- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak to prostě u nás v Brně je: průměrně po 1,4 litru Starobahna se člověk spolehlivě poblije a podělá a musí se opatrně šourat domů vyměnit trenky
Zato opravdového piva (prosím, neplést si s Kozlem, Staropramenem, Gambáčem či Krušovicema) se vypije úplně stejně jako kdekoli jinde.
Na tom něco je. Já teda chodím mnohem častěji na víno, ale když na pivo, tak na pořádný - a že je kam. To pak u třech nezůstane.
Tak samozřejmě se nabízí svést to na Starobrno, ale spíše je to i tím, co je v článku obsaženo. V Brně se nechodí do sebe lít pivo, ale každá druhá hospoda je ochutnávková, kde jsou na čepu speciály z malých a středních pivovarů. Myslím, že stoupá "pivní kultura" - pijí se kvalitnější piva na úkor kvality. No a navíc my máme to Starobrno a to u nás opravdu patriotismus nevzbudí. Kromě toho mám pocit, že se hospodští na Moravě teprve teď znovu naučili s pivem pořádně zacházet - od chlazení až po čepování.
Kdyby tam měli pivo zn.Bernard,tak by tam hltali až by jím lezli oči z důlku!
Šumava zase kazí statistiky ve výrobě vína na osobu, podkrkonoší stastiky ve vytěženém uhlí na obyvatele. Plzeňsko zase nedosahuje průměrného množství kaprů v rybnících a Vysočina zase nemá jedinou splavnou řeku. Proti tomu Polabí zase produkuje jen velmi podprůměrné množství řeziva. A středočeský kraj má málo pohraničí.
Taky proč by tam srkali pivo, když mají víno a slivovici?
Někteří hospodští se to snaží napravit... žel, Kozlem nebo Staropramenem...
Radsi min a lepsi (mmm Pivarium) nez lemcat nejake desitkove patoky :)
Moc mě zajímá, jak probíhá takový průzkum, kde vypijí jak rychle pivo.
Ani se jim nedivím . Onehdá jsem musel pít v pivnici v Hodoníně Starobrno . Otřesný zážitek
A to dělám, co můžu. A stejně jsme na chvostu.