Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Do Valtického podzemí jen na vlastní nebezpečí. Staví tam bez povolení

Do oblíbeného Valtického podzemí míří za vínem desetitisíce lidí. Kvůli nepovoleným úpravám však sklepy nesplňují bezpečnostní požadavky. I přes pokuty je majitel hodlá provozovat dál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V41ě46r54a 32P36r59a64g23a34č86o86v71á 1685123238217

...podpásový boj o podzemí , peníze neleží jen na ulici...

+1/0
12.7.2017 8:49

P27e13t73r 36B62e48d33n93a36ř71í81k 3344678905504

,,, "Kdyby náhodou něco z toho v tom vlhku chytlo,,," asi by na to stačilo jen plivnout, vína by byla škoda !! Můj otec byl vinař 50 let a svítívávali jsme ve sklepě dost i svíčkami. Tam bylo spíše nebezpečí s nedostatkem kyslíku, když mladá vína začala kvasit, Bylo dobré mít na zemi svíčku, pokud hořela bylo to dobré.

0/0
10.7.2017 11:15

P22e61t17r 80A14g98u95l10á87r 4237558670314

Valtický sklípek není klasický vinný sklípek s jedním vchodem. Je to turistická atrakce, kde je na jedné straně vchod, pokračuje se od bílých tunýlkem až k červeným a na druhém konci, který je výš než vchod je východ. Vzduch tam přirozeně i nuceně proudí.

0/0
11.7.2017 7:11

P79e87t40r 53A33g36u64l22á87r 4247778960304

Před lety jsem tam byl. Chápal bych kdyby argumentovali tím, že je podzemí nebezpečné kvůli narušení statiky, ale požár? Co by tam hořelo? Všude je hlína, kámen a v nejhorším cihly. Jestli si to dobře vybavuji, jediné co je tam hořlavé jsou ošatky na chleba, chléb, rámy na víno a oblečení. Kdyby náhodou něco z toho v tom vlhku chytlo, byl bych zvědavý, po které láhvi vína na uhašení by průvodce sáhl jako po první.

+2/−1
10.7.2017 7:47

P37a10v86e81l 87M65o94r45a59v17e93c 3422169932308

A víte o tom, že alkohol je celkem hořlavý?

+1/−1
10.7.2017 10:37

P12e85t22r 17A79g12u23l47á41r 4387118410364

;-D Po ránu pobavilo. Zkuste si do talířku nalít decku vína a zapálit ji. Víte kolik je alkoholu ve víně? Přiblině desetina objemu a ten je ve zbytku rozpuštěný. Zbytek, tedy devět desetin je voda. A voda je při pokojové teplotě zatraceně málo hořlavá. Aby alkohol obsažený ve víně mohl začít hořet, musel by se nejdříve vydestilovat a k tomu by bylo zapotřebí tam pořádně zatopit. Jinak řečeno, víno by v tomto případě nemohlo být zdrojem hoření. Musela by třeba hořet budova nad tím po zásahu dopravním letadlem.

0/0
11.7.2017 7:09







Najdete na iDNES.cz