- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nic proti zdravé výživě, ale zánik tradic je velmi smutný. Tak nějak s nimi odchází kus naší historie.
„Na rostlinnou stravu slyší zvlášť ti, kteří pracují v sektoru služeb a celý den sedí u počítačů. Po obědě pak bývají často unavení, když si dají nějaké těžké jídlo, kde je třeba maso. Zjišťují, že právě po veganské rostlinné stravě naopak unavení nejsou,“
Ještě že celičký den tvrdě nepracuji v tom sektoru služeb na těch počítačích a můžu si tak dát k jídlu co chci...
takže vy můžete a oni nemůžou? ... jste si jist, že jste pochopil psaný text?
Žasnu, kolik lidí zde polemizuje s titulkem - opravdu jste tu všichni poprvé?
V článku zmíněná cukrárna U Mamlasů zanikala desetiletí. Otřesný interiér z dob socialismu, kdy nikde nic jiného podobného kolem nebylo, takže nebyl důvod se o prostory nějak starat, sice fajn zákusky, ale k nim jen 3 ministolky a asi 5 židliček + jako bonus pocit, že sedíte kdesi v temném skladu...
Situace se změní až ubude kuřáků tak jako v demokratických státech
Ze Savoye na vegana, ten svet jde fakt do haje, kdo tyhle podniky zivi to fakt nechapu.
No,že zrovna ze SAVOYE udělají restauraci pro ty zrnožrouty je katastrofa.Ale co.Když se tam za komančů prodávaly koberce a záclony,tak se tam můžou vyžívat ti pomatení vegani.Vždyť jednoho z nich máme v osobě náměstka primátora.Ten tam bude jistě častým hostem.Jedno je ale jistý.Ta kavárna působila velice krásně a vznešeně a pro ty pomatence jí bude škoda.
Když jsem byl loni v Brně, nevěřil jsem vlastním očím - všichni se tváří jako hipsteři, jedna obrovská, uniformovaná masa.
A hipsteři se samozřejmě musejí nejen chovat, oblékat, tetovat a tvářit, jak jim móda přikazuje, ale také stravovat. "In" jsou vegani a raw, slabší jsou vegetariáni, všežravci definitivně "out".
A tomu se samozřejmě přizpůsobuje i trh.
Problém je pouze v tom, že jde o přechodnou záležitost, jako ostatně u každé podobné subkultury.
co to melete? kde jste v Brně byl? v nějaké kavárně u fildy?
Inu je třeba jít s dobou a kdo nechce žel končí v propadlišti dějin. Nakonec i ceny by se měli někam "posunout" u "tradičních" restaurací. No a i ochota by měl stoupnout o dva levly. Nakonec restaurací je přebytek a každej očekává do roka meloun na kontě ... a pak se diví že to tak "ideálně" nejde ... doba černých zlatokopů je pryč ...a jen dobře za to ...