- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A teď trochu provokace: Nejraději mám polosladká moldavská vína.
To jsem fakt nevěděl že jsem takový vinař specialista. To se musím rodině pochlubit.
Moravská vína jsou zpravidla předražené octovité patoky, které rozumný člověk do úst nevezme a nad kterými onanují maximálně místní "znalci". Dalším stupněm dekadence jsou ovšem vína z Čech... :-)
Na druhou stranu čest (statisticky nevýznamným) výjimkám a také práci moravských vinařů, kteří tomuto zoufalství obětují někdy celé své životy.
Ty jsi komik . A ze tak casto vyhravaji souteze v zahranici. Se jim to tam asi jeste nedoneslo, jake ze tu delame patoky.
Autentista, dalsi nove marketingove slovo, za chvili tu bude autentisticke zemeselstvi a pestitelstvi misto ekologickeho...
To snad neni pravda...
Autentické víno je v podstatě totožné s měšním vínem, neboli mešní víno je chemicky ani jinak neupravované přirozené víno.
Jedna věc tu nezazněla a myslím, že je důležitá. Slečnou z obrázku bych se rád nechal školit i o autenticitě vína!
Jsem alergická na siřičitany, takže jsem tato vína poptávala v několika vinotékách. Dívali se na mne jako na Majku z Gurunu..... A když už v jedné věděli, oč jde, prohlásili, že siřičitany mají nekvalitní normy a i v těchto vínech prostě být mohou....
maji pravdu, to vino proste ma mensi vydrz, zvlast pokud je sudove
Takže Autentisté sedmého dne dostanou grant. Pěkné.
Z clanku jsem dostal dojem, ze se nevi o cem se pise. Vino se nemusi filtrovat. Kvasinky se usadi v cas samy. Po 10 letech se vino nefiltruje ale dekantuje. Spickova vina se michaji. Jednak se michaji ruzne druhy a michaji se i vina z ruznych poloh. Je velky rozdil, jestli se vino vyrobi ve drevenych sudech, nebo cisternach z nerezocele (casto v Australii) Cukr se dodava do mostu, aby se dosahl optimalni obsah alkoholu, ne aby vino bylo sladke. To je i u nas problem, ve Francii nebo Italii se sladit nemusi. Zaverem bych rekl ze to zakalene vino, o kterem je rec je vlastne nedokvaseny burcak.
pane, vy jisto jistě nebudete vinař... říct, že zakalené víno je nedokvašený burčák může jen absolutní neznalec... mimochodem o deseti letech není v článku ani slovo...
Každý trochu věci znalý konzument vína ví, že kvalita vína je dána především: odrůdou/dami, vinařskou oblastí, lokalitou vinice, klimatem v daném roce a vinařem, (resp. jeho technologií zpracování). Až někde v padesáté páté řadě může záležet na tom, zda je víno "autentické" nebo ne. Je evidentní, že autorka článku neví o nutných podmínkách toho, aby člověk nepil patoky, vůbec, ale vůbec nic......
máte to pěkně naučené, ale očividně jen přebíráte to, co jste někde vyčetl... mimochodem jestli si chcete dělat z těla dobrovolně skládku mědi, je to vaše volba