Diskuze

Moravská vína budou jednou po celém světě, chválí Australan v NY Times

Nevědomky propojil tři kontinenty. Vinař Mike Mazey, Australan žijící v Brně, zaujal americké New York Times. A list teď díky němu vychvaluje Moravu a její víno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení, moravská vína měla svoji reputaci již za první republiky a i dříve. Nebýt komunistického znárodnění a tím zglajchšaltování kvality výnosů réb, bychom byli již dnes v prvních řadách světových vín.

0 0
možnosti

Tak je dobře, že se o tom mluví. Ale já si koupím jen víno co mi chutná, nějaká medaile je mi ukradená

0 0
možnosti

Říkám to už několik let, že ČR má světová bílá vína.Když to zmíním v cizině, řada lidí doslova čučí, že tu máme skvělé vinaře. Ti kteří vyzkouší, musí uznat... Kam se hrabe Itálie, Francie či Španělsko... Konkurence je tak Švýcarsko, to je ale cenově někde jinde

2 0
možnosti

Moravsti vinari, moravske vina!!! Medialni soudruzi masazuji dnes a denne. Ale nevadi....

Letosni Moravsky den v Lemont, IL bude vyhradne nabizet moravske bile a cervene vina z Lechovic a take ceske pivo z Budvaru.

0 0
možnosti

To asi budou muset začít používat nějaké ozdobné lahve, jinak ty patoky nikdo nekoupí. A těch pár litrů opravdu kvalitního vína, nepokryje ani náš trh. Jinak je známo, že moravské, templářské se vyrábí z moldavských hroznů.

1 9
možnosti
Foto

D15a74n 43R11u42b86í90n

17. 8. 2016 14:20

Čůčo do všech domácností světa R^

2 5
možnosti

Ono je to asi stejné jako všude. I na Moravě se občas objeví špičková vína, ale i tam se produkuje humus, který by vinař do huby nevzal. Zvlášť velké vinařské firmy. Je to prostě o tom, že může být výborné víno z Moravy, ale i třeba z Německa a může být patok z Francie, Španělska nebo Kalifornie. Není to ani tak o oblasti, ale o tom konkretním víně.

7 0
možnosti

Na MOravě jsou dnes i exkluzivní červená vína, která se směle mohou rovnat podstatně dražším burgundským... Konkrétně bych komukoli moc rád doporučil jakékoli Pinot Noir od Stapleton & Springr... Já ve vínech žádný velký patriot nejsem, ale toto je exkluzivní... Mínusem jsou ceny kolem 500 za lahev, ale stojí to za to... A asi nejoblíbenější bíle je Chardonnay Grand Reserva od Pialek & Jäger. Mám rád mohutná bariková bílá, kterých na MOravě tolik není... A toto je výborné... Nebo cuveé Velké Bílé Dobré z Nového Šaldorfu... rovněž si člověk trochu připlatí, ale výsledek je famózní...

1 0
možnosti

Co se vína týká mluvíte mi z duše. Je fakt, že za kvalitu si člověk připlatí, ale dají se opravdu sehnat skvosty. Na Moravě je také hodně důležitý ročník, protože některé roky jsou skvělé a jiné slabší, hodně tady záleží na tom jak vyjde počasí. Španělé, Francouzi a jižané obecně takový problém nemívají.

3 0
možnosti

To by se na Moravě s tím msueli taky radikálně zlepšit služby a přístup některých rádoby podnikatelů...hlavně ubytování a dopravní infrastruktura je katastrofální...o cyklostezkáh ani nemluvit...

1 4
možnosti

Jak kde. Byl jsme teď v Garni hotelu v Mikulově a není si nač stěžovat... I velmi zajímavá restaurace TV kuchaře Ihnačáka tamtéž, rovněž fajn...

1 0
možnosti

M61a95r25t22i36n 51F71r85i61č

17. 8. 2016 13:30

Hmm, Valtický veltlínek, ten mám hodně rád. :-)

4 0
možnosti