- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Cim větší kapr, tim větší kosti. At si koupi pstruha :-D
„Ti už jsou moc velcí, to nebude dobré maso. Dejte mi toho nejmenšího, co máte, maximálně tak tříkilového“
Obecně přijímaný omyl, že jsou velcí kapři nechutní. Vtip je pouze v přípravě, maso se musí pořádně tepelně zpracovat - tedy nedělat příliš velké porce a smažit je déle než porce z kapra malého. Pokud bude někdo připravovat kapra systémem prsk prsk a maso nebude hotové, smrdět rybinou bude i ten nejmenší kapr!
Já dávám přednost oslavě svátků klidu a míru pokud možno bez zabíjení.
Když je zlevní, tak se také prodají. Mohou kg nadváhy dávat zdarma jako bonus. I tak budou mít dobrou tržbu.
Když bude dobrá cena,tak koupí zákazník i větší kapry.
Já vařím hlavně vánoční polévku, do té se tučný kapr nehodí. Preferuji tak jeden a půl kila. Ty čtyři řízky bez kostí a kůže z něj také budou.
Přes rok pak dávám přednost pstruhům nebo treskám.
Takže na tu velkou, sváteční večeři si dáte něco, o co celý rok nezavadíte, protože existuje nespočet ryb, které chutnají daleko lépe. To je logika
malej kapr nemá moc obalené kosti masem...nekupujeme kapra pod 5 kilo...
U kapra se o masu stejne mluvit neda, takze je jistejsi nekupovat bahnaky zadne :-)