Diskuse k článku

Vinaři oprašují recept z pravěku. Nalijí víno do amfor a zakopou do země

Takto se víno dělalo už před devíti tisíci lety. Vinaři rozemleté hrozny i se slupkami uzavřeli do hliněné amfory a tu na mnoho měsíců zakopali do země. Metoda kvevri, která se po staletí používá hlavně v Gruzii, se dostává čím dál více do módy i u nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M43i94c66h21a71e42l25a 41L51h94o71t96s92k38á 2849746478117

"Víno se do hliněných amfor dává i se slupkami hroznů" opravit na "Do amfor se dávají cele hrozny se slupkami".A opravdu hrozny? I se strapci?Nebo tam jde nesedeny most? Nebo jen cele bobule? Vino tam kazdopadne nedava.Vino je tekute.Dovnitr jdou plody revy vinne, ven jde vino.Ale nakonec tedy nevim a nezbyva, nez si nacist jinde.

+1/0
20.10.2016 16:04

P30e45t45r 18V30o30p23i72č16k47a 5652307127726

idealni bio vino do bioprodejen co je vsude jak hub po desti :-P

0/0
20.10.2016 13:01

D10a78v43i78d 81P61o18l39á62k 7803290886811

kolik vinařů tuto metodu oprášilo? :D Experimentátoři co dělají čůča

0/0
20.10.2016 7:46
Foto

P21e15t74r 57Š64i62n64d95e87l54á34ř 8749456965984

Díky složitému procesu výroby nepůjde o nic laciného. Bude zřejmě dražší než víno slámové nebo ledové. Necháme se tedy překvapit.

0/0
19.10.2016 18:59

R35a76d75e31k 92H98r95u23b93ý 6154911842919

Tak chtěl bych to ochutnat.Kdy bude košt?

+1/0
19.10.2016 18:01

Najdete na iDNES.cz