Restaurace Valoria

Restaurace Valoria | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Hledá se brněnská nej hospoda. Připojte se

  • 12
Kvůli skvělému pivu. Výbornému jídlu, které nikde jinde nenabízejí. Nebo neopakovatelné atmosféře. Důvodů, proč navštěvují lidé jednu hospodu či restauraci častěji než jiné, mohou být tisíce.

Oblíbili jste si nějaký podnik v Brně? Pak mu můžete díky stránkám brno.idnes.cz pomoct k vítězství v anketě o nejlepší hospodu. Hlasovat je možné až do nedělní dvanácté hodiny. Pak bude následovat volba čtenářů iDNES.cz. Brněnská příloha MF DNES v době hlasování přinese profily deseti podniků, které se probojovaly do finále.

Volba začala tento týden. Zatím v ní vítězí heršpická restaurace Valoria, těsně následovaná Bláhovkou v Gorkého ulici.

Podle provozní Valorie Jany Protivové má oblíbenost u návštěvníků jeden hlavní důvod: "Stabilita. Dvanáct let si držíme určitou úroveň a lidé se k nám můžou vždycky vracet jako domů.“ Jedinou nevýhodu podle ní představuje místo, kde se Valorie nachází. "Zařízení, která jsou v centru města, se určitě dostávají do povědomí lidí lépe.“

. Své tipy můžete posílat na mail anketa.brno@idnes.cz do neděle do 12:00

Valorie a Bláhovka však nejsou jediné restaurace, kam Brňané pyšně zvou své známé. V nominaci na nejvyhledávanější hospodu nefigurují samy. Nechybí podniky jako Pegas nebo restaurace U Čápa na Obilním trhu. Dobře si vede Pivní a steakový bar Pod Lékárnou či Zelená kočka. A objevují se i kuriozity typu Pomalý bar.

Další tipy přibývají také na diskuzi na stránkách brno.idnes.cz. Uživatel podepsaný jako Cad má jasno. "Jedničku by zasloužila hospoda U Hluché zmije. Nekouří se tam a čepují super pivo.“ I to, jestli se v dané restauraci kouří, totiž může být důležitým faktorem.

Jiný přispěvatel s přezdívkou Smolda1 bojuje za Veselou vačici: "Moc do hospody nechodím, ale když chci jít někam posedět, tak tam. Lahodné pivo, skvěle vaří a také obsluha je příjemná.“ Čtenáře s pseudonymem Icikus pro změnu přitahuje Mamut pub. "Sám si člověk výborné pivo nikde jinde nenačepuje.“