DTJ Club Garda sídlí v budově tělocvičny, proto ta strohá venkovní šeď, která vůbec neladí s moderním a decentně zařízeným interiérem klubu.
Do restaurace se dostanete vstupem z průchodu a celý její prostor tvoří jedna větší místnost, které dominuje okrouhlý bar.
Malé stolečky se spoustou židliček působí uvolněně a díky nim, baru a pohodlné sedačce lemující celou jednu stěnu připomíná interiér typickou italskou trattorii.
Polévka dokonalá, ryby silně kořeněné
Italský šmrnc se také odráží na jídelním lístku. DTJ Club svoji kuchyni představuje jako mezinárodní. Kromě italských těstovin, polévek a dezertů nabízí i různé formy úpravy masa (steaky, medailonky, hamburger a řízky).
Recenze restauracíMF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě. Dnes: DTJ Club Garda Klobásova 34, Brno O nekuřáckých restauracích s dětským koutkem a kvalitní kuchyní se před pár lety mohlo rodičům jen zdát. Nyní už jich je v Brně několik. Tuto doporučuji. Hodnocení: 85 % Z jídelního lístku: Rajčatový salát s rukolou, balzamikovým dresinkem a parmazánem 79 Kč Fettucine s domácím pestem a parmskou šunkou 129 Kč Steak z hovězí svíčkové, smažené bramborové krokety 269 Kč Tiramisu 55 Kč |
Menu je sympaticky stručné a nechybí v něm ani pokrmy z ryb. Bod provozovatelům patří i za drobný dětský koutek, který v kombinaci s nekuřáckým prostředím (nekouří se v celé restauraci) tvoří ideální místo pro rodinný oběd či večeři s malými dětmi.
Obsluha je příjemná a dokáže poradit. Ocenila jsem informaci o nabídce džusů jiné značky, než je v místních restauracích obvyklé a které se svým složením bezvadně hodí i pro děti.
Točí tu Staropramen a Stella Artois, v nabídce nechybí ani víno a řada destilátů. Nás však zajímala především místní kuchyně.
Na úvod večeře přinesla servírka pozornost - talířek s pečivem a pomazánkou. Plátky rohlíků na vyšší úroveň vynesla lehce bylinková sýrovo-máslová potírka. Pět plátků bylo tak akorát, sníst pečiva víc, nemusíme už večeřet.
Z polévek jsme vyzkoušeli špenátový krém s pošírovaným vejcem podávaný na soklíku šťouchaných brambor na cibulce, zdobený uzeným lososem, za 39 korun.
Krém byl dokonale špenátový, chuťově vyvážený a lehce smetanový, vejce se mohlo pošírovat o něco méně - žloutek byl už drolivý, ale celkově se kombinace s uzeným lososem velmi podařila. Dojem zbytečně kazila jen oschlá petrželka.
Díky šťouchaným bramborám byla polévka sytá a s klidem by samotná zastoupila lehkou formu večeře. Kalendář ruku v ruce s počasím definitivně hlásí jaro, a tak jsme si ani u druhého chodu neodpustili špenát. Tentokrát v doprovodu norského lososa s bramborami pečenými ve slupce se sýrem a nivou.
Steak stál 179 korun a chutí nad ním bohužel dominovaly brambory. To proto, že ryba byla málo slaná a zbytečně kořeněná. Delikátní chuť lososa tak přebilo koření a brambory pečené ve slupce se sýrem, které samy o sobě neměly chybu.
Přesto bych si lososa dala příště znovu. Stejně jako filety ze pstruha pečené na bylinkovém másle, podávané smíchanou zeleninou a petrželovými bramborami. Tedy za předpokladu, že budu mít v kapse 155 korun a ručička osobní váhy ukáže dostatečnou rezervu.
Pstruh byl totiž na můj vkus mastný. Soli si užil tak akorát, ale nepostrádal stopy stejného koření jako losos. Mám raději pstruha bez koření, ale ani takto kořeněný nebyl špatný.
Když však k místní úpravě přidáte máslem hojně maštěnou zeleninu, rázem je ryba dietní už jen na papíře.
Salát potěšil, jako dezert zazářily jahody i tiramisu
O výtečný doplněk se postaral jednoduchý listový salát s balzamikovým dresinkem a pečenou pancettou za 56 korun. Zelený salát kuchař jemně nasekal, přidal olivový olej, pancettu a ozdobné cherry rajčátko.
K dochucení jsme na stůl dostali tři druhy panenských olivových olejů - s petrželkou a citronem, s chilli papričkou a balzamikový. K tomu ještě balzamikový ocet samotný a po lahvičce bílého a červeného vinného octa.
Drobný stoleček byl rázem plný. Za takový servis patnáctikorunový couvert rozhodně stojí.
Chybu neuděláte, ani když vsadíte na dezerty. Vyzkoušeli jsme čerstvé jahody podávané v čokoládovém košíčku s krémem z mascarpone a vaječného likéru za 79 korun a tradiční tiramisu za 55 korun.
Obojí nemělo chybu, jahody překvapily docela autentickou chutí, i když jejich sezona teprve přijde. Osobně bych snad tiramisu dělala víc kávové. To je nakonec drobnost, která na závěrečném dobrém dojmu z celé večeře nic nezkazí.
Na příjemné posezení s výbornou kuchyní láká DTJ Club Garda oprávněně.