Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

J92i21ř41í 40S17o45u10č69e65k 5706397779209

„Vinaři-autentisté například sbírají hrozny ručně a své výrobky nepřislazují.“

Tohle jsou dva z dlouhé řady požadavků na výrobu standardních vín s vyššími přívlastky. Takže nic nového.

Absence filtrování? Nefiltrovaná vína lze taky běžně sehnat.

Nižší síření? To slušná vinařství považují za samozřejmost.

Prostě nový naleštěný marketingový krasožvást pro něco, co slušná vinařství považují za samozřejmost.

+55/−1
doporučit
30.7.2017 15:58

J59a61n 36K92r32p28e69c 5366763344942

nejvice mi chutnalo rybizove vino v krabici. nevim jestli bylo autenticke nebo ne, ale moc si z toho vyletu nepamatuju. dokonce si ani nepamatuju jestli me bolela hlava, nebo kde jsme to byli. teda ani nevim jak to chutnalo, ale podle dochovanych zaznamu z vyletu padlo hodne krabiku, tak asi muselo byt. povazuji se za znalce, a zadne hnusne vino bych nikdy urcite nepil...

+27/−1
doporučit
30.7.2017 16:23
Foto

J11i71ř59í 43Š21a43f44e60r 4901951839317

Chápu to dobře, že pan Damborský si požádal o grant na výzkum, který už byl proveden kdesi v zahraničí?

Tím se do něj nechci nijak navážet a je to jistě smysluplnější výzkum než jiné, ale nějak tomu nerozumím.

+15/0
doporučit
30.7.2017 15:43
Foto

B80o47h46u73m54i49l 41P62r91o98c45h84á97z50k90a 9102829614340

Po sedmičce suchého bílého jsem kocovinu nikdy neměl.

+13/0
doporučit
30.7.2017 16:34

K26a86r45e38l 45B85e65d57ř32i36c77h 7863243753401

Mě přijde, že přívlastek "bio" už tolik netáhne, tak je potřeba příjít s nějakou vyšší úrovní. Prostě autentické.

Očekávám, že brzy se objeví autentická rajčata, okurky, ......

+13/−1
doporučit
30.7.2017 16:22

D55a55n 84M53a25c 1862445714135

Doslazovat víno dělaj jem prasata, ne vinaři

+10/0
doporučit
30.7.2017 17:32

R11u36d73o44l70f 51S43t77a39r71y 6678447448

Z clanku jsem dostal dojem, ze se nevi o cem se pise. Vino se nemusi filtrovat. Kvasinky se usadi v cas samy. Po 10 letech se vino nefiltruje ale dekantuje. Spickova vina se michaji. Jednak se michaji ruzne druhy a michaji se i vina z ruznych poloh. Je velky rozdil, jestli se vino vyrobi ve drevenych sudech, nebo cisternach z nerezocele (casto v Australii) Cukr se dodava do mostu, aby se dosahl optimalni obsah alkoholu, ne aby vino bylo sladke. To je i u nas problem, ve Francii nebo Italii se sladit nemusi. Zaverem bych rekl ze to zakalene vino, o kterem je rec je vlastne nedokvaseny burcak.

+10/−1
doporučit
30.7.2017 18:41

O18l11i87v88e90r 19N35e24u22m30a18n67n 3930446249

Takže Autentisté sedmého dne dostanou grant. Pěkné.

+8/−1
doporučit
30.7.2017 18:52

J38a46n 47S80t24a42r36ý 8187210312855

Joo, tak o grant jde? To jste mohli napsat v úvodu, nemusel jsem to číst celé.

+8/−1
doporučit
30.7.2017 15:50

M79i91l10a56n 51R18o95m21a47n82o65v35s94k34ý 8455876886155

Autentisté vína nepřislazují - no já jsem si vždy myslel, že přislazovat vína je čuňárna, že se to nedělá tak nějak normálně. A ejhle, pán je autentista! Heuréka!

+6/0
doporučit
30.7.2017 17:32

D65a76l76i17b28o48r 92M34o85r29a12v81a91n75s66k14ý 5383432240659

Každý trochu věci znalý konzument vína ví, že kvalita vína je dána především: odrůdou/dami, vinařskou oblastí, lokalitou vinice, klimatem v daném roce a vinařem, (resp. jeho technologií zpracování). Až někde v padesáté páté řadě může záležet na tom, zda je víno "autentické" nebo ne. Je evidentní, že autorka článku neví o nutných podmínkách toho, aby člověk nepil patoky, vůbec, ale vůbec nic......

+6/−2
doporučit
30.7.2017 18:19

J78a10k71u82b 96K41o72s 3206512560774

Chlubí se něčím, co by melo být samozřejmostí. Až na ten ruční sběr, ale ani to není nic neobvyklého.

+4/0
doporučit
30.7.2017 18:13

A53n47t13o55n54í19n 72Č72e60c63h 7276327756189

Další bio nesmysl za obrovské peníze.

+5/−3
doporučit
30.7.2017 16:21

R65o89b88e68r89t 95K12u73b33í36č64e14k 6934208863753

Jedna věc tu nezazněla a myslím, že je důležitá. Slečnou z obrázku bych se rád nechal školit i o autenticitě vína!

+3/0
doporučit
30.7.2017 21:12

P81e81t39r 50P57e43t88r 6303222948653

Jeste se mi nestalo, aby me po sedmicce vina bolela hlava. to po dvou nebo trech ano ale po jednr rozhodne ne.

Jsem ani nevedel, ze cely zivot piju autenticka vina, ted uz se teda muzu povazovat za znalce

+3/0
doporučit
30.7.2017 18:11

P69e62t11r 60B77a94č73a41v50č82í51k 3603598751799

Takové vínko jsem dostal pít v Mikulově v soukromí. Ráno fit a vzpomínka do dnes.

+3/0
doporučit
30.7.2017 15:31

J24i76ř90í 49S25e62d84l84á80č44e91k 9356606311119

A teď trochu provokace: Nejraději mám polosladká moldavská vína:-).

+2/0
doporučit
31.7.2017 11:09

M68a55r94t39i41n 20R31u74z85i19c29k77a 1462918406317

Autentista, dalsi nove marketingove slovo, za chvili tu bude autentisticke zemeselstvi a pestitelstvi misto ekologickeho...

To snad neni pravda...

+2/0
doporučit
30.7.2017 23:31

A78l73e76š 29L21i39s72o79v13s84k77ý 9299258842682

Autentické víno je v podstatě totožné s měšním vínem, neboli mešní víno je chemicky ani jinak neupravované přirozené víno.

+1/0
doporučit
30.7.2017 22:29

L22u19c48i24e 94J65i30ř44í69k91o11v14á 4409943832483

Jsem alergická na siřičitany, takže jsem tato vína poptávala v několika vinotékách. Dívali se na mne jako na Majku z Gurunu..... A když už v jedné věděli, oč jde, prohlásili, že siřičitany mají nekvalitní normy a i v těchto vínech prostě být mohou....

+1/0
doporučit
30.7.2017 21:04

F49r23a23n60t83i11š88e39k 82S25v36o56b42o11d59a 8100499177680

Moravská vína jsou zpravidla předražené octovité patoky, které rozumný člověk do úst nevezme a nad kterými onanují maximálně místní "znalci". Dalším stupněm dekadence jsou ovšem vína z Čech... :-)

Na druhou stranu čest (statisticky nevýznamným) výjimkám a také práci moravských vinařů, kteří tomuto zoufalství obětují někdy celé své životy.

+1/−8
doporučit
31.7.2017 0:12

M97a77r45t64i58n 39S17k36á20l34a 2418831284465

Vino se filtruje převážně proto, aby se odstranily kvasnice a vino prestalo kvasit dalsi cukr. Aspon si to myslim :). O cirost jde az v dalsi rade.

0/−1
doporučit
30.7.2017 15:51







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.