Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vinaři oprašují recept z pravěku. Nalijí víno do amfor a zakopou do země

Takto se víno dělalo už před devíti tisíci lety. Vinaři rozemleté hrozny i se slupkami uzavřeli do hliněné amfory a tu na mnoho měsíců zakopali do země. Metoda kvevri, která se po staletí používá hlavně v Gruzii, se dostává čím dál více do módy i u nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28i85c14h30a71e44l50a 92L38h85o17t82s56k64á 2969256428847

"Víno se do hliněných amfor dává i se slupkami hroznů" opravit na "Do amfor se dávají cele hrozny se slupkami".A opravdu hrozny? I se strapci?Nebo tam jde nesedeny most? Nebo jen cele bobule? Vino tam kazdopadne nedava.Vino je tekute.Dovnitr jdou plody revy vinne, ven jde vino.Ale nakonec tedy nevim a nezbyva, nez si nacist jinde.

+1/0
20.10.2016 16:04

P17e82t81r 81V59o55p16i78č93k14a 5212767937876

idealni bio vino do bioprodejen co je vsude jak hub po desti :-P

0/0
20.10.2016 13:01

D60a84v87i60d 89P80o41l85á46k 7433680216321

kolik vinařů tuto metodu oprášilo? :D Experimentátoři co dělají čůča

0/0
20.10.2016 7:46
Foto

P38e81t41r 44Š55i44n42d11e23l66á45ř 8369576235924

Díky složitému procesu výroby nepůjde o nic laciného. Bude zřejmě dražší než víno slámové nebo ledové. Necháme se tedy překvapit.

0/0
19.10.2016 18:59

R49a46d81e61k 90H29r32u71b76ý 6464341602529

Tak chtěl bych to ochutnat.Kdy bude košt?

+1/0
19.10.2016 18:01







Najdete na iDNES.cz