Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Do Valtického podzemí jen na vlastní nebezpečí. Staví tam bez povolení

Do oblíbeného Valtického podzemí míří za vínem desetitisíce lidí. Kvůli nepovoleným úpravám však sklepy nesplňují bezpečnostní požadavky. I přes pokuty je majitel hodlá provozovat dál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V85ě54r80a 22P33r56a58g38a87č66o39v47á 1465263918327

...podpásový boj o podzemí , peníze neleží jen na ulici...

+1/0
12.7.2017 8:49

P39e67t53r 50B74e98d62n55a19ř37í79k 3604228785954

,,, "Kdyby náhodou něco z toho v tom vlhku chytlo,,," asi by na to stačilo jen plivnout, vína by byla škoda !! Můj otec byl vinař 50 let a svítívávali jsme ve sklepě dost i svíčkami. Tam bylo spíše nebezpečí s nedostatkem kyslíku, když mladá vína začala kvasit, Bylo dobré mít na zemi svíčku, pokud hořela bylo to dobré.

0/0
10.7.2017 11:15

P43e20t66r 60A10g20u59l56á48r 4137268140794

Valtický sklípek není klasický vinný sklípek s jedním vchodem. Je to turistická atrakce, kde je na jedné straně vchod, pokračuje se od bílých tunýlkem až k červeným a na druhém konci, který je výš než vchod je východ. Vzduch tam přirozeně i nuceně proudí.

0/0
11.7.2017 7:11

P77e36t58r 24A91g98u96l58á37r 4587498860904

Před lety jsem tam byl. Chápal bych kdyby argumentovali tím, že je podzemí nebezpečné kvůli narušení statiky, ale požár? Co by tam hořelo? Všude je hlína, kámen a v nejhorším cihly. Jestli si to dobře vybavuji, jediné co je tam hořlavé jsou ošatky na chleba, chléb, rámy na víno a oblečení. Kdyby náhodou něco z toho v tom vlhku chytlo, byl bych zvědavý, po které láhvi vína na uhašení by průvodce sáhl jako po první.

+2/−1
10.7.2017 7:47

P35a12v95e75l 96M25o18r69a95v36e78c 3652909212788

A víte o tom, že alkohol je celkem hořlavý?

+1/−1
10.7.2017 10:37

P21e14t46r 57A93g82u77l82á77r 4657688220804

;-D Po ránu pobavilo. Zkuste si do talířku nalít decku vína a zapálit ji. Víte kolik je alkoholu ve víně? Přiblině desetina objemu a ten je ve zbytku rozpuštěný. Zbytek, tedy devět desetin je voda. A voda je při pokojové teplotě zatraceně málo hořlavá. Aby alkohol obsažený ve víně mohl začít hořet, musel by se nejdříve vydestilovat a k tomu by bylo zapotřebí tam pořádně zatopit. Jinak řečeno, víno by v tomto případě nemohlo být zdrojem hoření. Musela by třeba hořet budova nad tím po zásahu dopravním letadlem.

0/0
11.7.2017 7:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.