Restaurace Za Sedmero v Útěchově

Restaurace Za Sedmero v Útěchově | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Do Útěchova se vyplatí jet na výlet , i kulinářský

  • 5
RECENZE POLEDNÍCH MENU - O přízeň hladového hosta se každé poledne mezi restauratéry svádí souboj v pestrosti nabídky. My jsme tentokrát opustili meníčkový konkurenční zápas v centru Brna a odjeli na kulinářský průzkum do Útěchova u Brna. Jak se obědvá ve výletní restauraci Za Sedmero?

Především v klidu. To byl první pozitivní dojem. Míst je na upraveném parkovišti dostatek a hodinu po poledni bylo uvnitř obsazených jen několik míst.

Restaurace je prostorný sál plný světla, kam se pohodlně vejde velká skupina svatebčanů i účastníci jiných společenských radovánek. Také je tu místo pro bytelný dětský koutek a oboustranný, příjemným teplem sálající krb.

Svěží a křupavé smažené žampiony

Ohrádka s hračkami má své opodstatnění. Restaurace Za Sedmero totiž slouží hlavně jako strategická zastávka při výletech Brňanů. Půvabná krajina přeje cyklistům, pejskařům, výletníkům s batohem i rodinným klanům. A ti všichni mají hlad.

Lístek nabízel mnoho jídel

Prohlížení jídelního lístku může zabrat i několik minut. Dlouhý seznam plněných kuřecích kapes a různých tajemných směsí by se dal zkrátit na polovinu. Neumím si představit, jaký mumraj se odehrává v kuchyni, když se za hezkého počasí restaurace zaplní a každý hladovec si objedná jiný pokrm. Ale zase je nutné uznat, že čerstvost surovin i jejich "neošulenou" úpravu jsme dopodrobna ověřili. Kuchaře chválím.

Restaurace Za Sedmero

Adamovská 24
64 400 Brno-Útěchov
www.zasedmero.cz

Útěchovská výletní restaurace má přátelský přístup nejen k rodinám s dětmi, jídelníček je plný vyzkoušených hitů české kuchyně.

Hodnocení 80 %

Volby smažených žampionů, které byly na poledním jídelním lístku v úterý, jsem nelitovala. Svěží a neunavené hlavičky hub zůstaly krásně křupavé. Žampionům s bramborami za 69 korun předcházel i řádný vývar s domácími nudlemi a okurkový salát se zálivkou.

Za Sedmero se vaří hlavně klasické evergreeny českých restaurací. Jídlo vypadá chutně a nefalšovaně. I o druhém jídle, vepřové kotletě na srbský způsob, se dá mluvit jen pochvalně. K sušší konzistenci plátku masa se šťáva se zeleninou dobře hodila. Hranolky byly horké a akorát na chroupání. Dostaly zřejmě tepelnou lázeň v dobrém tuku a při vysoké teplotě. V ceně 85 korun byl již zmiňovaný vývar a jako dezert tvarohový koláč cheesecake.

Vepřová kotleta na srbský způsob

Masové překvapení v chlebu

Druhý den jsme neodolali pikantní masové směsi v chlebu. Rozkrojený pecen sice zcela čerstvý nebyl, ale náplň z vepřového s dušenou paprikou a velkými fazolemi z něj chutnala dobře. Chlebové menu jsme odstartovali hustou a jemně krémovou brokolicovou polévkou s osmaženými houstičkami. Vše servíruje sympatická obsluha.

Pikantní směs. Chléb skrýval chutnou masovou náplň

Cyklisté mají venku pro svůj stroj stojan, psi dostanou do misky vodu a intelektuálové chytí ve vzduchu internetové připojení. Příjemná alternativa sezení je venku před vchodem, třeba na rychlou kofolu. Provozovatelé slibují, že restaurace Za Sedmero je "nejen výletní restaurace". Souhlasím. Jídlo se nešidí a možná je i lepší než svačina nebo řízek v ubrousku.

Restaurace Za Sedmero

Polední menu

Připravují se dvě menu (69 Kč a 85 Kč). V ceně je polévka a hlavní jídlo s dezertem nebo salátem. O víkendu se pravidelně připravuje svíčková na smetaně.

Vybíráme z jídelního lístku

Česnečka 29
Utopenec s cibulí 35
Kávové vepřové na pomerančích s kávovou omáčkou 135
Kuřecí prsíčka "v náladě" 109

Dobrý tip
Kuřecí pondělí, Vepřové úterý, Hovězí středa a Rybí čtvrtek.