Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Do Reduty jen se solničkou a pepřem. A raději na divadlo než na jídlo

  12:26aktualizováno  12:26
Restaurace Reduta na historickém brněnském náměstí Zelný trh láká upraveným zevnějškem i příjemným interiérem. Ovšem ne každá volba z jídelního lístku skončila šťastně. Celkový dojem kazilo hlavně nepříliš šťavnaté maso.

Restaurace Reduta na Zelném trhu. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Krásně zrekonstruovaná budova Divadla Reduta je jednou z dominant Zelného trhu. Má skvělou divadelní scénu, my jsme sem však nepřišli na podívanou, ale na oběd.

Restaurace Reduta

Restaurace a kavárna Reduta, Zelný trh 4, 602 00 Brno
www.redutarestaurant.cz

Restaurace je nekuřácká a dovnitř se pohodlně dostane i vozíčkář.

Výběr z jídelního lístku:
Jemný bramborový krém za 55 Kč a Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem za 189 Kč.

V Redutě ochutnáte česká jídla a pár lehčích mezinárodních. Doporučit se dají polévky a guláš. Minutky ale propadly.

Hodnocení: 40 %

Stejnojmenná restaurace s kavárnou je hned u vchodu do budovy. Zařízení je minimalistické, moderní a vzdušný prostor působí příjemně svěže. Neotřelým zpestřením jsou barevné židle a fotografie z divadelní scény. Zákazníky vítají efektně a vkusně naaranžovanými bílými stoly.

Dojem kazily drobné přešlapy

Dobrý dojem ale hned na začátku zkazily špatně utřené a nevyleštěné příbory. Lístek jsme si prostudovali dopředu na internetu. Sympatické je, že není příliš obsáhlý a je sezonní. Na místě nás ale překvapilo, že internetová verze už neplatí.

Začátek menu provázely i další komplikace. Při objednávce nápojů jsme se horko těžko snažili výběrem trefit do nabídky, spoustu věcí z objednávky totiž vůbec neměli. Podobné těžkosti a dohadování jsme zažili i při výběru jídel.

I když byl mladý číšník přívětivý, neprofesionální chyby se mu skrýt nepodařilo. Tak se stalo, že předkrmy a polévky se na stole zjevovaly po jednom, prázdné talíře zase mizely pomalu. Jídlo jsme dostali vlažné a na studených talířích. Podobné přešlapy by se v restauraci této kategorie neměly stát.

Výborná polévka i guláš, maso pokulhávalo

Jako polévku jsme zvolili tradiční kyselačku se zakysanou smetanou za 55 korun a jemný bramborový krém s muškátovým oříškem a slaninou za 55 korun. Obě se dají doporučit k lehkému obědu. Byly dobře ochucené a velmi vydatné.

Pochválit můžeme i jemně pikantní hovězí guláš s rajčátky za 149 korun, který typicky silnou chutí splnil naše očekávání. První tři jídla byla příjemným zahájením našeho testovacího menu. Jenže kuchaři se už nepodařilo stejně dobře si vyhrát i s minutkovou úpravou jídel. Vzdal dokonce i snahu jídlo efektně prezentovat.

Restaurace Reduta na Zelném trhu.

Grilované kuřecí prso s pestem a zeleninou za 175 korun je v místním podání synonymem nudnosti. Prsa byla naprosto vysušená a plátky grilované cukety a lilku zase neochucené.

Proužek bazalkového pesta na talíři a snítka rozmarýnu působily jako pouhý pokus o pozvednutí podprůměrného jídla na lákavě znějící pokrm v jídelním lístku.

Roštěná putovala zpět do kuchyně

Pochválit se nedá ani roštěná s cibulkou za 270 korun. Místo šťavnatého plátku hovězího jsme na talíři měli vysušenou podrážku s mdlými fazolkami a kostičkami slaniny a kolečky cibule. Jídlo bylo bez chuti a vrátili jsme jej zpátky do kuchyně.

Roštěná v restauraci Reduta byla vysušená a příloha mdlá a bez chuti. Koření bylo rozsypané na okraji talíře. Navíc jídlo nebylo ani hezky naaranžované.

Roštěná v restauraci Reduta byla vysušená a příloha mdlá a bez chuti. Koření bylo rozsypané na okraji talíře. Navíc jídlo nebylo ani hezky naaranžované.

Místo něj jsme si pro útěchu vybrali vídeňský telecí řízek. Maso bylo šťavnaté a dobré. Jenže více než klasický, nedochucený bramborový salát by se sem hodila originální verze s vídeňským bramborovým salátem s vývarem.

Bez soli a pepře na stole bychom se v Redutě neobešli, zato v kuchyni jimi zbytečně plýtvají na krajích talíře.

Škoda, Reduta na první pohled vypadá jako podnik jedoucí na módní vlně zájmu o gastronomii, klasická jídla a poctivé suroviny. Není to ale tak lehké a do vysněného cíle zbývá dost manažerského i kuchařského umu. Bez špetky snahy a dobrého koření to však nepůjde.

Autoři:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ilustrační snímek
Muž se před strážníky svlékl. Potom jim vyčetl, že je polonahý

V poutech v úterý ráno zamířil na záchytnou stanici sedmadvacetiletý muž, který se hádal s brněnskými strážníky kvůli svému ošacení. Sám se před nimi svlékl do...  celý článek

Ilustrační snímek.
Opilec seděl na lavičce, v sáčku měl kus prstu. Zranil se na stavbě

Zakrváceného muže našli v úterý odpoledne brněnští strážníci v Kohoutovicích. Pomoc mu přivolali kolemjdoucí. Ukázalo se, že přišel o část prstu. Jak, to se...  celý článek

Při hrozivě vypadající nehodě domíchávače a osobního auta se nikdo nezranil....
Řidič domíchávače si nevšiml zaparkovaného auta, proboural jím dům

Následky netradiční nehody likvidovali jedenáct hodin hasiči v Bučovicích na Vyškovsku. Řidič domíchávače betonu si nevšiml zaparkovaného osobního auta, do...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.