Diskuze

Nový lesní bar na Blanensku. Stále otevřeno a hosty nikdo nekontroluje

Lesní bar otevřeli v sobotu v Moravském krasu. Turisté ho najdou u Švýcárny v Josefovském údolí nedaleko Adamova na Blanensku. Podobný podnik funguje na pomezí Jeseníků a Rychlebských hor. Každý se v něm může najíst i napít dle libosti, navíc útratu nikdo nekontroluje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaplať, koľko chceš: samovražda alebo skvelý marketing?

07.01.2014 | Peter Brejčák

Dáte si obed a párpív. Cena? Zaplatíte, koľko chcete. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, metódapay-what-you-want dokáže udržať firmy pri živote

Biznis model pay-what-you-want vyskúšali podnikatelia užvo viacerých oblastiach. Snáď najčastejšie sa dá nájsť v kultúrnej oblasti,napríklad pri dobrovoľnom vstupnom na akcie.

Metóduvyužili napríklad aj švajčiarske hotely, na Slovensku sa takto experimentovalos predajom hudby.

Veľkýohlas vyvolala v tomto smere ešte v roku 2007 skupina Radiohead, ktorá svojalbum In Rainbows dala na (takmer) bezplatný digitálny download, s tým, žepoužívatelia mohli zaplatiť, koľko chceli. Väčšina nakoniec nezaplatila nič,zistil o rok neskôr magazín NME. No album napriek tomu ešte pred vydanímfyzických nosičov zarobil viac ako jeho predchodca Hail to the thief. Marketingzabral.

Pay-what-you-wantskúšajú aj v oblastiach, kde to na prvé zamyslenie vôbec nedáva zmysel – vreštauračnom biznise. Po jeden príklad stačí ísť do Českej republiky.

Zapriekopníka sa dá označiť kiosk Promenáda, ktorá sa nachádza v Jizerskýchhorách a bez cenníka funguje už 22 rokov. „Zákazníci za občerstvenie platiatoľko, koľko sa im zdá primerané a ako sú spokojní s našimi službami. Ajnapriek tomu sme stále ziskoví,“ hovorí pre TREND.sk jeho majiteľ Zdeněk Joukl.

Vporovnaní s ostatnými stánkami v okolí, ktoré majú pevne stanovené ceny, podnikzarába slabšie. „Ľudia platia v priemere asi o 20 percent menej. Nám to nevadí, dôležitá je ichspokojnosť,“ hovorí Z. Joukl.

Akodôležitú podmienku pre podnik fungujúci bez cenníka Z. Joukl uvádza jehopolohu. „Podobné stánky môžu fungovať len vo výškach nad 800 metrov nad morom,navyše bez prístupu pre autá. V takýchto podmienkach nás navštevujú solídnituristi s dobrým vzťahom k prírode a ľuďom,“ dopĺňa.

0 0
možnosti

coca colu a plzen tam asi mit nebudou ... :-/

0 0
možnosti

Důležité bude, abych si poté, co se tam zadarmo najím a napiji, mohl odnést i peníze těch předemnou, kteří za to zaplatili!! Jinak se tam takovou dálku asi nepotáhnu, když to není hned přímo u silnice.

0 3
možnosti

Neco podobneho znam z Nemecka, tady se bezne prodava ovoce, zelenina na stolku a kasicka neni ani pridelana napevno:-)

2 0
možnosti

Jo, v zahraničí jsou k vidění všelijaké formy důvěry ve slušnost lidí kolem, nemyslitelné u nás.

Např. v Ománu (nevím jak v jiných státech okolo, mluvím jen z vlastní zkušenosti) když přijedete k obchodnímu domu, je zvykem jít nakoupit a nechat auto nastartované, s klíčky v zámku, kvůli klimatizaci. A Čechu, div se, auta se tam nekradou..

4 1
možnosti

Spadený = spadlý - první výraz je moravsky, druhý česky.

Jinak podobný druh prodeje je v mnoha zemích normální, většinou se ale jedná o plodiny z pole, soukromé parkoviště apod. Tedy nezaplacením nevznikne poskytovateli přímá škoda na financích.

0 0
možnosti
Foto

Na to pole to musel někdo zasít/zasadit a to taky něco stojí, nebo? Např., cibulky gladiol nebo tulipánů nejsou nejlevnější . Pokud člověk nebude počítat práci a čas, který by ten sedlák určitě využil jinde....

0 0
možnosti

Bude tam pak na poličce ležet telefon s EET aplikací a tiskárnou :-)

3 0
možnosti

Tak v Rakousku potkávám každý rok výjev, který by u nás nemohl fungovat. U silnice políčko, na něm slunečnice, gladioly a další kytky. Na kraji dřevěný sloup s dřevěnou cedulkou (ceník) a dřevěnou kasičkou. Zákazník si natrhá a dle ceníku zaplatí. R^ U nás [>-] by tam nebylo ani políčko s kytkama a ani ta kasička. ;-D

Pro představu foto: http://www.proplanta.de/Maps/image/Bilder/Blumen-selber-schneiden_Bild_idbproplanta_82812_1315511483_thumb.jpg

13 1
možnosti

Snad bar nezkrachuje a spousta lidí si řekne, že to s námi ještě není tak špatné. :-)

7 0
možnosti

Toto jez mnoho let funguje v USA na chate cestou na Mont. Waschington. Cenik za konzumovana jidla a penize davate na talir, kde si v pripade ze platite vetsi bankovkou berete zpet. Funguje to,rikali,ze neprodelavaji. Do hor ,ale nechodi ''neprispusobyli lidé''

10 0
možnosti

"Vyrabovaný byl „podnik“ jen jednou, když zde o prázdninách řádila MÍSTNÍ omladina. "

1 0
možnosti

M48a62r86e98k 39S71a86j27d88a

29. 5. 2016 14:17

Super napad! V pondeli si bezim pujcit dodavku a razim na "vylet"! :)

0 2
možnosti