Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Podle porotců skoro nemá chybu. Přesto nejlepší restaurace Brna zavřela

Nejlepší restaurací v celém Brně zvolili odborníci Simplé. Jídlo ve vítězném podniku projektu Gourmet Brno 2016 už však zákazníci neochutnají. Simplé totiž před týdnem zavřelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V56l81a70d56i33m20í70r 24M66i50k68s15a 3123791705229

Cenzor je dneska brňák?

0/0
4.7.2016 13:38

V66l63a40d33i33m12í63r 92M28i74k50s88a 3113881945459

Brno? Brno? ............. Jó Brno! No, to teda, a šalinó?

0/0
4.7.2016 13:37

P88a98v69e72l 70F56o32l75t25á16n 4790312414

Něco pro místní gastro "znalce"

https://www.youtube.com/watch?v=HahKUQy-M14

0/0
1.7.2016 9:35

P30e35t80r 15B29á75č94a 8875266745535

Takze pro vas? ;-)

0/0
1.7.2016 15:21

P27a76v37e58l 68F80o22l76t54á33n 4260132194

i vy ironiku :-)

0/0
1.7.2016 16:24

M97i50r20e41k 64Z17á26v32o42d60n97ý 7492687830818

Nevím, nebyl jsem tam, ale jestli podávají lidem to, co vypadá jako vítězný pokrm, tak se nedivím, že museli zavřít. Představy o restauraci se poměrně liší u "odborníků", kteří se tam jdou pokochat a u zákazníků, kteří se jdou do restaurace najíst.

+6/0
1.7.2016 8:51

P23e10t56r 71B33á26č55a 8925286725165

Ne nepodavaji a vitezny pokrm se skladal z nekolika chodu.

0/0
1.7.2016 15:22

M44a93r13t75i18n 13P31l71a17t77i65l 9631333191578

Gastro sexy město - no, chlapec asi nezažil sex.

+1/0
1.7.2016 8:09
Foto

G30e83o26r38g19i98s 95F39a62s54u75l53i79s 1926523573

Po přečtení diskuse fakt žasnu. Nikdo z vás tam nebyl, nikdo nezná ani okolnosti ani podrobnosti, ale všichni mají jasno - oběti byly vsichni hlupáci.

+3/0
1.7.2016 7:28

K90l67á57r71a 32T29r65n52k93o27v96á 3754149564459

Mnozí považují degustační a zážitkovou gastronomii za vrchol kulturnosti a osočují všechny, kterým je lhostejná. Klidně si dám guláš a svíčkovou, ba i buřtguláš, ráda si otevřu prokleté básníky nebo Prousta, shlédnu Bunuela či Jarmusche, pustím si Bacha i Pendereckého a jako kulturní barbar si bez sushi fakt nepřipadám.

+5/0
1.7.2016 0:28

J33a62n 74N94o70v76á88k 6634174

Tohle je podobné, jako: "Co si myslí Pražáci o Brnácích? .. Nic." .-)

Ale v Brně furt budou mlet, jak proti nim v Praze brojí.

...

Stejné je to se zážitkovou gastronomií. Kdo to má rád, tak prostě kašle na stravování ostatních. Natož, aby je osočoval...

To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice.

+2/−10
1.7.2016 0:36

T47o63m49á30š 41K58r51e78j64č30í 1745941740461

Natož, aby je osočoval..... A co právě děláte vy?

+8/−1
1.7.2016 0:39

J35a11n 28N72o44v91á12k 6304354

Já paní vytýkám charakterovou vadu, nikoli její stravovací preference. .-)

+1/−5
1.7.2016 1:02

T16o19m52á90š 14K97r81e79j11č14í 1505331680791

No tak to jo, já už se lekl, že jí nadáváte.

+3/0
1.7.2016 1:05

R45o21m44a74n 27L21i82p81s50k57ý 2259493929

Jestli ty si dovolíš někomu vytýkat charakterovou vadu, sám jsi buran.

A kdyby sis přečetl celou diskusi, nemohl bys napsat tu blbost, kterou jsi napsal a v které vlastně potvrzuješ to, jsi chtěl vyvrátit.

+2/−1
1.7.2016 6:16

P52a13v54e70l 14F27o38l43t21á87n 4670462804

Novák,

ksakru, to mělo být MÍNUS jak Brno.

Vy jste zrovna ten pravý předurčený co může někomu hodnotit charakter a udělovat morální ťafky.

0/0
1.7.2016 8:23

J81a49n 72N89o34v22á65k 6304814

Jako že lump nepozná jiného lampa? Nebo co jste tím chtěl říci?

0/0
1.7.2016 9:23

M61i98r26e83k 18Z51á33v67o94d74n64ý 7142397750568

Vy jste zřejmě přišel o půl jedné z večírku, jinak si tak ubohý komentář, který je naprosto mimo původní příspěvek, nedokážu vysvětlit. Už jen zase úvod, který neustále opakují někteří nedocenění Pražané. Opravdu mimo.

0/0
1.7.2016 8:55

J42a45n 16N40o46v33á32k 6764374

Mimo téma? Paní píše, že gastronauti někoho osočují... já jí na to reaguji, že je to spíš její přání než realita.

0/0
1.7.2016 9:26

K46l38á43r19a 60T33r12n82k71o69v51á 3554549304199

Vám Polreich v televizi nakukal, že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani. Za sebe jsem ráda s charakterovou vadou, protože kdybych měla mít písemný projev jako vy, bez vady, musela bych si zoufat.

0/0
1.7.2016 10:09

J85a19n 53N92o91v81á76k 6524724

Z které části mého textu dedukujete to, z čeho mě obviňujete - že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani?

0/0
1.7.2016 11:25

K26l56á87r16a 35T83r57n38k32o88v46á 3784189244179

"To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice."

Mám tomu rozumět tak, že to byl nesmělý pokus o lichotku?

0/0
1.7.2016 11:47

J71a72n 81N41o68v34á10k 6874254

Emoce Vám zastínily mysl... poproste někoho, ať Vám vysvětli obsah této věty.

... Nikde tam není hodnocení jídla, ale celé je to o Vás.

0/0
1.7.2016 12:22

K96l53á36r79a 39T83r55n69k85o69v91á 3134449954569

Dle diskutujících nade mnou je zřejmé, že jediný který nic nechápe, jste vy.

+1/0
1.7.2016 14:56

J87a21n 23N33o64v82á39k 6764944

Vy se řídíte podle názoru někoho na diskusi iDnesu, nebo se vám to teď jen hodí?

0/0
1.7.2016 20:16

K45l31á29r10a 44T82r48n25k67o72v19á 3814579764989

Vy jste přímo předurčen si zážitkové menu vychutnat a mlčet, protože když promluvíte, vypadne vám sláma z bot a to je ve vyšší společnosti neodpustitelné faux pas.

+1/0
1.7.2016 10:36

T47o43m76a92s 47H31a14c36e76k 6344537565207

Vidite a mne to podle mistnich prispevku prijde s tim osocovanim obracene. Priznam se ze si rad zajdu na degustacni menu do dobre restaurace, nicmene (asi jako kazdy) si rad doma uvarim vyborny gulas.

Mam pocit ze s kulturnosti to az tak moc docineni nema, a sushi urcite neni nejaka vyssi gastronomie :-) (U nas je to bezny fastfood $1-$2 za rolku).

Ja bych rekl ze to je o toleranci jak pisu nize - proste se to neda bezne srovnat a take to kazdemu nesedne - a to je dobre, prece nechceme byt vsichni stejni. Nekdo nemusi rajcata, jinej kren a dalsi cesnek no a jinej zas nemusi "fine dining".

+3/0
1.7.2016 0:52

R76o33m41a66n 75L41i44p17s63k54ý 2349123319

Máš pocit "ze kulturnosti" nebo "s kulturností"?

0/0
1.7.2016 6:19

K76l44á70r85a 74T40r44n24k84o31v16á 3464399724419

Já vím, že sushi není vysoká gastronomie, ale je to taková móda. Přirovnání s rajčetem a česnekem není zcela přesné, protože základní surovina a forma podávání pokrmu je něco zcela jiného. Zúčastnila jsem se několikrát a většinou mě krkolomné kombinace neoslovily.

Co se týká uměleckého ztvárnění - klasická pasparta má dílo rámovat asi třetinou jeho šíře. Příliš nadměrná adjustace je na škodu celkovému dojmu.

V příspěvku jsem spíše narážela na mnohé jedince, které znám a kteří se honosí vysokou kulturností(právě např. u jídla), ale nevědí, kdo to byl Thomas Mann a myslí si že Mahler je pouze synonymem pro neštěstí.

+1/0
1.7.2016 10:30

V93l52a75s90t35i37m47i44l 40S51v15o25b42o90d83a 7873518895264

To se jí? ;-D

+7/−2
1.7.2016 0:16
Foto

M54a68r65i89e 58M22e22t95l91i11c35k30á 9461674121232

Ach jo..... ta dnešní gastronomie ;-D Jistě, občas je prima dát si něco "extra", ovšem tedy v případě, že vím co si dávám, což u některých jídelních lístků je téměř stejně utajeno jako hrad v Karpatech. Ovšem dělat, že dobrá svíčková se šesti, nebo skvělý guláš je něco pod úroveň? No to může jen tupá hlava, která o gastronomii neví nic a jen si hraje na hogo fogo.

+16/0
30.6.2016 23:45

J20a78n 42N75o92v38á98k 6404434

Jídlo, po kterém potřebujete půl dne voraz není zas tak bájo. Není to pod úroveň, to rozhodně to není vrchol gastronomie.

...

Já si třeba rád dám v Brně v Konfitu smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Stojí to tam kolem 200 Kč, ale je na tom opravdu poznat rozdíl oproti tomu, když si to dáte jinde za kilčo.

+1/−6
1.7.2016 0:28

J69o24s11e32f 11O42m63á55č22k28a 5727381622265

Ta třeba hodnotit na základě ceny je krásný příklad snobství.. Co vy víte, třeba někde ty žampiony "za kilčo" chutnají ještě lépe, než ty Vaše za "kilča" dvě..

+1/0
1.7.2016 7:19

J77a22n 40N55o42v14á31k 6674574

Já to přeci ale nehodnotím podle ceny... Pouze konstatuji fakt, že i u takto obyčejného jídla je poznat dobrá surovina a dobrý kuchař.

0/0
1.7.2016 9:22

T39o77m72á19š 18S24l32u25n68s34k56ý 6884978211723

Hodnotite něco, co jste nezkusila a přitom mluvíte o tupých hlavách, to je vtipné. kdybyste někdy v takové restauraci jedlá věděla byste že obsluha Vám milerada vše co máte na talíři popíše

0/−2
1.7.2016 6:22

T90o67m70a74s 34H49a39c83e57k 6624637625627

Je vazne tak tezke pochopit ze lide jsou ruzni? Nekdo ma treba auto/motorku jako prostredek dostat se z bodu A do bodu B - a pripadne v tom aute dovezt par pytlu cementu a 3 decka pokud mozno se spotrebou nula nula nic. Nekdo ma auto/motorku pro radost, spotrebu neresi a pytel cementu ani 3 decka do sportaku nenacpe.

Stejne je to s jidlem - pro nekoho to je jen doplneni energie, nekdo si zase naopak nekdy jidlo rad vychutna, zkusi kombinovane jemne chute, ruzne ingredience ci zpusoby pripravy.

Jako stara skodovka ma jiste nejake sve vyhody, tak je ma i treba Lamborghini. Porovnavat tyto dve auta je uplne stejne od veci jako srovnavat kybl gulase s degustation menu.

Nejlepsi asi byli (kvalitou), ale ne nejuspesnejsi, protoze nemeli dost zakazniku. Ne vzdy kvalitnejsi znamena uspesnejsi.

+6/0
30.6.2016 23:29

R82o65m35a22n 11L65i71p54s38k33ý 2559413889

Tak to srovnání v předposledním odstavci jsi totálně pos°al.

+1/0
1.7.2016 6:23

M13i13c13h16a36e79l 11M66e63n73s43i55k 8431186100922

Jakkoli jsem přesvědčen, že "raw cukrárna" je oxymóron,

spojení "spolumajitelka cukrárny Barbora Tlustá" je naopak roztomilé;-)R^

+11/0
30.6.2016 23:25

J24á56n 53B60a69d41i12o98v44s87k41ý 2489284626446

Jak jste vsechni takoví zdraví. Lidovi. Mate rádi svíčkovou a nikdy by jste nedali 500 za špinavý talíř. Hmmm. Neni lepší mit moznost vyzkoušet i něco jiného a těšit se z různorodosti a úspěchu jinakosti?

+4/0
30.6.2016 23:19

M25a43r44e45k 36N79e51m35e83c61e94k 8298908911654

Minule v Pekelné kuchyni. Kuchař dvě hvězdy nej suroviny všechno super top. A prázdná restaurace. Lidi se tam báli chodit. Nedokázali ani přečíst co je na lístku. Ráda obyčejný místní obědy super nachystany . Prostě dostat se k lidem a dělat to pro ně. Kuchař musí rozumět lidem ne obráceně.

+7/−2
30.6.2016 23:05

K66a57t71e61ř23i76n11a 79V29ý70b10o14r70n48á 6470619489

Dobré restaurace jsou drahé. A pokud není kupní síla, tak se neudrží. V Brně zřejmě není.

+2/−3
30.6.2016 22:59

L11í39d27a 22V98š71e72t23e71č30k68o98v74á 5220203169776

V náchodě je jedna restaurace a tam mají ty naše meníčka za 89-119 a úplně luxus

+1/−3
30.6.2016 22:55

P30a83v76e66l 48F66o23l62t25á74n 4350742794

Jaj jaj jaj, než jsem vás stihl varovat už to začnete schytávat.

Slovo "meníčko" je zde místními znalci považováno za slovo vyňaté čili sprosté, do vysoké společnosti se naprosto nehodící.

Brzy při čtení poznáte co je kdo zač.

+9/−1
30.6.2016 23:03

O85n46d98ř56e27j 61Š73t52ě67p85á97n48e50k 5559410808539

slečno či paní Všetečková, pokud náchod a okruh 50km, tak jedině Bonato ;-) těstoviny s jemným králičím ragů :-) a ráno nadýchaná omeleta na bílem chlebu s hoblinkami parmazánu ;-) jen škoda, že jsem již dopil i ten zbytek rumového likéru St. Theresa Orange ;-(

0/0
30.6.2016 23:17
Foto

M58a89r97i92e 27M62e84t81l61i71c14k59á 9821954471472

A něco jiného by nebylo? Těstoviny nerada a králíka taky nemusím ;-D, bílý chléb mi přijde naprosto bez chuti ;-D

+3/0
30.6.2016 23:46

R91o44m32a10n 28L93i58p42s35k62ý 2969783289

,,, a likéry jsou držkolepy.;-D;-D

0/0
1.7.2016 6:27

O97n21d80ř80e70j 26Š44t76ě86p67á82n23e73k 5649880698929

Tak jo, veprova panenka na safranovem rizotu a nebo s joubovym ragu.

Mimochodem, zjistuje si moznosti spoluprace s panem Zezulou z Brna ;)

0/0
1.7.2016 7:24

J83a88n 59M10i58c21h19l 1806351636404

Jestli oni nepodcenili marketing..ja dobre restaurace rad, cas od casu jdeme do Koishi nebo La Bouche ale o Simple jsem proste nevedel...a to bydlim 5minut od Veveri.

+15/0
30.6.2016 22:15

J64o66s64e65f 15Š62o63l60t32e78s 8224798120693

Obecně je problém v tom, že lidé neradi experimentují a když, tak jednou za čas. Peníze by myslím ani problémem nebyly. Problém je jednoduše to, že se jídlo nazve takovým způsobem, že si pod tím člověk zhusta nedokáže nic představit. Dali byste si pak jídlo na blind za 1500 Kč?

+5/0
30.6.2016 22:12

L14i75b48o85r 53S39k68ý72p42a78l18a 7298273492980

Madam... Pane... Přředstavuji vám - kostku ve skluzu..? :-)

+12/0
30.6.2016 22:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.