v ceně (a ne jen v kvalitě) je někde jinde... ano občas můžou být více nevzhledné (přeci jen je to práce učňů v rámci výuky), ale za tu cenu... ;-)

A opět naštěstí škol, kde se učí cukráři (a nejen cukráři) je v Brně dost (mimo jiné mohu doporučit Charbulku, která má i vlastní prodejnu - přesněji tři prodejny).

0 0
možnosti

jen jestli si nepletete věneček a větrník ?;-)

1 1
možnosti

U čtyř? Já viděl jen dva. Bylo to v ano šéfe v dílu "Bohéma" .

0 0
možnosti

Pán je posledním mohykánem. Provozovat něco se ztrátou a sanovat jí prodejem vlastní nemovitosti, to je Srdcař. Jenže z ekonomického hlediska to prostě správné není. Podnikání má vydělávat, jinak je to špatně.

U cukráren je dnes obrovským problémem nelegální konkurence. Pro ekonomickou rentabilitu cukráren byly vždy rozhodující svatby. Těch je v současnosti nejen málo, ale hlavně se o ně v současnosti starají svatební agentky, které je zadávají nelegálním "domácím" výrobnám. Ty samozřejmě mají mnohem menší náklady, nemusejí splňovat přísné hygienické a bezpečnostní předpisy, neplatí daně a pojištění a dokonce i EET na ně bude krátká.

Jenže legální cukrárny bez svateb, velkých oslav a vánočního cukroví prostě přežít nemohou.

1 4
možnosti

Nelegální konkurence? Je snad každého věc, kde si co nechá vyrobit. Nebo snad je někde dané, že jen "cukrárna" musí péct na svatby? Asi těžko. Nebo není cukrárna tak dobrá, ani o ni svatebčané uvažovali. Protože ty skutečně kvalitní s tím problém nemají. Takže jste zcela mimo. Ale hlavně že když někdo vyrábí kvalitu, tak tady melete, že je to drahé a že radši do učňovské prodejny.

0 2
možnosti

D65a95v24i55d 31V88l85k

3. 2. 2016 7:02

Typické Česko kvalitu nikdo nezaplatí.Národ fanatických slevařů.Pánovi držím palce.

5 3
možnosti

Lidé nemají problém za kvalitu zaplatit, když si běžně kupují dezerty v kavárnách za 50 - 70 Kč / kus. Proti tomu zákusky někde za plus mínus 20 Kč / kus jsou ještě levné. Ale dnes koupíte stejné zákusky jako má on ve spoustě dalších provozoven. A pokud jde o tu kvalitu, jestli tím myslí tu hnusnou chemicky obarvenou zmrzlinu, co tam u něj v cukrárně prodávali, tak pak jen doufám, že stejně "kvalitní" nemá i ty zákusky. Jestli nejsou schopni třeba zrovna tu zmrzlinu buď vyrobit sami kvalitně nebo koupit od kvalitního dodavatele (i v ČR už takoví jsou), tak by ji neměli buď nabízet vůbec nebo neříkat že prodávají kvalitu. Říká se tomu pokrytectví.

1 3
možnosti